Tomatsalsa

2 gula lökar i klyftor
3 hackade vitlöksklyftor
1 urkärnad, hackad, röd chili
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk socker
färskmalen svartpeppar

Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 15 min. Mixa med mixerstav. Smaksätt med färsk hackad oregoano och /eller basilika. Servera kall.

Kall lättbearnaisesås

250 g lättkesella
1 äggula
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dragon
1 tsk salt
1/2 tsk socker
1/2 krm kajennpeppar
2 msk hackad persilja

Rör ihop ingredienserna. Låt stå ca två timmar innan servering.

Aoili

2 dl minifraiche
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
1 krm salt
3 msk hackad gräslök

Söt currysås

1 Banan
1 dl lätt crème fraiche
1 dl fettfri majonäs
2 msk mangochutney
2 klyftor vitlök

Krydda ordentligt med curry, svartpeppar, salt, chilipulver och tabasco.

Örtsås

2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl lättmajonäs
2 små hackade rödlökar
finhackade färska örter så som persilja, gräslök, dragon, timjan och oregano
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk kapris