dubai
PRISVÄNLIG LYX
Dubai förknippas oftast med lyx och orientalisk glamour och glitter. Det stämmer alldeles precis, men Dubai har, som många ställen i världen, drabbats av den ekonomiska krisen. Därför har det på senare tid reats ut lyxiga hotellrum för överkomliga priser. För oss som vill resa till billig lyx passar ju det alldeles utmärkt. Resan tar inte så lång tid som man tror, endast 6 timmar med flyg och du är framme i värmen. Det är bra väder året runt - om än i varmaste laget på sommaren och ingen jetlag får man heller - staden ligger två timmar före Sverige. Här finns mycket att se och uppleva för hela familjen, från exotiska krydd-doftande marknader till en fantastisk undervattensvärld och äventyr i öknen, och till och med skidåkning!
dubai
Kryddor, bärnsten och briljanter
Förutom de luftkonditionerade gallerierna finns de spännande basarerna eller marknaderna. Missa inte Guldbasaren i den gamla staden Deira. Njut av kryddbasarerna där det doftar av kanel, bärnsten och rosor är specialiteterna.
Sevärdheter du inte vill missa
Något du helst inte ska missa är Jumeirahmoskén som är den enda moskén som är öppen för icke-muslimer. En annan upplevelse är världens högsta byggnad, Burj Khalifa, eller världens enda sju-stjärniga lyxhotell Burj Al Arab.
dubai
dubai
Spektakulär snorkling
Du snorklar i Persiska viken och dess klara vatten erbjuder några av världens mest spektakulära dyknings- och snorklingsmöjligheter. Pavilion Dive Centre i Jumeirah har ett lyxigt utbud och erbjuder bland annat att ta dig till ett specialbyggt korallrev två kilometer från land. Du kan också gå på en kurs som lär dig om hur du känner igen exotiska fiskar.
Skidsemester mitt i öknen
Vill du åka skidor mitt i värmen? Det är inga problem, för i gallerian Mall of the Emirates finns inomhusskidorten Ski Dubai som har konstgjorda pister som kan konkurrera med Alperna. Skidåkning i solsken kan du också göra i den Arabiska öknens gyllene sanddyner. Där kan du till och med åka snowboard. 
dubai
dubai
Aktiviteter i öknen
Och visst finns det fler saker att göra i öknen. Kör genom ökensanden med en fyrhjulsdriven bil, välj en skakig kamelritt eller ta istället och "flyg" över dynerna i en buggy. När det blir kallt på kvällen kan du gå på party i beduintält.