prag

Prag har ett bra utbud av restauranger som erbjuder alla typer av internationella kök, så du behöver inte på något vis leva på knödel, kål och korv. Prag är på många sätt och vis ungdomarnas och studenternas stad. Här finns gott om billiga uteserveringar och spännande shopping, sköna parker och riktigt imponerande gamla byggnader som kan sänka tempot på den mest stressade människan. Tjeckiens öl är ju berömt världen över och några av de mest erkända sorterna som du kan njuta av är Staropramen, Pilsner Urquell och Gambrinus.

Att ta sig till Prag
Till Prag tar man sig antingen med lågprisflyg såsom Ryanair, Wizz air, Norwegian eller Czech Airlines. Även SAS flyger till Prag, så det finns många olika flygmöjligheter beroende på var du bor någonstans. Även charterbolagen har en sorts weekendcharter som erbjuder flyg samt 2 hotellnätter för några tusenlappar. Vill du resa billigare och har mer tid går det utmärkt att ta buss från Malmö till Prag, för ca 1500 kr. Bussturen avgår på kvällen och du är framme tidigt nästa morgon, totalt 13 timmar. Bil är också ett alternativ om man tycker om att köra och har gott om tid. Räkna med 12-13 timmars bilfärd från Malmö om man är några stycken som turas om att köra.

Boende
I Prag finns det många billiga hotell och en del till och med ombord på större båtar som ligger centralt. Det låter romantiskt men tänk på att om det väntas vårflod kan det bli lite väl nära vattnet. Det är enkelt att boka hotell via nätet och det talas oftast mycket bra engelska på hotellen.
prag
Shopping
I närheten av Václavplatsen finns många butiker med varierat sortiment, men ett ännu bättre shoppingstråk hittar man kring Obecni Dum. Böhmisk handslipad kristall är ju Tjeckien också världsberömt för och det finns uppsjöar med butiker som säljer fina kristallglas i hela Prag. Annars är det mesta billigare än i Sverige med undantag av hemelektronik.
prag

Klimat och väder
April 12-15 grader
Maj 18-22 grader
Juni 21-24 grader

prag

Valuta
Koruna - 100 svenska kronor
är ca 320 Koruna. Således
är 1 kr 38 öre.

Sevärdheter
- Den pampiga Karlsbron med sina statyer och trovärdiga brygga över floden Moldau. prag
- Gamla stan från 1600 talet där många filmer spelats in, bland annat filmen "Amadeus" om Mozart. prag
- Sankt Vitus Katedralen med dess imponerande arkitektur. prag
- "Prazsky hrad" eller Prags Kastell med sin sköna park bjuder på lugn och ro och även en riktigt fin utsikt över hela staden Prag. prag
- Den gamla judiska kyrkogården "Stary zidovsky hrbitov" är också en mycket välbesökt turistattraktion. prag
Faktum är att Prag har sådär lagom med sevärdheter så man behöver inte stressa runt och avverka ett koppel av "måsten" utan här finns både tid och rum att bara "vara" och njuta av att flanera.