VATTEN, VATTEN BARA VANLIGT VATTEN
Försäljningen av vatten på flaska ökar i Sverige och den största ökningen står smaksatt vatten för. Tycker du om smaksatt vatten men vill spara miljön, plånboken och dessutom ryggen genom att slippa släpa hem flaskorna - gör ditt eget! Lätt som en plätt, fräscht, friskt, nyttigt och dessutom vackert att ställa på bordet. Grapevine tipsar...

CITRON & INGEFÄRA
Citronvatten med spets! Skiva ingefära i snedan stora skivor och tvätta och skiva citron. Pressa lite citronsaft i vattnet.

MELON & MYNTA
Skär en eller två skivor av en mogen Honungsmelon. Strimla färsk mynta i stora bitar.

KUMQUAT & LIME
Tvätta kumquatsen och limen och skär i klyftor. Pressa saften av en klyfta av varje i vattnet.

KIWI & GURKA
Skala kiwin och skiva. Skiva en gurka i ½ cm tjocka skivor.

GRAPEFRUKT
Tvätta grapefrukten och skär i skivor som du delar i fjärdedelar. Använd gärna båda vanlig Grapevifrukt och blodgrape så blir det extra vackert. Pressa lite fruktsaft i vattnet.

BLODAPELSIN

Tvätta apelsinen noga och skiva. Pressa lite saft från apelsinen i vattnet så får det en röd ton.