Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
 
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Festlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Kalaslekar>>
Skattjakt>>
Barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Företagsevent>>
Påskpyssel gratis>>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Danmark
Grapevine Norge
Grapevine UK
Grapevine auf Deutsch
Grapevine Suomi

 

frågesport med facit

Frågesport frågor till fest

När det är fest är många saker viktiga - festtemat, kläderna, lokal eller ett välstädat hem och festaktiviteterna såklart. Att förgylla festen med en frågesport är ett relativt enkelt sätt att engagera gästerna och gör festen ännu roligare. Ha en frågesport med ett visst tema och mat och musik som passar till och vips har du en temafest!

Det är enklast om du med lite framförhållning förbereder en fest frågesport så att du inte behöver sitta med det dagarna innan då du kanske hellre fokuserar på festmaten, dukningen och kläderna.

Ett enkelt sätt att göra en fest frågesport är att låna frågor från ett sällskapsspel av något slag. Eller så kan man försöka hitta quiz och frågor till frågesport på nätet som man tycker fungerar i sammanhanget. Det blir alltid roligare och bättre om frågesporten har ett tema och en röd tråd, än att det bara är ett hopkok av blandade frågesport frågor. Var också försiktig så att det inte blir en frågesport som blir mer kunskapstest, det är kanske inte just det dina gäster har tänkt sig en festkväll. Likaså välj inte ditt eget favorittema för att briljera med dina egna kunskaper. Försök att välja en nivå på frågorna och ämnen som passar dina gäster - det ska framförallt vara roligt!

Letar du på nätet efter en frågesport med facit var säker på att välja något bra där du är säker på att det är rätt svar på frågorna. Det sista du vill är att få en diskussion om det rätta svaret där du själv inte är säker.

Vill du spara några timmar och lägga en billig peng på en färdig, fyndig frågesport i fin layout med frågor till frågesport, svarsformulär och facit, alla på trevliga enhetliga teman, kan du kika bland grapevines frågesporter om det är någon som passar din fest.

Förslag på enkla temafester med våra frågesporter:

After-work
Sätt fram ingredienser och låt gästerna plocka ihop sina egna hamburgare. Några olika sorters god öl. Pubquiz.

Höstmiddag
En härlig gryta, gärna med märgben så att den blir riktigt saftig, servera med ett färskt bröd att doppa i. Mörkt och massvis med levande ljus. Lös ett mordmysterium eller gör frågesporten om mord & mysterier.

70-talsfest
Låt gästerna klä ut sig, servera en 70-talsklassiker som "Flygande Jakob" eller chili con carne, gärna med päronhalva med after eight till efterrätt. 70-talsquiz och massvis med 70-talsmusik.

80-talsfest
Det glada 80-talet. Fram med plastörhängena och hårdpermanenta håret (kanske bara för en kväll). Klädsel, mat, musik och 80-talsquiz.

90-talsfest
På 90-talet gjorde tex sushin sitt inträde i folkhemmet - kanske ett menyförslag? Cosmopolitan som fördrink. 90-talskläder för gästerna är obligatoriskt. 90-talsmusik, hip-hop och techno, 90-talsquiz.

Cocktail & Hollywood glamour
Ordna cocktailparty och bjud på spännande drinkar och tilltugg. Gör olika små varma mackor, använd bagette i tunnare skivor toppa med chevre och valnötter, men pesto och parmaskinka, med mozarella och tomat, med heta räkor, med brie och fikonmarmelad. Perfekt att förbereda massvis och stoppa in i ugnen efter hand som gästerna anländer och minglar. Hollywood tunes - filmmusikquiz.

Frågesport frågor

Att skriva bra och roliga frågor till en egen gratis frågesport behöver inte vara svårt. Först så bestämmer man sig för en röd tråd eller ett tema på frågesporten. Det kan tex vara en frågesport om Sverige, geografi tex Skåne, en musik epok, eller en artist. Sedan gör man en lista på roliga fakta om det temat man har valt. Därefter formulerar man frågorna, gärna på ett finurligt sätt. Man dubbelkollar fakta och behöver man även svarsalternativ så bjuder det också på en möjlighet att skoja till det lite och även styra svårighetsgraden på frågesporten.

Frågor till frågesport

När du väl är klar med frågorna till frågesporten så är det bara att ordna med ett svarsformulär som passar till den typ av frågesportsfrågor som du har valt att använda dig av. Är det 1 X 2 frågor eller öppna svar så påverkar det så klart formulärets utformning. Beroende på hur frågorna är uformade kan det vara bra med ett facit också. Blir det diskussion är det skrivna ordet mycket tydligare och har högre värde än ord i luften.roliga frågesport frågor
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista.
Frågesport med facit: Vart är vi på väg>>
frågor till frågesport
Frågesport: Mord & mysterier
Denna ruggigt roliga frågesport om mord och mysterier har 40 frågor om mord, fiktiva detektiver, förbryllande mysterier och mycket mer. Du får en frågesport samt spellista som passar bra på festen eller middagen med vänner. Allt material är färdigt att skrivas ut och användas direkt såklart!
Läs mer och beställ>>
frågesport vuxna
Pubquiz
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 kluriga frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas. Frågornas ämnen är blandade så det är en fördel att ha lag med blandade kunskaper.
Frågesport pubquiz>>

 

kluriga frågor
Frågesport: 70-tals quiz
Minns 70-talet och bli en vinnare i denna quiz! Du får 44 frågor om 70-talets musik, mode, mat, sport, världshändelser och mycket, mycket mer. Förutom kluriga frågor tillkommer en spotifyspellista med 70-talets stora hits och du får även kända citat. Denna roliga quiz är en superrolig aktivitet för dig och dina vänner.
Frågesport: 70-tals quiz>>
frågesport 80 tal
Frågesport 80-tals quiz
Samla dina vänner och minns 80-talet med en underhållande 80-tals quiz. 51 frågor om 80-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizet är komplett med svarsformulär och facit samt en spotifyspellista.
Frågesport: 80 tals quiz>>
frågesport filmmusik
Frågesport: 90-tals quiz
Med detta 90-tals quiz får du 25 frågor om 90-tals musik, sport,film, världshändelser, politik och mycket mer! Du får även 20 musikfrågor med tillhörande spotifyspellista och 15 filmcitat. Festunderhållningen är ordnad smidigt och lätt!
Frågesport: 90 tals quiz>>
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
Lös en mordgåta>>
frågesport jorden runt
Tipspromenad: Jorden runt på 33 frågor
En rolig tipspromenad eller frågesport till festen med rese- eller internationellt tema. Eller bara för dem som tycker om att resa! De tävlande besöker 33 spännande destinationer, där de får en rolig beskrivning av var de befinner sig, och en följdfråga. Vem är den mesta globetrottern?
Läs mer om tipspromenad frågesport>>
frågesport med facit
Musikquiz: One hit wonders
Du känner igen låten, men minns du artisten eller vad låten heter? I detta musikquiz får du och dina vänner tävla om vem som minns flest one hit wonders. Du ska känna igen 30 klassiska one hit wonders och dessutom finns kluriga frågor som hör till varje låt.
Läs mer och beställ>>
Musikquiz: Svenska musikundret
Här hittar du det ultimata svenska musikquizet. Du får en spellista med 40 av Sveriges största stjärnor från 40-talet till idag inom en blandning av genrer. Efter var låt får du en chans att skrapa ihop bonuspoäng genom att svara på en följdfråga med anknytning till artisten eller låten.
Läs mer och beställ musikquiz>>
roliga frågesport frågor
Frågesport filmmusik: Hollywood tunes
Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Läs mer och bestll filmmusikquiz>>
skattjakt mobil
Spionjakten - webbaserad poängjakt i mobilen

NYHET! Gör ditt eget event med en skattjakt i mobilen! Du ordnar enkelt en knepig poängjakt på sta'n där lag tävlar mot varandra på tid och får uppdrag och ledtrådar och avger svar i mobilen. Perfekt till möhippa, svensexa, företagsevent!
Beställ eller läs mer här>>
Frågesport TV-intron: Älskade TV
Älskade dumburk - visst kan vi mer om den än vi vågar erkänna. Stoltsera med dina kunskaper inom populärkultur och tävla mot vänner och familj om vem som känner igen dessa 30 TV-seriers intron. Varje TV-serie har också två kluriga frågor där du får använda dina specialkunskaper.
Kul musikquiz med tv-intron>>
roliga frågesport frågor
Frågesport Melodifestivalen: Mello yello
Samla dina vänner till en kväll i Melodifestivalens tecken. Fråge-sporten med melodifestivaltema passar perfekt på middag eller fest. Du får en spotifyspellista med 25 låtar, 50 frågor med varierad svårighetsgrad så att alla kan nåt, svarsformulär och facit.
Melodifestivalquiz>>
Tipspromenad: Vad hände sen?
Pröva din och dina vänners nutidskoll med denna skojiga tipspromenad. Du får 20 frågor om olika uppmärksammade händelser och ska minnas vad som hände sen. Allt från frågor till svarsformulär är färdigt att skrivas ut och användas på momangen. Vem minns mest och bäst?
Läs mer om tipspromenaden>>
 

 

Frågor till frågesport fest

När det gäller att skriva frågor till en fest frågesport är det viktigt att man anpassar alla frågor efter vilka gäster som kommer. Ha gärna ett tema som frågesporten handlar om eller ett allmänt kunskapstest så att alla kan bidra med olika kunskaper. Ett musikquiz är också en stämningshöjare på en fest eller en bjudning. Se till att du har en frågesport med facit så att du kan gå igenom de rätta svaren - de flesta vill veta om de svarat rätt och annars vad svaret var. En frågesport brukar alltid vara uppskattad!

Frågesport fest

Annars går det bra att köpa en en färdig frågesport till festen med frågor, svar, formulär och facit. Ingen behöver bråka om vilka svar som är rätt, utan allt finns färdigt. Vill du veta mer om hur du köper en frågesport fest läs mer här. Enkelt att köpa, ladda ner och skriva ut. Det tar max 5 minuter så har du en bra och rolig frågesport till festen.

Hur genomför man bäst en frågesport?
Dela in gästerna i lag. Läs upp frågor och spela upp musik. Dela gärna upp frågesporten under kvällen och ställ några kluriga frågor åt gången. Se till att ha svarsformulär och facit tillgängligt. När alla lag svarat på alla frågor kan det vara kul att låta lagen byta svarsformulär med varandra och rätta varandras frågor medan du går igenom de rätta svaren.

© grapevine.nu, Mirago Media AB