Att välja...
När du väljer parfym är det viktigt att göra det i lugn och ro. Försök att inte falla offer för de snygga reklamkampanjerna, utan tänk på vad du gillar och trivs bäst med. Även den trendigaste parfymen doftar inte gott på alla. Testa alltid parfymen på dig själv, doften ändras när den kommer i kontakt med huden. Detta förklarar varför samma parfym kan dofta annorlunda på två olika människor. Efter att ha testat parfymen, vänta ett tag för att ge doften tid att utvecklas. Vissa dofter ändrar karaktär fullständigt efter den första kvarten eller timmen, så hasta inte! Dofta gärna inte på fler än 3 parfymer åt gången, då näsan har svårt att klara av fler. Visserligen kräver ett lyckat parfymval en del arbete, men resultatet är väl värt det!

Att använda...


1. Spraya eller dutta parfym på några s.k. pulspunkter, t.ex. på handleder, armbågar eller halsen. Vid fest kan du ta lite extra på t.ex. knävecket eller i u-ringningen. Du kan även följa Coco Chanels råd om att parfymera dig där du vill bli kysst!
2. Om du är ute efter en svagare doft, kan du spraya parfymen på handleden och gnida den mot de punkter du vill parfymera. Annars ska du inte gnida ihop parfymerade ställen, då detta får doften att minska. 3. Spraya inte parfym i luften, det är onödigt slöseri.
4. Om du använder parfym, undvik att samtidigt använda andra doftande produkter som deodorant, om de inte ingår i samma serie som parfymen. Välj istället oparfymerade produkter.
5. Tänk på att ta det försiktigt med parfym och tänk på att andra i din omgivning kanske inte är lika förtjusta i din doft som du själv är!