Sommaren är loppmarknadernas absoluta högtid! Passa på att ordna din egen försäljning en helg, eller hyr bord på en större loppis och bli av med sånt du inte använder. Någon annans skräp, någon annans skatt. Grapevine tipsar om saker att tänka på:
- Börja med att gallra ut alla kläder som inte använts på ett år. Trots att separationsångesten kan göra att det känns svårt till en början, är det inte troligt att du skulle sakna kläderna som du inte ens använt på ett helt år.
- Sortera, tvätta och stryk kläderna vid behov - rena och fräscha kläder säljer bättre! Glöm inte heller att putsa eventuella skor, väskor och prylar.
- Sortera dam-, herr- och barnkläder i varsitt hög. På detta sätt är det betydligt enklare för kunderna att hitta bland dina varor.
- Kontrollera att loppmarknaden står för bord och / eller klädräck. I annat fall ska dessa medtas av säljarna själva.
- Tänk på att inte klämma in alltför mycket kläder och prylar på bordet - det är bättre att ta fram lite i taget än att köparna inte ser något i kläd- och prylberget. kinderfeestje
- Tänk noga på prissättningen. Även om huvudsaken inte är att tjäna pengar, kan för billiga priser vända till en nackdel. Av någon okänd anledning brukar människor förhålla sig misstänksamma till alldeles för låga priser - lägg priserna därför på en rimlig nivå och erbjud istället prutmån vid behov.
- Akta dig för professionella försäljare, som går runt hos andra försäljare och köper upp dina varor billigt för att sedan sälja dom vidare för dubbla priset på bordet brevid.
- Ta med en liten pall eller annat att sitta på. Glöm inte heller varma kläder, regnskydd för både dig och dina varor, kaffetermos och något att tugga på. Dagen kan bli lång för den som inte förberett sig!
- Ta med en bra förvaringslösning för pengarna, förslagsvis en midjeväska om du råkar ha en hemma. Förbered dig med att växla mynt och små sedlar så att du har tillräckligt med växel.
- Ta med hylla, små lådor eller liknande för att ställa ut småsaker, smycken och dylikt. Glöm inte heller att ta med duk eller lakan för att lägga som underlag på bordet.
- Slutligen - passa dig så att du inte kommer hem med fler grejer än du lyckades göra dig av med!
sommarloppis