Skattjakt: Prinsessmysteriet 4-6 år

Den perfekta kalasaktiviteten för alla små flickor (och pojkar) med prinsessdrömmar! Prinsessmysteriet är en rolig skattjakt där alla prinsessor får hjälpa prinsessorna Gullviva, Blåsippa och Linnea på slottet Morgondagg att befria deras vän prins Månstråle, som en ond fe har förvandlat till groda och låst in i slottets högsta torn. Som brukligt är kan prinsen bara bli sig själv om han blir kysst av en eller flera prinsessor! På inte mycket mindre än fem minuter förbereder du den perfekta aktiviteten till prinsesskalaset.
Våra skattjakter är specialskrivna och fiffigt gjorda så att du enkelt kan organisera dem var som helst, ute som inne. Du anpassar själv gömställen efter den plats där du befinner dig. Allt du behöver finns i produkten, du laddar ner och skriver ut och organiserar enkelt det hela på max en halvtimme.

Barnen får göra en spännande skattjakt de aldrig glömmer! Samtidigt som de får ledtrådar och går från gömställe till gömställe ska de på vägen lösa kluriga gåtor och spännande utmaningar för att hitta de sex nycklar som behövs för att låsa upp tornrumsdörren, kyssa grodan och befria prinsen! För varje löst gåta får barnen ett nyckelkort. En belöning väntar också till sist på alla små skattletare!

Skattjakten kan genomföras med ett varierat antal barn, är man många kan man dela upp sig i lag. Tips om hur man gör det på olika sätt finns i produkten. Skattjakten kan göras med eller utan utmaningar för att anpassa tidsåtgången, som då vanligtvis är från 30-45 minuter, också beroende på antal deltagande barn.

Du får en tydlig steg-för-steg beskrivning om hur det hela organiseras, du får ett lekschema att fylla i, som är allt du behöver som lekledare och du får de gåtor, utmaningar och kort som ingår i spelet - allt färdigt att skriva ut i fin design. Dessutom får du ett ett fint diplom för alla små prinsessor att ta med hem.

Prinsessmysteriet finns i två varianter med olika svårighetsgrad, ett för barn i åldern 4-6 år och ett lite knepigare för barn i åldern 7-10 år. Denna är anpassad för barn i 4-6 års åldern.

Här hittar du Prinsessmysteriet för barn i åldern 7-10 år>>

Extra! Ska du använda skattjakten på ett barnkalas med prinsesstema får du dessutom ett fint inbjudningskort som bjuder in till prinsesskalas!
Beställ genom att klicka på knappen. Du betalar säkert med kredit- eller betalkort och laddar direkt ner filen. Skriv ut och bege dig tillsammans med barnen till sagoprinsessornas värld!
Pris: 169 kr

 


Prinsesskalas tips!

Ett riktigt populärt barnkalastema är att ha prinsesskalas, i alla fall bland små flickor med rosa prinsessdrömmar! Hur fixar man då det roligaste prinsesskalaset?

Prinsessor bjuds in till kalaset!
Små flickor brukar tycka om att klä ut sig till prinsessa! Låt alla gästerna få frossa i klänningar och tiaror och komma som fin prinsessa. Det finns en mängd utklädningskläder att köpa men en fin utstyrsel kan man också ordna själv, kanske med mammas fina blus, en tiara och massvis med smycken!

Prinsesskalas recept
Vad äter små prinsessor? Kanske prinskorv med potatismosslott? Om du är ambitiös bygger du ett slott av potatismos. Gör tinnar och torn av pappersstrutar och dekorera med ketchup. Lite äldre prinsessor kanske istället uppskattar något mer sofistikerat som små snittar eller fyllda crepes. Ett rosa bål gör du med fruktsoda och tranbärsjuice och massvis med is.

Prinsesskalas lekar
Låt alla prinsessor göra sin egen krona eller tävla i prinsesskunskap. Hos Goodies till barnen finns tips på prinsesskalas lekar: http://www.goodies.nu/barn/prinsesskalas.htm

Roligaste leken är naturligtvis en skattjakt. I Grapevines färdiga skattjakt "Prinsessmysteriet" får alla små prinsessor ge sig ut på äventyr för att rädda prins Månstråle som den elaka fen har förvandlat till groda! En riktigt rolig, proffsig skattjakt för kalaset, superroligt för barnen, enkelt, snabbt och prisvärt för föräldrarna!

Prinsesskalas inbjudningskort
Färga vita papper så att de ser gamla ut med hjälp av att dra en tepåse över pappret, bränn kanterna försiktigt med en tändare. Skriv sedan inbjudan för hand och bjud in till prinsesskalas i prinsessan xx:s kungarike. Rulla ihop inbjudan och sätt ett fint band runt. I Grapevines skattjakt för prinsesskalaset "Prinsessmysteriet" ingår också ett fint inbjudningskort.

Prinsesskalas tårta
En riktigt fin prinsesstårta gör du av en liten docka, typ Barbie, sockerkaksbottnar och rosa marsipan! Baka helst sockerkaka i en rund form med hål i mitten. Skär den i flera bottnar. Lägg din egen prinsessas favoritfyllning emellan, tex sylt , bananmos, chokladkräm, grädde. Sätt dockan i hålet i mitten (du kan sätta den i en stekpåse så blir den inte så kladdig). Sockarkakan blir nu prinsessans kjol. Täck kjolen med marsipan (i affären finns färdigutkavlad att köpa = sparar massvis med tid och frustration istället för att kavla själv). Sätt gärna ett fint band i prinsessans midja, i skarven mellan tårta och docka. Dekorera kjolen med kristyr och silverkulor och prinsessans huvud med en liten krona. Voìla! Du har en riktig prinsesstårta!

Prinsesskalas dukning
Prinsessors älsklingsfärg brukar tvivelsutan vara rosa - en bra grundfärg för et prinsesskalas! De dyra papparstallrikarna och muggarna med prinsessor på kan man mycket väl hoppa över så sparar man en rejäl slant. Välj istället en rosa duk med vita tallrikar och muggar. Dekorera bordet med massvis med små guldstjärnor (finns att köpa) och rosa och vita presentband som du "krullar" och lägger ut över bordet. Tips! Tänk på att ett fint presentpapper på rulle kan bli en jättefin duk. Ballonger i rosa och vitt är naturligtvis obligatoriskt. Födelsedagsprinsessan ska naturligtvis också ha en tron. Lägg ett fint tyg över en stil och bind om med ett fint band. Gör en stor krona av guldpapper som du fäster på ryggstödet. Alla andra prinsessor kan också få mindre kronor på sina stolar.

Låt barnen bege sig ut på safari och lösa sex spännande utmaningar. Alla barn får ett safaripass som de klistrar djurmärken i. Du får allt du behöver, från inbjudningskort till färdig aktivitet med utmaningar, safaripass, djurmärken, diplom och till och med en liten målarbok för alla att ta med hem.
Mysteriet på museet är en riktigt rolig skattjakt med spännande utmaningar att lösa på vägen. Skattjakten passar barn i åldern 7-10 år. Det gäller att hjälpa museiintendenten att hitta de sex försvunna nycklarna till mumiens låda inför den stora egyptiska utställningen!
Superrolig skattjakt för barnen i cirkusmiljö! Lös cirkusmysteriet! Låt barnen kasta sig ut i en spännande jakt på nycklarna till lejonburen och på vägen lösa gåtor och utmaningar. Du får allt du behöver för att enkelt organisera en riktigt rolig temaskattjakt. För barn 4-6 år.
l