grapevine.nu
Alla produkter
Skattjakter
Mobilskattjakter
Mysterier
Mordmysterier
Mobilevent
Frågesporter
Provningar
Kalaslekar
Festteman
Tipspromenader
Högtider
Bordsplaceringslekar
Sångblad & sånghäften
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
För företagsevent
 
Så här funkar det:
 • Betala säkert och enkel med kort eller mot faktura
 • Omedelbar leverans av fil med e-mail
 • Aktiviteten är helt klar - du får allt du behöver och skriver själv ut
 • Kräver inga förberedelser
 • Med vår hjälp anordnar du en proffsig festaktivitet, med fyndigt innehåll, i fin design
 • Ett pris, oavsett antal deltagare
 • Sätter guldkant på varje tillfälle!
 • Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på kundtjanst@grapevine.nu eller 040-35 48 35!
  Fler barnkalastips:
  1-årskalas
  2-årskalas
  3-årskalas
  4-årskalas
  5-årskalas
  6-årskalas
  7-årskalas
  8-årskalas
  9-årskalas
  10-årskalas
  11-årskalas
  12-årskalas
  13-årskalas
  Barnkalas utomhus
  Fler barnkalas tips hittar du här:
  Barnkalastips
  | Barnkalastips | goodies.nu | Barnkalasbloggen | Barnkalasbus
  Tyska barnkalastips
  Kindergeburtstag feiern: Spiele, Motto & Rezepte
  barnkalas 6 år

  Barnkalas - så fixar du roligaste kalaset!

  Här nedan hittar du en snabb checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas! Navigera sedan i våra Stora Barnkalasguide i listen ovan, här hittar du massvis med tips för olika temakalas, inbjudningskort att skriva ut, tips för mat, dryck och tårta och naturligtvis barnkalaslekarna som gör kalaset riktigt roligt!

  10 tips till barnkalaset
  barnkalas hemma
  Här hittar du en checklista för barnkalas hemma:
  Barnkalasen skiljer sig så klart åt en del beroende på barnens ålder. Tips för kalas vid olika ålder hittar du i listan till vänster!
  barnkalas inbjudningskort
  Var tydlig i barnkalas inbjudan, det underlättar för de bjudna barnens föräldrar och för dig. Frågorna blir färre och det hela avlöper smidigare. Sätt både en start- och en sluttid för kalaset. Ska ni vara inomhus eller utomhus, behövs särskilda kläder? Berätta om du bjuder på mat, då kan föräldrarna planera med övriga måltider. Har kalaset ett tema, berätta och bjud in i tid så att eventuell utklädning kan förberedas - det är alltid kul. Bjuder du tex barnets kompisar på förskolan, tänk på att alla föräldrar kanske inte vet var du bor och hur de får tag i dig om ni inte känner varandra så väl, så var också tydlig med adress, osa-datum och dina kontaktuppgifter.
  Här finns gratis inbjudningskort att skriva ut och idéer för den som vill göra egna inbjudningskort>>
  barnkalas checklista
  En känslig fråga kan vara vem som ska bjudas, och vem som inte blir bjuden, tex bland kompisarna på förskolan. Bjuder du alla i gruppen brukar de gå bra att lämna inbjudan på förskolan, men kolla alltid detta med personalen först. Bjuder du inte alla, kontakta föräldrarna direkt och försök att undvika att prata om kalaset framför andra barn.
  barnkalas hemma
  2-3 timmar brukar vara lagom för ett barnkalas. Det blir inte roligare för att det är längre, kanske tvärt om, om barnen hinner bli trötta.
  barnkalas 6 år
  Anpassa antalet barn efter det utrymme du har. Har du inte så mycket plats inne, går det också utmärkt att ha kalas ute, i trädgården, på gården, i parken eller på lekplatsen. Var bara tydlig med att barnen ska ha kläder efter väder. Skulle det regna, ta det med ett skratt - barnen tycker säkert det är jättekul att hoppa i vattenpölarna. När du väljer plats för kalaset, glöm inte att tillgång till toalett inom rimligt avstånd är viktigt. Du vill inte behöva springa rundor och kissa med 20 barn som dricker en massa saft, då hinner du knappast organisera något annat.
  barnkalas
  barnkalas aktiviteter
  Planera väl. Ett kalas med planerade barnkalas aktiviteter brukar ofta bli mindre stökigt än ett oplanerat med "fri lek". Dessutom blir det kanske också roligare och mer minnesvärt. Tema på kalaset är kul, det går inte att komma ifrån.

  Man kan ha vilket tema som helst - och naturligtvis ska det vara födelsedagsbarnet som väljer! Ett tema kan skapas med ganska enkla medel och behöver inte kosta mer, bara tänk till lite grann. Satsa på utklädnad, lekar och mat som passar temat. Populära teman är barnens favoritfigurer, allt från Bilar till Pippi Långstrump, pirater, prinsessor, djugel och djur, cirkus eller vikingar - bara fantasin sätter gränserna.
  Läs mer om temakalas här och få tips om hur du fixar kalas med olika populära teman >>
  Här hittar du detaljerade tips om hur du ordnar olika temakalas:
  Tips till Piratkalaset>>
  Tips till Prinsesskalaset>>
  Halloweenfest>>
  barnkalas 4-10 år
  Är barnen mindre kan det fungera bättre om föräldrarna är kvar på kalaset och vissa barn vill kanske inte bli lämnade i en främmande miljö och med nya kompisar. Förbered då också något för föräldrarna, de är ju inte de som är på kalas i första hand, men en kopp kaffe och lite tårta även till dem är ju trevligt. Ta dessutom vara på den "resurs" du har i de andra föräldrarna, kalaset blir roligare även för dem om de kan vara med och hjälpa till med aktiviteter och annat.
  barnkalas
  barnkals lekar
  Tänk efter noga när du väljer barnkalas lekar och ta hänsyn till barnens ålder. Ha hellre lekar som inkluderar än exkluderar, undvik barnkalas lekar där man "åker ut". Även de lite äldre barnen kan tycka att det är jobbigt. Och tänk på att huvudsaken med barnkalas aktiviteter och lekar är inte att de genomförs till punkt och pricka som de var tänkta, utan att barnen har kul! Är det något som inte riktigt funkar som du tänkt dig gå vidare till nästa grej.

  En skattjakt av något slag är nog den absolut roligaste aktiviteten till kalaset, det funkar både till barnkalas hemma och barnkalas utomhus. Ett sätt att göra det på är att helt enkelt själv rita en skattkarta med skatten utmärkt och kanske också några andra stationer på vägen där man hittar på utmaningar eller gåtor att lösa. Vill du få rätt känsla på en skattkarta ta till det gamla beprövade knepet att skrynkla till den lite, dra en tepåse över pappret och bränn kanterna försiktigt med en tändare.
  Läs mer om barnkalaslekar här>>
  Vi på grapevine tar fram färdiga festlekar och roliga aktiviteter - och något av det roligaste som finns är barnkalas! Hos oss hittar du massvis med olika skattjakter på olika teman, alla med en rolig historia och ett mysterium för barnen att lösa med hjälp av ledtrådar och kluriga gåtor och utmaningar. I våra paket får du allt som behövs, du beställer, betala och får filen lebvererad omedlebart med e-mail. Du skriver sedan ut allt som du behöver för att mycket enkelt fixa den roligaste barnkalasleken! Enkelt för dig - buskul för barnen!
  Alla våra roliga skattjakter och kalasaktiviteter hittar du här>>
  barnkalas mat
  Det är alltid bra att bjuda på något att äta på kalaset, äter barnen först lite "riktig" mat blir det mindre tårta och godis, och sammanlagt lite mindre socker. Men lägg lagom med energi på maten, och gör något som är enkelt att äta. Barnen i sällskap med sina kompisar på kalas, kommer inte att sitta stilla så länge. Undvik kladdig mat, så blir städningen efter kalaset enklare. Gör tex ett spett med köttbullar, prinskorvar och grönsaker med grönsaksstavar och servera i en pappersmugg med en servett. Fungerar perfekt att äta sittande på en filt om man är utomhus, eller på golvet i lekrummet inne. Du sparar dessutom in på de dyra pappertallrikarna och andra tillbehör med temamotiv. Annan bra kalasmat är pizzabullar (se recept nedan) eller kanske en klassiker som korv med bröd och lite goda tillbehör. Ett bål med juice, lite fruktsoda och fruktbitar är riktigt festlig kalasdricka.
  barnkalas tårta
  Tårta i fina motiv som passar kalasets tema är naturligtvis jättekul. Vill du täcka din barnkalas tårta med ett marsipantäcke finns marsipan i olika färger att köpa. Som nybörjare kan det dock vara ganska svårt att kavla ut marsipan tunt och få täcket att hänga ihop. Den ambitiösa köper en specialkavel i metall som gör det enklare, den som vill ta en genväg anpassar sitt färgval till de färdigutkavlade marsipantäcken som finns att köpa i livsmedelsbutiken. Ett annat populärt och relativt enkelt alternativ är att göra en egen glasstårta. Med fyrkantiga glassblock, maränger, chokladsås, kex och godis, kan man bygga nästan vad som helst - ett slott med torn, en bil, ett tåg.
  Här får du fler tips om mat, dryck & tårta till barnkalaset>>
  barnkalas godispåse
  Det är svårt att ordna kalas utan den obligatoriska godispåsen, de flesta barn kommer helt enkelt inte tycka att en frukt i slutet av en spännande skattjakt är ett fullgott alternativ. Men tänk på att godispåsen inte behöver vara fylld till bredden. En tablettask och en klubba räcker gott, det är att man får godis, inte hur mycket man får, som ofta är i fokus för barnen. Man kan också göra något lite roligare och aningen nyttigare, om man gör eget godis, och tex ger varje barn en strut med karamellpopcorn. Se recept nedan.
  barnkalas recept
  Festliga och lite annorlunda popcorn som kan bli ett bra alternativ till godispåse.
  Smält smör och socker under omrörning, passa noga så att smeten inte bränns. Ta av från värmen och vänd ner poppade popcorn. Bred ut på ett bakpapper. Salta lätt. Fyll pappersstrutar med de mumsiga popcornen. En succé!
  barnkalas äta
  Smarta, jättemumsiga och lättätna pizzabullar som du kan förbereda långt i förväg.

  Deg:
  50 g jäst
  3 dl mjölk
  3/4 dl smör och rapsolja (eller smält avsvalnat smör)
  2 msk flytande honung
  ca 8-8 1/2 dl vetemjöl special
  1 tsk salt

  Fyllning:
  2 dl färdig tomatsås
  200 g rökt skinka i skivor
  2 dl riven ost
  2 msk torkad oregano
  1 ägg att pensla med

  (ca 16 st.)
  Förbered: Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter. Dela degen i två delar. Kavla ut varje deghalva tunt (ca 40 x 30 cm). Bre tomatsås över degen. Lägg på skinkskivor, strö över ost och oregano.
  Rulla ihop degen till en rulle. Skär varje rulle i skivor (som kanelbullar). Lägg i bullformar. Ställ i frysen.

  Kvällen före kalaset: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.

  Strax innan kalaset: Sätt ugnen på 225°C. Pensla med uppvispat ägg och strö lite oregano över. Grädda i ugnen i 12-15 minuter.

  Recept från ica.se
  Vilken skattjakt är bäst?
  Hos grapevine finns en hel massa skattjakter för barnen, allt från enklare varianter inne och ute till temasakttjakter som bjuder på underbara äventyr i fantasins värld. Vi har valt de teman som vi vet barnen gillar mest, prinsessor, pirater, superhjältar och mycket mer. Vår nyaste skattjakt är ett spännande undervattensäventyr. Vi får en hel del frågor om skattjakterna, vilken åldersvariant ska man välja och hur fungerar temaskattjakterna och vilka teman finns. Därför har vi skrivit en guide som förhoppningsvis svarar på en del frågor och ger en översikt av det som finns just nu. Fler skattjakter med nya teman kommer hela tiden!

  Läs vår stora skattjakts-guide här>>

   
  Tips till barnkalaset:
  barnkalas

  Skattjakt: Detektivmysteriet
  Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen!
  Detektivmysteriet för 4-6 år>>
  Detektivmysteriet för 7-10 år>>

  barnkalas 4 år
  Piratskattjakt: Skattjakt på de 7 haven
  TILL PIRATKALASET!
  Ordna piratkalas med spännande skattjakt! Låt de små piraterna ge sig ut på äventyr på de sju haven! På vägen mot skatten ska knepiga gåtor och spännande uppdrag lösas. Du får allt du behöver för att snabbt och enkelt ordna denna superroliga skattjakt med pirattema!
  Piratskattjakt för 4-6 år>>
  Piratskattjakt för 7-10 år>>
  barnkalas 5 år
  Skattjakt: Undervattensmysteriet
  MYSTERIUM I NEMOS VÄRLD!
  Kapten Kuling vill hjälpa de utrotningshotade delfinerna och ber barnen att hämta piraten Enbenes skatt med hjälp av en liten blå u-båt. Det är dags att ge sig ut på undervattensmysterium! Kul skattjakt i den lilla sjöjungfruns och Nemos värld! Du får allt som behövs för att snabbt och enkelt fixa det roligaste barnkalaset!
  Undervattensmysteriet för 4-6 år>>
  Undervattensmysteriet för 7-10 år>>
  barnkalas inbjudningskort gratis
  Skattjakt: Superhjältemysteriet
  HJÄLP SUPERSUNE!
  Ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar. Hjälp Supersune att rädda Big City från Boven med den gröna masken. En skattjakt som "gör" hela superhjältekalaset. Du får allt som behövs och fixar enkelt det hela på mindre än en halvtimme. Ett kalas barnen aldrig glömmer!
  Superhjältemysteriet för 4-6 år>>
  Superhjältemysteriet för 7-10 år>>
  barnkalas frost
  Skattjakt: Ismysteriet
  FÖR "FROST"-KALASET
  Ett härligt äventyr tillsammans med isprinsessan Arabella, pingvinen Puck och älgen Ola! Barnen måste hjälpa isprinsessan att rädda den årliga snöfesten! Skattjakten kan utföras inne eller ute, hemma eller borta, för många barn eller få - enkelt för dig, jättekul för barnen!
  Ismysteriet för 4-6 år>>
  Ismysteriet för 7-10 år>>
  skattjakt barnkalas
  Skattjakt: Djungelmysteriet
  DJUR & DJUNGEL!
  Skattjakt för alla äventyrare! Barnen får ge sig ut på expedition i djungeln för att hitta Mayaindianernas glömda stad och dess mytomspunna skatt! Ett äventyr fyllt av spännande utmaningar, gåtor som måste lösas och möten med djungelns vilda djur! Allt du behöver ingår - lägg bara till en gnutta fantasi!
  Djungelmysteriet 4-6 år>>
  Djungelmysteriet 7-10 år>>
  barnkalas
  Skattjakt: Prinsessmysteriet
  Den perfekta kalasaktiviteten för alla med prinsessdrömmar! Prinsessmysteriet är en rolig skattjakt där alla prinsessor får hjälpa att befria prins Månstråle, som en ond fe har förvandlat till groda och låst in i slottstornet. Som brukligt är kan prinsen bara bli sig själv om han blir kysst av en prinsessa!
  Prinsessmysteriet för 4-6 år>>
  Prinsessmysteriet för 7-10 år>>
  barnkalas 6 år
  Skattjakt: Hotellmysteriet
  LISTA UT VEM SOM ÄR TJUVEN!
  Ordna mysteriekalas och låt barnen lösa det spännande Hotellmysteriet! Hotellchefen Georg Gästfri behöver barnens hjälp att sätta stopp för en klåfingrig tjuv som härjar på hotellet. I en spännande skattjakt ska barnen lösa gåtor, hitta de försvunna sakerna och samla ledtrådar till vem tjuven är.
  Hotellmysteriet för 4-6 år>>
  Hotellmysteriet för 7-10 år>>
  barnkalas 6 år
  Skattjakt: Skogsmysteriet
  MED KARTA UTOMHUS!
  En kul skattjakt för barnen med en spännande historia! Den här skattjakten genomföra man utomhus med karta och ledtrådar. Den funkar bra i trädgården, i parken, på stranden eller i skogen! Barnen är på familjen Skogs camping i Storskogen där äventyraren Valdemar Vild har gömt en skatt. Det gäller för barnen att lösa kluriga gåtor och hitta skatten!
  Skogsmysteriet för 4-6 år>>
  Skogsmysteriet för 7-10 år>>
  barnkalas
  Skattjakt: Spökmysteriet
  MYSRYSIG HISTORIA!
  I Spökmysteriet behöver småspökena Buu och Boo hjälp av barnen för att hitta nycklarna till Ödehusets källarvalv - för här finns den hemliga skatten som vaktats av Gammelspöket i 100 år! Ett riktigt spännande mysterium för barnen bland spöken, monster, häxor och trollkarlar...
  Spökmysteriet för 4-6 år>>
  Spökmysteriet för 7-10 år>>
  barnkalas
  Skattjakt: Cirkusmysteriet
  KUL & ENKELT TEMA!
  Superrolig skattjakt för barnen i cirkusmiljö! Lös cirkusmysteriet! Låt barnen kasta sig ut i en spännande jakt på nycklarna till lejonburen och på vägen lösa gåtor och utmaningar. Du får allt du behöver för att enkelt organisera en riktigt rolig temaskattjakt.
  Cirkusmysteriet 4-6 år>>
  mysterium barnkalas
  Skattjakt: Mysteriet på museet
  Mysteriet på museet är en riktigt rolig skattjakt med spännande utmaningar att lösa på vägen. Skattjakten passar barn i åldern 7-10 år. Det gäller att hjälpa museiintendenten att hitta de sex försvunna nycklarna till mumiens låda inför den stora egyptiska utställningen! Ett riktigt spännande äventyr!
  Mysteriet på museet 7-10 år>>
  Alla barnkalaslekar och aktiviteter hittar du här>>
   

  © grapevine.nu, Mirago Media AB