Mordmysterium: Teodor Toloffs Testamente

Teodor Toloffs testamente är ett spännande mordmysterium där alla deltagare spelar avgörande roller - men det är enkelt att förbereda och genomföra! Allt du behöver - värdguide, rollbeskrivningar, manus, rekvisita finns i produkten. Det enda du behöver göra är att bjuda in dina vänner till en oförglömlig kväll!
Den excentriske konstnären Teodor Toloff ska fira sin 70-årsdag med familj, nära vänner, personal och kollegor. Men festen blir inte riktigt som man kan förvänta sig - det blir en kväll av intriger, svek, lögner, chockerande avslöjanden, kärleksaffärer, konspirationer - och mord!
Teodor Toloff är en excentrisk och despotisk konstnär som styr sin omgivning med ömsom lockande löften och ömsom hot. Nu ska ha fira sin 70-årsdag och du och dina vänner är inbjudna. Under kvällen utspelar sig intriger och chockerande avslöjanden görs - och var på er vakt, bland de närvarande finns en mördare!
Det här är ett mordmysterium där alla spelar avgörande roller men manuset är skrivet så att alla deltagare kan variera graden av skådespelarinsatser till det de är bekväma med. Under kvällen kommer en hel massa fakta fram och det gäller för de närvarande att försöka lista ut vem av gästerna som är en mördare.
Mordmysteriet är specialskrivet för att kunna spelas hemma, och så att du kan fungera som värd / värdinna samtidigt som du deltar i spelet. Som värd / värdinna spelar du rollen som den uppdykande kommissarie Mallander. Mordmysteriet går utmärkt att kombinera med en kväll med buffé och plockmat eller en sittande middag, de praktiska tipsen för genomförandet får du i produkten. Mordmysteriet passar också utmärkt till tex ett mindre företagsevenemang. "Teodor Toloffs testamente" kan spelas med 9-14 gäster + värd / värdinna. Man behöver alltså vara totalt minst 10 personer och max 15 personer.
I korthet fungerar det hela så här:
 • Du bjuder in gäster och bestämmer vilken roll de ska spela.
 • Gästerna får en kort bakgrundsbeskrivning av sin karaktär innan festen, samt lite mer bakgrundsinformation i form av rollista där de ser vilka andra som är inbjudna samt en tidigsartikel ur skvallertidningen "Grapevines nyheter" som rapporterar om Teodor Toloffs stundande 70-årsdag.
 • Väl på plats får gästerna var sitt manus med hemligheter de vill dölja, avslöjanden de ska göra och svar på några viktiga frågor som kommer upp under kvällen. Allas deltagande är viktigt för mordmysteriets genomförande!
 • Under kvällen kommer ett mord att begås.
 • Det gäller för samtliga gäster att lista ut vem av de närvarande som är mördaren!
 • Mördarens avslöjas i slutet av kvällen.
 • Kvällen avslutas med att man tillsammasn röstar fram bästa manliga respektive kvinnliga skådespelerska och bästa kostym.
 • Allt som behövs, inklusive inbjudan, namnlappar, bakgrundsinformation, rollbeskrivningar, manus, rekvisita, lösning och anteckningsblad finns med i produkten. Det enda du behöver förbereda är att klura ut vem som passar till vilken roll, sedan är det bara att bjuda in gästerna och spelet kan börja!
  Pris: 399 kr
  1 år 4 veckor sedan
  5
  Det här blev så himla kul! Jag hade ingen aning om att våra vänner hade sådana skådespelartalanger. Alla gick in för det hela och det blev en hel del kul improvisationer som inte stod i manus - men till sist löste vi i alla fall vem mördaren var. Alla pratar fortfarande om den här kvällen, nästa år ska vi lösa ett nytt mordfall! Tack! // Lasse och Kristina
  Rollista i mordmysteriet "Teodor Toloffs testamente":
  Nils-Erik Crona..........Teodor Toloffs affärspartner, konsthandlare
  Olof Crona..........Nils-Erik Cronas son, juniorpartner i företaget Toloff & Crona
  Fritiof Toloff..........Teodor Toloffs bror
  Andrea de Deer Toloff..........gift med Fritiof Toloff, Teodor Toloffs svägerska
  Svante Toloff..........son till Fritiof och Andrea Toloff, Teodor Toloffs brorson Margareta Toloff..........Teodor Toloffs syster
  Katarina Toloff..........Teodor Toloffs första hustru
  Karl Toloff..........Teodor Toloffs son med Katarina
  Ada Toloff..........Teodor Toloffs dotter med Katarina
  Elsa Andersson...........Hushållerska
  Jorge Ernesto..........Trädgårdsmästare och allt-i-allo
  Evelina Egard..........Teodor Toloffs privatsekreterare
  Otto Ekdahl..........Teodor Toloffs advokat och granne
  Karin Ekdahl..........Otto Ekdahls fru, granne

  Väljer du ett av våra mordmysterium får du dessutom en rolig bordsplaceringlek med tema deckare på köpet! Det handlar för dina gäster om att finna sin bordskavaljer genom att hitta par ur deckarnas värld - för varje deckare med självaktning har ju en parhäst! Leken fungerar för upp till 30 gäster, men naturligtvis också för färre. Värde: 49 kr.

  l