rätter med fläskfilé
Fläskfilé är både gott och enkelt och passar till nästan alla tillfällen. Grapevine tipsar om tre favoritrecepet med fläskfilé!

 

rätter med fläskfilé
Öppna fajitas med fläskfilé
(4 personer)

300 g fläskfilé
2 msk matfett
1 burk Kidneybönor
1 burk Majs
1 röd paprika i strimlor
1 gul lök i klyftor
3 hackade vitlöksklyftor
1 påse taco kryddmix
2 dl vatten
8 små tortillas
Riven ost

Ansa fläskfilén och strimla. Stek i matfett. Skär grönsakerna och skölj bönor och majs i vatten. Tillsätt först lök och vitlök och låt steka tillsammans med köttet någon minut. Tillsätt övriga grönsaker och stek ytterligare några minuter. Tillsätt kryddblandningen och vatten och låt koka ytterligare några minuter tills färdiglagat och en del av vattnet kokat bort. Lägg tortillas på en plåt. Lägg några skedar av kött och grönsaksblandningen på varje tortilla och toppa med riven ost. Ställ in i ugnen på 200 grader tills osten smält och kanterna på tortillan blivit krispiga. Servera med guacamole, salsa och grönsallad.

Fårostgratinerad fläskfilé
(4 personer)

500 g fläskfilé
1 msk matfett
100 g fårost
1 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
salt, svartpeppar

Ansa fläskfilén och skär i 3 cm tjocka skivor och platta ut dem något. Salta och peppra. Bryn köttet i matfett i en stekpanna, lägg sedan över i en ungssäker form. Mosa osten och blanda med créme fraiche och pressad vitlök och svartpeppar. Häll ostblandningen över köttet och gratinera i ugn, 200 grader, ca 10 min tills köttet är genomstekt. Servera med couscous, grekisk sallad och oliver.

rätter med fläskfilé

rätter med fläskfilé

Färsk pasta med fläskfilé och kantareller
(4 personer)

400 g fläskfilé
1 msk matfett
2 dl crème fraiche ev med kantarellsmak
1 dl mjölk
2 msk hackad färsk timjan
100 g kantareller (färska eller konserverade)
salt och peppar
parmesan

Ansa och skär fläskfilén i bitar. Stek i matfett. Ansa och skölj kantarellerna och stek några minuter tillsammans med köttet. Tillsätt crème fraiche, mjölk och timjan, salta och peppra. Koka upp.
Koka pastan och servera med såsen, garnera med halverade körsbärstomater och några kvistar färsk timjan och river parmesan, ta några tag med svartpepparkvarnen över.