laxmiddag

laxburgare laxwok laxmiddag
Laxburgare
(4 portioner)
Laxwok med teriakisås
(4 portioner)
Laxpaket med sötsur sås
(4 portioner)
4 skivor formfranska
4 laxfiléer
blandad sallad
4 tomater
Cornichons
Färdig hollandaisesås
Margarin
1 citron
Dill
1 broccolihuvud
1 röd paprika
ca 20 sockerärtor
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
ca 10 stora champinjoner
3 laxfiléer
1½ dl teriakisås
2 tsk citronpeppar
Olivolja

4 laxfiléer
1 citron
Olivolja
Färska kryddor som gräslök, oregano, timjan

Till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk sweet chilisås

Stek brödet lite lätt i en klick margarin, tills det får färg. Stek laxfiléerna några minuter på varje sida. Skiva tomaterna och värm den färdiga hollandaisesåsen. Lägg en brödskiva på varje tallrik, lägg på sallad och skivad tomat. Toppa med laxfilén, cornichoner och hollandaisesås. Garnera med en citronklyfta och några dillkvistar. Servera eventuellt med pommes frites eller potatisklyftor. Klyfta rödlöken och hacka vitlöken. Dela broccolin i buketter, strimla paprikan och dela sockerärtor och champinjoner. Dela laxfiléerna i kuber. Hetta upp olja i en wokpanna. Stek lök och vitlök snabbt. Lägg upp löken på kanterna och lägg i laxen. Häll på hälften av teriakisåsen och stek några minuter. Lägg i resten av grönsakerna och resten av teriakisåsen, krydda med citronpeppar. Vänd runt försiktigt. Woka ytterligare någon minut tills grönsakerna blivit lite varma men fortfarande är härligt krispiga. Servera med äggnudlar. Tips! Toppa gärna med smulad fetaost. Värm ugnen till 220 grader. Ta fyra bitar aluminiumfolie. Lägg en laxfilé på varje bit aluminiumfolie. Pressa citronsaft över laxen. Hacka ditt val av färska kryddor och strö över laxen. Droppa på lite olivolja. Vik ihop aluminiumfolien till ett paket. Lägg paketen på gallret i ugnen, laga i ca 10 minuter. Gör såsen genom att röra samman matlagningsyoghurt och sweet chili sås. Servera laxen med kokt potatis, potatismos, pasta eller sallad och den kalla såsen.