julbord

julbord
Honungssill med valnötter
1 förpackning (420 g) Abba 5 Minuterssill
2 msk balsamvinäger
1 msk kikkomansoya
1 tsk honung
1 dl valnötter, hackade
½ rödlök, strimlad

 

Häll av lagen från sillen i en skål. Skär sillen i fina bitar. Blanda lag, vinäger, soja och honung. Varva sill, valnötter och rödlök och slå över lagen. Låt dra i 10 min.
Källa: www.abba.se

julbord
julbord
Clementingelé
(4 portioner)
10 clementiner
2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Dekoration:
1 clementin
1 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
basilika

Pressa saften ur clementinerna. Blanda saften och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i portionsformar/glas. Ställ att stelna i kylskåp. Stjälp ur gelén på assietter. Skölj clementinen noga och skär den i 4 skivor till garnering. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret. Lägg lite grädde vid sidan om gelén, en clementinskiva samt basilikablad.
Källa: www.dansukker.com

julbord

Tryffelpastej
2 askar Scan Bredbar Leverpastej á 200 g
2 msk vispgrädde
50 g konserverade kantareller
2 tsk tryffelolja
Glasyr:
1 gelatinblad
1 dl köttbuljong
rosmarin
lingon eller tranbär

Blanda leverpastejen med grädde och avrunnen grovhackad svamp samt tryffelolja. Lägg pastejen i en liten ungssäker form. Lägg gelatinbladen i i blöt i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i kastrull. Låt svalna. Dekorera pastejen med rosmarin och lingon eller tranbär. Häll över gelatinblandningen. Låt stelna i kylen. Servera pastejen med oliver, cornichons och syltlök.
Källa: www.scan.se