Avgifta din kropp eller bara rensa ut lite överbliven slagg som har svårt att lämna kroppen annars. Genom att byta ut sina vanliga mat och dryck vanor mot vatten, örter och fibrer kan man under en vecka få bort mycket gifter och slagg ur kroppen.

Det här bör du äta och dricka:
Vegetarisk mat
Frukt
Fibrer

Det här ska du välja bort under en vecka:
Kaffe
Alkohol
Kött
Snabbmat
Socker
Produkter av vitt mjöl

Man brukar tala om tre olika sorters detox:
Detox med hjälp av pulver och tabletter man tar morgon och kväll. Innehållet är oftast frön, utrensande örter. Man bör också öka dosen av motionen och svettas bort kroppens gifter och föroreningar. Samtidigt ändrar man kosten till vegetarisk mat och undviker snabbmat, halvfabrikat, alkohol och kaffe. Det tar någon vecka eller månad att bli ren.

Traditionell fasta är etablerat sedan många tusen år och i många olika religioner.
Denna typ av detox är ganska enkel att genomföra på egen hand och ganska billig också. Övergå till flytande föda och undvik allt som stavas salt, socker kaffe, och alkohol. Ät endast frukt och grönsaker i alla dess former och försök att behålla en god andedräkt.

Pancha karma från ayurveda filosofin som gör detox med en kombination av kost, hård massage och andra behandlingar.
Att göra den här typen av detox kräver både kunskap och resurser. Många kändisar drar iväg och får det gjort på exklusiva span på södra delen av halvklotet. En riktig pancha karma detox bör ta mer än 21 dagar men det finns även möjligheter att komma ganska långt i sin rening på en vecka. Räkna med mellan 7000-10000 kr per vecka med behandlingar, kost och logi.