BRÖLLOPSPRESENTER
Våren brukar innebära en hel del festliga bröllop, och det kanske är dags att börja tänka på bröllopspresenten? Grapevine tipsar om klassiska och mer personliga presenter här nedan.
Ibland lämnar brudparet in en önskelista i någon affär, och ibland kommer en önskelista med i inbjudan. Om paret kanske samlar på någon porslinsserie, bestick eller glas brukar de önska sig kompletteringar till sin samling.
Tänk på:
- Fäst ett kort med ditt namn på presenten så att brudparet håller reda på vem som gett dem vad.
-- Spara kvittot i ett förslutet kuvert som brudparet kan öppna om de vill byta presenten. Lämna t.ex kuvertet till värdparet och glöm inte att skriva ditt namn på kuvertet!
- Det finns inga regler för hur mycket bröllopspresenter bör kosta. Omkring ett par hundralappar och uppåt är det vanligaste.
- Tackar man ”nej” till bröllopet är det ändå tradition att man bör köpa en present.
bröllopspresent
5 I TOPP PÅ BRÖLLOPSGÅVOR
1 – Bestick
2 – Presentkort, främst på IKEA men även på delar av bröllopsresan
3 – Vinglas
4 – Handdukar
5 – Kastruller
Källa: brollopstorget.se
bröllopspresent

PRESENTTIPS!
Fotografi

Har ni något vackert fotografi på bröllopsparet i en kärleksfull eller kanske lite skojig situation? Isåfall kan det vara fint att förstora bilden hos en professionell fotograf och rama in.

Romantiskt kit
Fyll en fin korg med romantiska saker som paret kan mysa med när de väl får en stund för sig själva. Lägg t.ex. i några lyxiga massageoljor, rökelse och chokladpraliner.

Rent-a-chef
I större städer brukar man kunna hyra in en privat kock för en kväll, ge bort ett presentkort!

Romantiska upplevelsetips:
Luftballongsfärd
Matlagningskurs
Danskurs
Chokladprovning
Ost- och vinprovning
Massage
Spaweekend

Delikatesskorg
En klassisk gåva som alltid är lika uppskattad. Plocka ihop parets delikatessfavoriter så som olika korvar, ostar, marmelader, choklad och ett gott vin.

Espressomaskin
En lyxig present för kaffeälskaren, se även till att det ingår kaffe och tillbehör!

PS! Akta dig för att ge bort konst som gåva. Det är svårt att hitta något som passar bådas smak, och brudparet ska inte behöva känna sig förpliktigade till att ha konsten framme när du är på besök.

Biljetter
T.ex. teater, bio, sportevenemang, konsert, festival, musikal.

Personlig fotobok
Samla ihop fotografier på paret och gör en egen fotobok! Det finns sajter som erbjuder denna tjänst, en kul och personlig gåva.

bröllopspresent
bröllopspresent Bästa Bröllopspresenten!
Din bröllopsdag är en av de viktigaste dagarna i livet. Och bröllopet i sig kanske ett av de roligaste evenemangen du kommer att planera i ditt liv. Gör en komplett minnesbok från ditt bröllop - ett underbart minne att bevara! Läs om bröllopsboken här>>

I Bröllopsboken finns över 90 sidor om allt från hur ni träffades till planeringen av bröllopet och sedan vigseln, festen och bröllopsresan. Vi har gjort ramarna och ger dig massvis med inspiration, du gör boken till din genom att berätta om din stora dag och ladda upp massvis med bilder. Du kan också lägga in inbjudningskort, meny, bröllopsannons och annat.

Du väljer vilka sidor du vill använda i din bok, de som inte passar in hos dig väljer du bort. Din bröllopsbok blir en fin sajt som du kan bjuda in dina närmaste att läsa på nätet. När boken är klar kan du med en enkel knapptryckning skriva ut den med fin grafik i bokformat eller använda dig av vår förmånliga utskrifts- och inbindningstjänst för att få en färdig inbunden bok! Ge bort Bröllopsboken till en vän - klicka här>>

bröllopspresent