Se alla Grapevines produkter för fest, underhållning och umgänge här - enkelt för dig, jätteroligt för dina gäster! >>
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
 
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Festlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Skattjakt>>
Kalaslekar>>
Barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Påsk och påskpyssel>>
Företagsevent>>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Norge
Grapevine auf Deutsch
Grapevine Danmark
Grapevine UK
Grapevine Suomi


Festtema förslag
Tema fester - ett roligare sätt att umgås

Visst är det extra roligt att gå på fest med ett lyckat festtema. Här har vi samlat lite festtema tips. Oförglömliga fester kan vara rätt svårt att arrangera, men om man väljer ett fest tema som inte är så vanligt så kommer festen att bli minnesvärd - på ett eller annat sätt.

Man kan ju ha i stort sett vilket festtema som helst på en fest - bara fantasin sätter gränserna! Nedan hittar du lite enkla festteta förslag:

Geografiskt festtema
Vanligt är att välja ett geografiskt festtema som man följer upp i mat, utsmyckning, musik och aktiviteter. Eventuellt ber man också gästerna att klä ut sig. Att göra en fest med tema behöver inte vara så komplicerat. En buffé med mat från landet/regionen, lite dekorationer och rätt musik så är du hemma. Gör man dessutom lite kul aktviteter och kanske en frågesport på temat så blir det ännu roligare. Förslag på geografiska teman kan vara amerikanska södern med cajunmat, indiskt med en indisk buffé och Bollywood musik, för festtema Mexico gör en texmex buffé eller spanskt tema med goda tapas och provning av spanska viner och så vidare...

festtema
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista.
Läs mer: Vart är vi på väg>>
fest-tema
Tipspromenad: Jorden runt på 33 frågor
En rolig tipspromenad eller frågesport till festen med rese- eller internationellt tema. Eller bara för dem som tycker om att resa! De tävlande besöker 33 spännande destinationer, där de får en rolig beskrivning av var de befinner sig, och en följdfråga. Vem är den mesta globetrottern?
Läs mer och beställ>
festtema usa
För festtema USA:
Detta musikquiz har en spellista med 30 hits från landet i väst. Spellistan är en blandning av musik från 60-talet till idag med en blandning av genrer. Detta quiz är en perfekt utmaning för musiknörden och varje låt har en bonusfråga som innebär bonuspoäng för musikexperten.Allt material är färdigt att skrivas ut direkt!
Musikquiz till temafesten>>
Undervattensmysteriet
Kapten Kuling vill hjälpa de utrotningshotade delfinerna och ber barnen att hämta piraten Enbenes skatt med hjälp av en liten blå u-båt. Det är dags att ge sig ut på undervattensmysterium! Kul skattjakt i den lilla sjöjungfruns och Nemos värld! Du får allt som behövs för att snabbt och enkelt fixa det roligaste barnkalaset!
Undervattensmysteriet för 4-6 år>>
kalas 4-åringar
Detektivmysteriet
Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen!
Detektivmysteriet för 4-6 år>>
Ismysteriet
FÖR "FROST"-KALASET
Ett härligt äventyr tillsammans med isprinsessan Arabella, pingvinen Puck och älgen Ola! Barnen måste hjälpa isprinsessan att rädda den årliga snöfesten! Skattjakten kan utföras inne eller ute, hemma eller borta, för många barn eller få - enkelt för dig, jättekul för barnen! 169 kr.
Ismysteriet för 4-6 år>>
 

Tidstema
Ett annat klassiskt tema är att välja ett årtionde eller en epok som tema för festen. Detta är ju extra kul om man vill att folk ska klä sig tidstypiskt. En 60-talsfest med hippietema, en 90-talsfest eller kanske en "gangsterfest" med utklädnad och tidstypiska attribut från förbudstidens USA. En annan klassiker om man vill gå längre tillbaka i tiden är en togafest.


fest tema tips
Frågesport: 70-tals quiz
Minns 70-talet och bli en vinnare i denna quiz! Du får 44 frågor om 70-talets musik, mode, mat, sport, världshändelser och mycket, mycket mer. Förutom kluriga frågor tillkommer en spotifyspellista med 70-talets stora hits och du får även kända citat. Denna roliga quiz är en superrolig aktivitet för dig och dina vänner.
Frågesport: 70-tals quiz>>
fest med tema
Frågesport 80-tals quiz
Samla dina vänner och minns 80-talet med en underhållande 80-tals quiz. 51 frågor om 80-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizet är komplett med svarsformulär och facit samt en spotifyspellista.
Frågesport: 80 tals quiz>>
festtema förslag
Frågesport: 90-tals quiz
Med detta 90-tals quiz får du 25 frågor om 90-tals musik, sport,film, världshändelser, politik och mycket mer! Du får även 20 musikfrågor med tillhörande spotifyspellista och 15 filmcitat. Festunderhållningen är ordnad smidigt och lätt!
Frågesport: 90 tals quiz>>

Fest med tema som kresar kring en plats eller företeelse
Man kan ju också ordna en tema fest med till exempel tema "Hollywood" eller med tema hämtat från en bok eller film. Vanliga festtema film är tex "Stjärnornas krig" eller "James Bond" och populärt till barnkalaset är en av barnens favoriter som Pippi eller festtema pirat eller prinsessor. Läs mer om barnkalasteman här>>

fest tema film
Fest tema film!
En fyndig poängjakt med Bondtema, ledtrådar leder till följdfrågor. Hitta frågorna, svara rätt och ge rätt lösenord så fort som möjligt. Kan genomföras överallt i en stadskärna. Perfekt på kick-off, möhippa eller svensexa. Följ upp med fest i smoking så är kvällen komplett!
Läs mer om poängjakten>>
festtema hollywood
För festtema Hollywood!
Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Läs mer och bestll filmmusikquiz>>
frågesport vuxna
Pubquiz
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 kluriga frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas. Frågornas ämnen är blandade så det är en fördel att ha lag med blandade kunskaper.
Frågesport pubquiz>>

Temafest med mordmysterier
Man kan också ordna en mer avancerad fest där hela festen kretsar kring en aktivitet. Något riktigt kul är att till exempel ordna en fest med ett mordmysterie. Om det ska göras efter konstens alla regler ska gästerna spela var sin roll och klä ut sig därefter och sedan anlända till festen som den person de spelar. Om det hela ska bli lyckat behöver man en tät intrig, genomtänkta roller och en vattentät mordhistoria. Köp en färdig mordhistoria som är specialskriven för att genomföras hemma med ett visst antal gäster - om du inte själv har möjlighet att lägga tid på att göra allt material som behövs.

Att ha en middag med ett mordmysterie kan verka som ett kul tema men aningen för komplicerat om man tex vill ordna det hela med kort varsel och inte har tid att dela ut roller och försäkra sig om att man är det antal gäster som behövs och så vidare. Och kanske tvivlar du på att just det sällskap du vill bjuda uppskattar att klä ut sig och spela teater. I så fall har Grapevine en enklare varient av mordmysterie som inte kräver skådespelarinsatser och utklädning och som man kan genomföra oavsett antalet gäster. Här är det en spännande mordhistoria som läses upp i delar under kvällen och där alla får vara detektiver och lista ut lösningen, tidpunkt, motiv, mordvapen och till sist mördare.

Mordmysterium: Teatermordet
I Teatermordet bjuder teaterdirektör Arneflo in till glittrande premiärfest! Ett avancerat och fantastiskt roligt mordmysterium för 11-15 personer, där alla deltagare spelar en roll. Inkluderar värdguide, rollbeskrivningar, manus, rekvisita och allt annat som behövs för en otroligt spännande kväll!
Beställ Mordmysteriet:Teatermordet här>>
Faraos förbannelse - Mordmysterium i Dödens dal
Ett spännande mordmysterium som inte kräver skådespelarinsatser eller utklädning av deltagarna. Spännande, roligt och klurigt till middagen! Vi beger oss till Dödens dal där faraos förbannelse vilar över de arkeologiska utgrävningarna...
Beställ Mordmysteriet i Dödens dal: Faraos förbannelse här>>
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
Beställ mordmysteriet, Mordet på Mystery Manor här>>

Temafest efter säsong
En klassisk anledning att ha fest och ett alltid aktuellt tema till festen är ett säsongstema. Sommar, kräftskiva, halloween, advent och jul, påsk - det finns nästan alltid en tradition att plocka upp och fira. Förstärk de äldre traditionerna med något nytt och annorlunda. Kanske en tipspromenad med tema kräftor till kräftskivan, ett sommarmusikquiz till grillfesten eller ett mordmysterie till halloweenfesten.

 
NYHETER!
Våra skattjakter i mobilen är nyheter! Vi skriver för fullt nya spännande skattjakter att göra i mobilen, inom kort kommer fler spännande teman!

Här hittar du alla våra skattjakter med mobil för barn och vuxna>>
skattjakt gps mobil
Mobilskattjakt: Jakten på spökskatten

En riktigt häftig skattjakt med karta och gåtor i mobilen som kan göras precis var som helst - du bestämmer själv vart! Skattjakten är färdig med en frågor, svar och en spännande Halloweenhistoria. På en liten arrangörssajt placerar du ut kartnålar och följer lagen i realtid. Superenkelt att fixa och genomföra, och hur coolt som helst! Från ca. 10 år.
Skattjakt med mobilen med halloweentema>>
skattjakt mobil pirattema
Mobilskattjakt: Jakten på piratskatten

En riktigt häftig skattjakt med karta och gåtor i mobilen! Skattjakten är färdig med en spännande historia, frågor och svar men du som skattjaktsfixare bestämmer själv var den ska göras. På en liten arrangörssajt placerar du ut kartnålar och följer sedan lagen i realtid. Superenkelt att fixa och genomföra, och hur coolt som helst! Svårighetsnivå från ca 10 år.
Skattjakt med mobilen med pirattema>>

Tipspromenad tema Sommar, sommar, sommar
En tipsrunda som passar utmärkt till sommarens alla fester, från sommarbröllopet till grillfesten. En tipspromenad som smakar päronsplit och ljuder av Tomas Ledin - och ger garanterad sommarkänsla! Du får 22 färdiga frågor, bara att sätta upp och aktiviteten till festen är fixad!
Beställ och ladda ner tipspromenaden>>
Tipspromenad med tema påsk!
Påsken är som gjord för gemenskap och umgänge med släkt och vänner. Här får ni 19 färdiga tipspromenadfrågor med anknytning till påsken - om högt och lågt - som passar hela familjen. Beställ, skriv ut och sätt upp längs en trevlig promenad som hjälper till att smälta påskbordet innan det är dags för godis! Svarsformulär och facit får du naturligtvis också.
Beställ påsktipspromenaden>>
Sångblad kräftskiva
Sångblad med de klassiska och andra roliga snapsvisor till kräftskivan! Bladen sätter du ihop till ett fint underlägg till varje plats. Matchande placeringkort medföljer.
Beställ och ladda ner sångbladen>>

 


© grapevine.nu, Mirago Media AB