Se alla Grapevines produkter för fest, underhållning och umgänge här - enkelt för dig, jätteroligt för dina gäster! >>
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
 
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Festlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Skattjakt>>
Kalaslekar>>
Barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Företagsevent>>
Oktoberfest>>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Norge
Grapevine auf Deutsch
Grapevine Suomi
 
musiktävling och musikquiz

Musikquiz & frågesport musikMusik quiz

Inget är så engagerande som musik och inget som kan ändra en stämning eller frambringa minnen som musik. Däremot kan det vara lite klurigare att komma ihåg vad låten och artisten heter. Därför är musikquiz och musikfrågesporter extra roliga och engagerande på fester och sammankomster där man ska ha roligt och tävla i lag mot varandra. Dessutom är det kul att skapa olika teman med ett musikquiz, men kan relativt enklet plocka upp ett tema på en fest och göra roliga följdfrågor av varierat slag.

Musik quiz frågor

Frågorna i musikquizet kan vara gjorda på olika vis. T ex den som först kan låtens titel, refräng eller vem som framför den vinner frågan. Man kan också göra en musiktävling med en given struktur att första frågan alltid är artist och låttitel och sedan kommer en klurig följdfråga, som kan handla om musik, elelr om något helt annat som kanske förstärker temat på festen.

Frågesport musik

Musiktävling och musikfrågesport är populära på TV. T ex "Så ska det låta", "Singing bee" eller "Diggilo". Det är roligt att se andra tävla i en musik quiz men ännu roligare att själv tävla i en frågesport om musik på en fest. Man kan göra musikquiz som påminner om tv-programmen där gästerna ska sjunga och uppträda, men gör det i så fall med gäster som uppskattar detta. En kul musiktävling där det ska sjungas kan man göra genom att läsa upp textrader från låtar, de tävlande ska ställa sig upp och sjunga refrängen i låten. Det lag som först sjunger, vinner poängen. Tycker gästerna mindre om att sjunga kan ett musikquiz med frågor vara att föredra.
music quiz frågor
Musikquiz: Svenska musikundret
Här hittar du det ultimata svenska musikquizet. Du får en spellista med 40 av Sveriges största stjärnor från 40-talet till idag inom en blandning av genrer. Efter var låt får du en chans att skrapa ihop bonuspoäng genom att svara på en följdfråga med anknytning till artisten eller låten.
Läs mer och beställ musikquiz>>
musikfrågesport filmmusik
Frågesport filmmusik: Hollywood tunes
Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Läs mer och bestll filmmusikquiz>>
musikquiz spotify
Musikquiz: One hit wonders
Du känner igen låten, men minns du artisten eller vad låten heter? I detta musikquiz får du och dina vänner tävla om vem som minns flest one hit wonders. Du ska känna igen 30 klassiska one hit wonders och dessutom finns kluriga frågor som hör till varje låt.
Läs mer och beställ>>
Musik quiz spotify
Det enklaste sättet att göra ett musikquiz är att använda spotify spellistor eller youtube listor. Det finns också musikquiz appar som man kan använda. Med spotify kan du enkelt skapa ditt eget tema på musikquizet. Musik quiz teman kan variera stort och det har naturligtvis mycket med deltagarnas erfarenhet och preferenser att göra. Anpassa din musiktävling efter dina gäster, och deras ålder. Roligast och bäst stämning brukar det bli med de låtar och frågor som gästerna upplever som "gamla godingar". Har man gäster i olika ålder är det förståss bra att ha musikquiz frågor som passar alla deltagare, och variera med artister och tidsåldrar så att alla kan bidra med någonting. Blanda också åldrar på deltagarna i varje lag. Kul till barnkalaset kan vara en frågesport om musik för barn, då får man välja barnens favoritartister, och för de riktigt små satsa på klassiska barnvisor.
Musikquiz barn

Riktigt roligt är det när man får barnen att delta i en musikquiz med deras favoritartister. En sådan quiz gör sig perfekt på ett barnkalas eller även en större familjesammankomst där de lite äldre barnen / tonåringarna kan agera lekledare för de mindre barnen som tävlar i musiktävlingen för barn. Har man tur kan man även hitta musikquiz gratis. Det är ju i princip gratis att själv sätta ihop ett music quiz.

musikquiz svenska klassiker
Musikquiz: Svenska klassiker
NYHET! Hur firar man nationaldagen? Med ett passande musikquiz så klart!
Ett härligt musikquiz med svenska klassiker! Från Taube och Anita Lindblom till Vikingarna, Kent, Eva Dahlgren och Lundell. Ni kommer garanterat att känna igen låtarna - vad heter de och vem gjorde dem? Till varje låt hör också en lite knepigare följdfråga. Underhåll vännerna med en kul tillbakablick och massvis med nostalgi.
Frågesport: Svenska klassiker>>
frågesport musik 80 tal
Frågesport 80-tals quiz
Samla dina vänner och minns 80-talet med en underhållande 80-tals quiz. 51 frågor om 80-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizet är komplett med svarsformulär och facit samt en spotifyspellista.
Frågesport: 80 tals quiz>>
sommarfest
Sommarmelodikryss
NYHET!
Lata soliga dagar, ljumma sommarkvällar... Roa familj eller vänner med ett härligt sommarmelodikryss! Till krysset hör en Spotify-spellista med 34 låtar, frågor att ställa och en kryssplan. En mysig, avslappnad festaktivitet som sprider massvis med sommarstämning! 159 kr.
Mer info>>
musiktävling
Frågesport TV-intron: Älskade TV
Älskade dumburk - visst kan vi mer om den än vi vågar erkänna. Stoltsera med dina kunskaper inom populärkultur och tävla mot vänner och familj om vem som känner igen dessa 30 TV-seriers intron. Varje TV-serie har också två kluriga frågor där du får använda dina specialkunskaper.
Kul musikquiz med tv-intron>>
musikquiz schlager
Frågesport Melodifestivalen: Mello yello
Samla dina vänner till en kväll i Melodifestivalens tecken. Fråge-sporten med melodifestivaltema passar perfekt på middag eller fest. Du får en spotifyspellista med 25 låtar, 50 frågor med varierad svårighetsgrad så att alla kan nåt, svarsformulär och facit.
Melodifestivalquiz>>
festtema usa
Musikquiz: American dream
Detta musikquiz har en spellista med 30 hits från landet i väst. Spellistan är en blandning av musik från 60-talet till idag med en blandning av genrer. Detta quiz är en perfekt utmaning för musiknörden och varje låt har en bonusfråga som innebär bonuspoäng för musikexperten.Allt material är färdigt att skrivas ut direkt!
Musikquiz till temafesten>>
musikquiz barn
Musikquiz för barn med tema djur
Ett roligt musikquiz med 19 barnvisor för barn i åldern 4-8 år. Sjung och svara på roliga följdfrågor! Med fint svarsformulär att fylla i och naturligtvis också ett fint diplom till alla deltagare.
Beställ musikquizet>>
musikfrågesport
Musikquiz: Sommarhits och sommarplågor
Ordna riktigt rolig underhållning till sommarens bilresor och grillfester med denna quiz laddad med sommarplågor och sommarhits. Känner du igen 34 av de mest älskade sommarlåtarna? Du får spellista och följdfrågor; allt är färdigt och med maximal sommarkänsla!
Beställ och ladda ner musikquizet>>
musiktävling
Tipspromenad One direction: 1D forever!
Världens barn och tonåringar älskar pop-bandet One direction. Därför är en One direction-tipspromenad den perfekta aktiviteten på "tjejmiddagen" eller kalaset för de lite större. Du får 21 initierade frågor om One direction (som inte du, men barnen kan svaren på...), facit och svarsformulär att skriva ut.
Läs mer och beställ här>>

Fler musikquiz och frågesporter till fest hittar du här>>
© grapevine.nu, Mirago Media AB