Vinprovning så här gör du

Vinprovning: Syrah / Shiraz från tre olika kontinenter

Det här är ett färdigt vinprovningskoncept som alla kan göra med vännerna, hemma. Enkelt, trevligt och opretentiöst. Man behöver inte själv vara vinexpert utan kan tillsammans prova, njuta, reflektera över det man smakar och lära sig lite vinkunskap på ett lättsamt och trevlig sätt. Vinprovningen är ett trevligt sätt att umgås och fungerar utmärkt att ha som en liten aktivitet tex före en middag med vännerna.

Du får allt du behöver; värdguide, vinprovningsguide och våra unika, provningsblad till varje deltagare, glasmanschetter och inbjudningskort.

I värdguiden får du reda på hur du arrangerar vinprovningen, vilka viner du ska köpa, och bakgrund om dessa. I vinprovningsguiden får du också mer grundläggande kunskap om hur man provar vin. Till varje deltagare får du också vårt unika vinprovningsblad som man använder som underlägg och provschema. Där får alla deltagare lite bakgrund om att prova vin och fakta om de tre vinerna i provningen. Provningsbladet kan sedan alla ta med sig hem för att komma ihåg vad man provat.

Det enda som krävs av dig är att du köper och bär hem vinet, skriver ut materialet, bjuder hem vännerna och dukar upp till vinprovning! Allt material du behöver och behöver veta finns i produkten.

I den här provningen provar vi tre olika Syrah / Shiraz viner från tre olika kontinenter och får känna skillnaden mellan samma druva som odlats och förädlats under olika förutsättningar. De flest har druckit ett Syrah / Shiraz vin och här får man möjlighet att verkligen jämföra de olika vinerna och reflektera över vad man tycker om. Vinerna har rimliga priser från 94-190 kr / flaska.

Allt detta får du:
  • Värdguide
  • Vinprovningsguide
  • Provningsblad till alla deltagare
  • Manschetter till vinglasen
  • Inbjudningskort
  • Pris: 179 kr

     
    l