Annorlunda presenter - fem tips och idéer

Är du trött på att ge bort böcker, blommor och prydnadsaker i present? Då är det dags att hitta lite annorlunda presenter! Grapevine tipsar om fem presenter som mottagaren med största sannolikhet inte har fler av i byrålådan.
70 års present bra tips här. 
Annorlunda presenter

Annorlunda presenter - TIPS 1

Det är några år sedan det kom en uppsjö upplevelsepresentföretag på marknaden som packeterar upplevelser på olika sätt, tex upplevelsepresent.se, liveit.se och många fler. Vill man göra det enkelt för sig köper men en sådan "färdigförpackad" upplevelse och ger bort. Vill man göra det lite mer personligt skapar men en egen upplevelse, kanske något man gör tillsammans med den som man ger presenten till. Många företag som håller på med skönhetsbehandlingar, provningar och äventyrsaktiviteter säljer också själva presentkort och då kan man direkt boka in en dag och kanske lägga till mysiga saker som mottgaren uppskattar, en övernattning på hotell, en middag elelr en picknick i det gröna. Forskajakkurser och guidad kajakpaddling kan var ett exempel, www.ramsilwal.com. Låt den du ger bort presenten till prova på nya saker som du tror kan intressera honom eller henne, du ger bort en kul dag elelr kanske rent av starten på en ny hobby som varar år efter år! Gör gärna ett tema av dagen, för den som tycker om hästar - leta rätt på western ridning eller en ridtur på islandshästar och avsluta med middag och lite spel på travbabab i slutet av dagen. Gör det själv upplevelser såsom skattjakter, vinprovningar och poängjakter hittar du här hos grapevine.nu

Annorlunda presenter - TIPS 2

Ge bort vägledning och verktyg för att skriva en bok om sitt liv. Många som blivit lite äldre har mycket tid och mycket att berätta. De flesta tänker tanken att skriva ner fakta och information om sitt liv, sin släkt och sina upplevelser. Dessvärre är det få som förverkligar bokidén. Med en presentask från Tillminabarnbarn.se så får man allt man behöver för att komma igång och även slutföra en bok om sitt liv. En given struktur och gott om mallar, frågor och inspiration samt bildarkiv ingår och ger vägledning när man skriver. Väl klar med sin bom kan man välja om man skriver ut den själv eller beställer en inbunden bok.

 

Annorlunda presenter - TIPS 3

Ge bort ett presentkort på en förändring hos dig själv till någon du lever tillsammans med. Lova att du ska gå ock klippa dig och fixa frisyren om det är något som retar den andra, sluta röka eller snusa. Eller ge bort ett presentkort på små saker du ska göra i er vardag, sådant som du vet med dig att du är dålig på och som du tror din partner kommer att uppskatta. Ge kanske bort ett häfte med 10 olika kuponger med saker som mottagaren kan utnyttja under året som kommer tex att du bjuder på frukost på sängen, att du kör fem tvättmaskiner, att du går ut med soporna att du tar med barnen till lekplatsen en hel söndageftermiddag eller att du hämtar pizza. Det hela naturligtvis med glimten i ögat...Flera presenttips för stora och små.

Annorlunda presenter - TIPS 4
En inre upplevelse för själen är en fin present för de filosofiska och funderande människorna. En hel dag i tystnad kan man med fördel annordna själv men gärna på en plats där man inte har sina vanliga rutiner. Det finns kloster och mediationsplatser man kan hyra i sig på men man kan också hitta en annan plats som man gör i ordning fint, på sommaren en skogsglänta, andr aårstider kanske en stuga som man hyr eller lånar. Viktigt är att det inte ska finnas TV, telefon eller radio. Gör i ordning en fin platse med en madrass och / elelr filt att sitta på, blommor, ljus och kanske rökelse. Förbered lätt mat som finns klar att äta och massvis med vatten. Meningen är att den som får presenten ska kunna tillbringa en dag i ensamhet och tystnad med allt förberett, inte behöva göra något fysiskt, inte behöva planera eller anstränga sig utan "bara vara", meditera och fundera. Det här är en upplevelse som få unnar sig själva i det samhället vi lever i men om man får det i present så är det lättare att faktiskt genomföra det. Planera dock tillfället tillsammans med den som får presenten så att det passar in i resten av mottagarens livspussel så att det hela inte sker när mottagaren kanske är stressad över någonting annat.
Annorlunda presenter - TIPS 5
Annordna en rolig skattjakt i present! Det krävs lite planering och eftertanke, men är å andra sidan en present som kostar nästan ingenting och som är jättekul. Ta fasta på något intresse som mottagaren har och gör ett tema för skattjakten, kanske ett deckartema, ett musikaltema, ett golftema. Hitta på frågor och ledtrådar som tar mottagaren från plats till plats där, han eller hon hittar nästa ledtråd. Du kan använda dig av sms till en mobiltelefon eller så kan du fysiskt lämna nästa ledtråd på olika ställen. Slutmålet kan vara en restaurang för en god middag, glasskiosken eller en filt i parken för picknick.
sms presentkort mordmysterie
Presentkort: Mordmysterium, 299kr
Ge bort ett mord! Eller i alla fall en mysigt mordmysterium... Den som får detta presentkort kan välja blanda alla våra enklare mordgåtor - de som kan genomföras utan förberedelser, skådespelarinsatser och utklädning. En perfekt present till någon som själv gillar deckare och har en middag eller fest att förgylla! Läs mer här.
Julfest allt du behöver
Presentkort: Quiz & Frågesporter, 149 kr
Ge bort ett presentkort på ett roligt quiz eller en frågesport från grapevine! Låt mottagaren välja blad en hel massa quiz med olika teman. Det finns ett för varje tillfälle! En annorlunda, rolig present - du ger bort lite glädje! Presentkortet får du omedelbart och kan tom skicka vidare med mail!
Läs mer här.
 
Presenttips till mor- och farföräldrar
Present till farfar:Vet du inte vad du ska köpa i present till farfar? Titta hit för att få massa presenttips!
Present till farmor: Sluta fundera - här hittar du massvis med tips på present till farmor!
Present till morfar: Det kan vara svårt att komma på något kul att ge morfar i present. Läs mer här för att få tips på vad du ska köpa!
Present mormor: Behöver du hjälp med att komma på en present mormor gillar? Titta här för att få många bra tips på present till mormor!
 
presenttips
presentideer
presenter tips
annorlunda presenter
present annorlunda