• Solceller kalkyl gratis

  Dags att köpa solceller till hustaket?
  Solceller är numera mycket populära och lönsamma investeringar då priserna på solcellerna har minskat betydligt de senaste 5 åren samtidigt som en hel del skatteförändringar har gjort lönsamt att sälja elen även på sommaren.

  Innan man är redo att göra en investering är det dock viktigt att man göra en solcell kalkyl som visar investeringen, besparingar och intäkter. Här hittar du en sådan kalkyl för solceller.

    • flytt tips Dags att flytta?
  För många förknippas flytt med tunga lyft, stök, klumpiga flyttbilar och krångliga uppsägningar av diverse abonnemang och liknande.  Fast det innebär ofta också förhoppningar om ett nytt, fräscht hem att inreda och göra till sitt, ett nytt spännande område att utforska och en chans att starta om på nytt. Hur det än ligger till för just dig finns det vissa saker man bör tänka på. Läs Grapevines flyttguide så blir du bättre rustad till den stora flyttdagen!
 • tvätt tips

 • återvinning

  Vi påminns hela tiden om hur viktigt det är att sortera och återvinna våra sopor och låta någon annan göra om vårt papper till tidningspapper eller våra flaskor till nya flaskor. Vårt bidrag till återvinningens värld behöver inte stanna där. Varför inte ta saker i egna händer och börja låta fantasin och kreativiteten flöda och skapa egna återvunna saker, förnya dem eller skapa något helt nytt? Eller varför inte handla ekologiskt, fairtrade eller second hand? En produkts livslängd behöver inte ta slut när vi har tröttnat på den. Om man till exempel har en gammal trähylla där hemma, varför skulle man inte kunna måla om den med någon fräsch och rolig färg och återanvända den eller till och med sälja den? Att återvinna och återanvända kläder är också ett utmärkt sätt att fräscha upp ens garderob samtidigt som man gör något bra. Man kan verkligen hitta riktiga guldklimpar om man bara bestämmer sig för att handla, eller att få, andrahands kläder. 

 • sortera
  sortera
  Varje gång vi välkomnat ännu ett nytt år är det alltid läge att ta ut det gamla och ta in det nya, det vill säga en sortering och rensning där hemma. Känner du att saker och ting bara samlar sig i högar? Då kommer Grapevines tips om hur du sorterar och gör i ordning i ditt hem i rättan tid! Du gör detta för att må bra, för att ha en överblick av vad du äger och för att göra plats för nytt!