2-årskalaset kan antingen vara kaffe med tårta eller födelsedagsmiddag tillsammans med släkt och vänner eller så kan det vara det lilla barnkalas.
När barnen fyller 3 år brukar de flesta ännu inte ordna det helt stora barnkalas. Här får du tips och idéer till hur du firar ett 3-års kalas.
4-årskalaset är ofta det första stora barnkalaset - för både 4-åringen och de vuxna som ska fixa. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 4-årskalas!
Ett kalas utan lekar är som tårta utan grädde! Vi listar de allra bästa barnkalaslekarna och spännande skattjakter till kalaset.
Vad ska man bjuda på på barnkalaset? Vi har samlat bra förslag på kalasmat!
barnkalas 1 år
Inget omdöme ännu

1-årskalas - Barnkalas för 1-åringar

1-årskalaset är lite speciellt - det är det lilla barnets alldeles första födelsedagskalas! Något barnkalas brukar det dock sällan bli frågan om, barnet och hans eller hennes jämnåriga har ännu inte hunnit till korv med bröd och fiskdamm. Istället brukar man fira 1-årskalas tillsammans med släkt och vänner.

Till 1-årskalaset passar det så klart fint med en tårta med ett endaste litet ljus och att dekorera lite för kalas med ballonger, servetter och kanske fina vimplar.

Har man äldre syskon eller vänners äldre barn på kalaset kan det vara roligt att göra någon aktivitet för dessa barn så att den riktiga kalaskänslan infinner sig - allt beroende på barnens ålder. Men är det barn i lite blandade åldrar och leken inte ska ta över hela tillställningen, då den lilla 1-åringen måste få vara i fokus, kan en enkel skattjakt efter godispåsar vara en bra idé.