Solceller kalkyl gratis

Dags att köpa solceller till hustaket?
Solceller är numera mycket populära och lönsamma investeringar då priserna på solcellerna har minskat betydligt de senaste 5 åren samtidigt som en hel del skatteförändringar har gjort lönsamt att sälja elen även på sommaren.

Innan man är redo att göra en investering är det dock viktigt att man göra en solcell kalkyl som visar investeringen, besparingar och intäkter. Här hittar du en sådan kalkyl för solceller.

  

Innan man är redo att investera i solceller eller solpaneler så behöver man göra en bra kalkyl som tar hänsyn till alla avgifter och skatter man undviker när man producerar sin egen el.

Vidare behöver man ta reda på momsreglerna samt hur det fungerar med solcellstöd och även energicertifikat och hur man kan sälja dem till elbolagen. Sedan finns det även andra skatteaspekter - behöver man skatta för husets inkomster om man skulle sälja el och elcertifikat för 7000 kr under ett år? Vad innebär skattereduktionen på 60 öre per såld kWh och när slutar den att gälla? Vart går gränserna för att räknas som mikroproducent?

Många frågor och det går att reda ut på egen hand efter 4-6 timmars efterforskning. Men om du vill spara tid och vill få en gratis komplett kalkyl för solceller och solpanels investeringar så finns det ett bra alternativ online nu. Solceller kalkyler från solkollen.nu

Solkollen hjälper dig även att beräkna produktionen för olika storlekar och olika sorters solceller på ditt tak. Du får ett estimat månad för månad beroende på en mängd faktorer som du dels anger och historisk väderdata från SMHIs STRÅNG databaser.

Se värdet av ditt tak och solceller här.

Solceller kalkyl gratis