skidbackar

skidbackar Sella Ronda i Dolomiterna i Italien är en 40 km runda med backar och liftar. Sella Ronda bjuder på ganska enkel åkning men fantastiskt skön omgivning och extra roligt är det att ha en plan att ta sig runt hela dalen.
skidbackar Aspen i Colorado med kanske världens bästa skidort för pudersnö. För att verkligen njuta av Aspen bör du vara bekväm med offpist åkning. Omgivningen med Klippiga bergens pampiga bakgrund går inte av för hackor.
skidbackar Kitzbuhl är en klassisk skidort med den erkänt svåra störloppsbacken Hanenkamm-Rennen. Är du sugen på fartkänsla? Prova att köra på ordentligt i störtloppsbacken och se hur länge du vågar?
skidbackar Chamonix med den välkända turen Vallé Blanche. Vallé Blanche startar på 3800 meters höjd och det gör att man känner sig lite yr men även den fantastiska omgivningen och utsikten skapar yrsel. Framför dig har du nu 17 km offpist som erbjuder både svårigheter och möjligheter. 2800 meters fallhöjd senare är du nere i Chamonix by igen. För att få ut mest av backen och för den egena säkerheten bör man ha guide med sig. Man hinner i teorin med ett par turer i Vallé Blanche på en dag men de flesta nöjer sig med ett åk och att sedan sätta sig på en bar eller ett café och prata om den oförglömliga turen.
skidbackar La Grave i Frankrike. Frankrikes svar på Ölands Allvaret men de har vinklat slätten till ett oerhört brant berg. Här är det riktigt svår offpist som gäller och ingen pistad backe finns så har du inte koll på din offpiståkning, åk någon annanstans.
skidbackar Val d´Isère och Tigne i Frankrike, med riktigt bra skidbackar och klass på pisterna, här åker du skidor nästan året runt på galciären Grande Motte. Här hittar du både utmanande puckelpist och skön smöråkning eller offpist om det är det som du brinner för.
skidbackar Whistler i Vancover Canada är ofta beskriven som Nordamerikas bästa skidort. Här är det variation som gäller och du hittar all typ av skidåkning. Mellan 12-28 februari år 2010 avgjordes många Vinter-OS grenar i just Whistler.
skidbackar Courmayeur i Italien erbjuder riktigt cool helikopterskidåkning. Denna skidåkning är inte bara för proffs utan även för erfarna men ganska vanliga skid- och snowboardåkare. Om du vill prova egotrippen med helikopterskidåkning så är det här stället att göra det.
skidbackar Avoriaz har Europas brantaste backe för allmänheten, le Mur. Avoriaz ligger i Frankrike men nära gränsen till Schweiz så du korsar gränsen lite då och då när du utforskar skidområdet "Porte du Soleil" som bjuder på många varierade backar. Byn Avoriaz är helt bilfri och man tar sig runt på skidor eller till fots.
skidbackar Damernas störtloppsbacke i Åre är Sveriges häftigaste - och farligaste. Den är mycket mer tekniskt och svåråkt än herrarnas. 1 903 meter lång, fallhöjden är 525 meter. Åre är sedan slutet av 1800-talet Sveriges största vintersportort. Åres skidsystem har 46 liftar och 111 nedfarter.