florida

Florida ”Solskensstaten”
Denna berömda stat i USA är känd för att välkomna miljoner turister varje år vilket oftast beror på det varma klimatet, den fina naturen och de kända städerna. Den som en gång varit här vill definitivt tillbaka!

Florida är USA: s sydligaste delstat och den fjärde folkrikaste med sina drygt 18 miljoner invånare. De mest populära städerna bland turister är Miami, Orlando, Palm Beach, Key West och Fort Lauderdale. Huvudstaden är Tallahassee men den största staden är Jacksonville.

Klimat och Natur
Florida har till största del ett fuktigt subtropiskt klimat bortsett från den södra delen där man har tropiskt klimat. Under sommaren är det mycket varmt med temperaturer som ligger omkring 31 - 33°C på dagen och 23 - 27°C på natten. Då är luftfuktigheten mycket hög. Under sommaren kommer också många åskskurar men de försvinner snabbt och solen fortsätter att skina. Orkansäsongen med sina tropiska stormar sträcker sig mellan augusti till slutet av oktober, så den mest behagliga perioden att åka hit är under vinterhalvåret, från december till mars. Då är temperaturen och luftfuktigheten något lägre. Även om Florida har flest blixtnedslag av alla delstater i USA så kallas den ändå för " Solskensstaten", (The Sunshine State), med sina 3000 timmars solsken om året.

florida

Everglades National Park
Hit åker man om man vill se ett
10 000 kvadratkilometer stort alligatorparadis med ett otroligt rikt djur- och naturliv i sumpmark. Det är det enda subtropiska viltvårdsområdet i Nordamerika. Denna park är känd för sitt rika fågelliv, särskilt de stora vadarfåglarna. Det är även på denna enda plats i världen som alligatorer och krokodiler existerar sida vid sida. Det bästa sättet att se Everglades är i så kallad Air Boat, en snabb och öronbedövande färd! Det finns flera företag som ger dig en guidad tur med Air Boat i Everglades. Everglades erbjuder garanterat spännande upplevelser, för både barn och vuxna!

florida

florida

Mat
I Florida finns mat för alla smaker. Här finns allt vad världen har att erbjuda, allt från italiensk till amerikanska steak- och fiskrestauranger. Fisk och skaldjur är ett måste i Florida och du hittar säkert något du kommer att gilla. Tycker du om att fiska kan du dessutom åka iväg på djuphavsfiske, där du själv får dra upp firrarna ur Atlanten!
mat i florida
Mat finns det gott om i Florida och för alla smaker. Här finns allt vad världen har att erbjuda, allt från italiensk till amerikanska steak- och fiskrestauranger. Fisk och skaldjur är ett måste i Florida och du hittar säkert något du kommer att gilla. Tycker du om att fiska kan du dessutom åka iväg på djuphavsfiske, där du själv får dra upp firrarna ur Atlanten!

I Miami Beach kan du njuta av en rad unika restauranger. Många erbjuder kokkonst från hela världen. I South Beach har den legendariska Joe´s Stone Crab vunnit nationellt erkännande åt staden som kulinarisk destination. Miami Beach gästas en gång årligen av den kulinariska eliten för fyra dagars evenemanget The South Beach Wine and Food Festival. Många av världens kända vinproducenter, kockar och kulinariska personligheter visar upp sina talanger i en spektakulär fest.

mat i florida
mat i florida
Det är den största och mest berömda festivalen av dess like i landet, och drar till sig 20 000 besökare, som får ta del av de utsökta hemligheter som storheter som Todd English, Wolfgang Puck, Martha Stewart och Rachael Ray har att erbjuda.

Staden och ön Key West har över 240 mat och dryck etablissemang. Här är det havets färska, lokala läckerheter som gäller. Att äta ute här är särskilt populärt för att förutom god mat kommer dessa restauranger oftast med fantastisk utsikt. Vad är bättre än att njuta av en god middag med en vacker solnedgång, eller intressant vy över Duval Street eller Key West centrum? Fråga gärna en ortsbo var man kan äta. Alla har ett favoritställe som de gillar och kan rekommendera.

Några restauranger som kan rekommenderas är Nine One Five i Key West, som är en bistro och vinbar i viktoriansk stil, där man kan sitta på verandan och minnas alla de filmer man har sett, som Borta med vinden, samtidigt som man äter utsökt mat. En annan restaurang att njuta av är Mangia Mangia Pasta Café eller Roof Top Café. I Palm Beach rekommenderas City Cellar Wine Bar & Grill - en restaurang med innehållsrik meny, med steaks, fisk och pasta tillsammans med en 10000 flaskors vinsamling. City Oyster är en traditionell amerikansk fis- och skaldjurs restaurang med färsk, enkel och utsökt mat!

Florida är definitivt inte en plats där man går omkring och är hungrig!

mat i florida
miami beach naples palm beach
orlando keywest cape canaveral
miami beach
Förutom den strålande solen, surfandet och den fina sandstranden åker man också till Miami Beach för kultur och underhållning. Här finns allt från Art Deco arkitektur till berömda nattklubbar och designermode på Collins Avenue och Lincoln Road. Det är så mycket på gång i Miami Beach att du kommer att behöva en extra timme på dygnet för att njuta av det som gör denna stad så livfull. Miami Beach lovar ett 25 timmars dygn och vare sig du är en konstfantast, en matfantast, en person som är tokig i att handla, en kändis eller en soldyrkare, så finns det gott om alternativ hur du kan spendera den extra timmen - som du åtminstone önskar att du hade.
miami beach
miami beach miami beach

naples
Naples är kronjuvelen i sydvästra Florida – innästlad i Mexikanska Golfens soldränkta stränder. Naples är känt för shopping, fina middagar i överflöd och utmanande golfbanor i världsklass. Det är också bara några steg ifrån den otämda vildmarken Everglades. Naples kan skryta om att ha landets finaste sandstränder och lugnaste vatten. Det är en utmärkt rekreationsstad för sportentusiasten och naturälskaren med bland annat svajande palmträd, lena vita sandsstränder och gröna parker. Naples kallas även för Floridas sista paradis.
naples
naples

palm beach
Palm Beach erbjuder, som många ställen i Florida mycket av allt - festivaler, naturreservat, kulturella platser, sportaktiviteter. Palm Beach är ett område med 38 kommuner, från West Palm Beach, Boca Raton till Boynton Beach och dessutom 75 km av ofördärvade stränder! Palm Beach erbjuder det bästa köket i tropikerna med sina mer än 2000 olika restauranger! En av festivalerna som äger rum i Lake Worth, Palm Beach, är Street Painting festivalen och är ett firande för konsten. Den har 100 000 besökare varje år och förvandlar området till konstverk. Aktuellt för oktober månad är Hispanic festen i Lake Worth, i Palm Beach. Detta firande kombinerar spansk dans, aktiviteter för barn, modern konst, musik och mat.
palm beach
palm beach palm beach

orlando

Orlando är ännu en stad som har otroligt mycket att göra. Vad vore Florida utan Disneyworld? Här, nära staden Orlando finns Walt Disney World Resort eller Disney´s Hollywood Studios som det numera heter – en mycket berömd och spännande park för både vuxen och barn.
Under varje år som går händer i Orlando spännande saker som till exempel att den världsberömda Cirque du Soleil uppträder i Walt Disney World Resort. Det är en cirkusshow som inte är lik alla andra. Showen visar en internationell grupp av medverkande akrobater, atleter och underhållande artister. Det är en färgsprakande show som gör det omöjliga möjligt. 

Orlando har förutom Disneyworld många olika äventyrsparker så som Aquatica – Sea World´s Waterpark – en vattenpark där man kommer i nära kontakt med delfiner, stora papegojor och färgglada fiskar, får rysande upplevelser och breda sandstränder. Parken har 36 vattenrutschkanor, sex sjöar och laguner samt mer än 7432 m2 strandområde. En annan park är Busch Gardens Tampa Bay, som är en park med temat exotisk djungel samt SeaWorld Orlando.

orlando orlando orlando

key west

Key West är en särskild plats i Florida! Det är den sista ön ut i spetsen av en rad av öar som ser ut som att de hänger som en svans från fastlandet. Dessa öar är förbundna med broar och det är mycket vackert att se. I Key West har man möjligheten att dyka ner och snorkla i havet runt korallrev och skeppsvrak och se tropiska fiskar. Man kan till och med åka ut med dykbåt och snorkla under natten och se spektakulärt nattliv i havet. Det bästa med Key West är att vilken tid på året man än kommer så är det alltid någonting på gång. I oktober äger det alltid efterlängtade Fantasy Festen rum, med massor av maskeradparader.

keywest keywest

cape canaveral

Cape Canaveral, också kallad Cape Kennedy, är en udde på Floridas kust. Sedan 1950-talet har platsen använts till att testa militära robotar och att skicka upp rymdfarkoster. Alldeles intill Cape Canaveral ligger Kennedy Space Center, varifrån de bemannade Apollofärderna till månen startade. NASA har ett av sina tekniska center där, som man kan besöka - en nästintill riktig rymdupplevelse!  

cape canaveral cape canaveral