4-årskalaset är ofta det första stora barnkalaset - för både 4-åringen och de vuxna som ska fixa. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 4-årskalas!
När barnen fyller 5 år har de ofta redan varit på rätt många kalas och de har egna idéer och synpunkter på hur ett bra barnkalas ska gå till. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 5-årskalas!
När barnen har hunnit bli 6 år och går i förskoleklass, är det de stora barnkalasens tid... Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 6-årskalas!
7-årskalaset är viktigt. Det brukar vara i den här åldern som barnkalas är som "störst" i barnens värld och kalasen avlöser varandra. Så här ordnar du ett buskul barnkalas för 7-åringar!
Det är mycket man ska tänka på när man ska fixa barnkalas - vi hjälper med en checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas!
Ett barnkalas med tema blir ännu roligare! Här hittar du förslag på teman och tips på hur du fixar närmare 20 olika temakalas - piratkalas, undervattenskalas, detektivkalas, isprinsesskalas och mycket mer...
Ett kalas utan lekar är som tårta utan grädde! Vi listar de allra bästa barnkalaslekarna och spännande skattjakter till kalaset.
Vad ska det stå på kalasinbjudan? Vi tipsar! Planerar ni ett temakalas kan du skriva ut våra färdiga inbjudningskort gratis.
Vad ska man bjuda på på barnkalaset? Vi har samlat bra förslag på kalasmat!
Så fixar du ett kalas med pirattema och skattjakt på de sju haven! Utklädning, mat, tårta och lekar...
Det perfekta kalaset för små prinsessor och prinsar! Här får du tipsen som gör prinesskalaset till en succé!
FILM! Se filmen om hur du fixar roligaste barnkalaset med en temaskattjakt!
Stor guide till alla grapevines skattjakter för barn & barnkalas. Jämför för vem, var, hur och hur länge - här finns alla svar...
barnkalas 8 år
Ditt betyg I snitt:5 (4 votes)

8-årskalas - Barnkalas för 8-åringar

När barnen är 8 år är barnkalas fortfarande jättekul och viktigt, både att vara huvudperson på sitt eget kalas och att fira kompisarna. Födelesdagsbarnets egna idéer om hur kalaset ska gå till kan vara många. Diskutera gärna kalaset många gånger och fundera tillsammans på vad som är viktigt, att man kan bjuda så många kompisar som möjligt, att man har de roligaste aktiviteterna eller att alla bästisarna kan komma. I den här åldern är det vanligt att kalasen blir ganska uppdelade mellan tjejer och killar, några flickor vill kanske bara ha kalas för de närmaste tjejkompisarna, killarna vill ha med de närmaste polarna till laserdome, medan andra vill ha hela klassen på kalas. Behöver du även skicka en inbjudan? Här hittar du många fina mallar för gratis inbjudningar till barnkalas.

8-årskalas utomhus

Att ha kalas utomhus funkar faktiskt hela året om, även om det kanske är mysigast på sommaren när solen skiner. Bjuder du in till kalas utomhus var noga med att skriva detta på inbjudan så att alla klär sig efter väder. Det kan vara kul att välja en annorlunda miljö för kalaset, kanske en grillplats i skogen där man grillar korv och bakar pinnbröd eller på sommarne en picknick vid havet eller sjön! Naturligtvis funkar det också utmärkt att ha kalas i parken, i trädgården eller på gården. Fördelen med kalas utomhus är att det finns en hel massa plats för lekar och bus!

8 års kalas

Disco på 8-årskalaset

Nu börjar det på allvar gå att ha disco, så till vida att barnen faktiskt dansar mer än en låt. Blandar man vanlig dans med lekar som dansstopp och musikaliska stolar (alla går runt en ring med stolar, en stol mindre än antalet barn, när musiken tystnar ska man sätta sig, den som blir utan stol åker ut. I nästa vända tar man bort en stol osv tills en vinnare är kvar). Till discot har man kanske gjort biljetter som man får köpa popcorn och dricka med. Mörklägg och sätt igång en eller flera discokulor för stämningens skull. Det kan också passa med karaoke på discokalaset!

Mat till 8-årskalaset

Lite riktig mat på kalaset innan tårta eller glass och godis är både bra och trevligt. På 8-årskalaset kan barnen uppskatta lite mer fantasifull mat än korv med bröd och de kan tex hantera att själva ta mat från en buffé. Har man ett tema på kalaset kan det vara kul att hitta på mat som passar tll.

Här finns tips på enkelt och bra barnkalasmat>>

Barnkalas 8 år

Aktiviteter och lekar till 8-årskalaset

På 8-årskalaset får man hitta på något annat än fiskdamm, med barnens ålder ökar också deras krav på lekar och underhållning. Ska man ha stort kalas för hela klassen kan det vara en bra idé att slå sig samman med en eller flera kompisar som fyller år ungefär samtidigt så kan man göra ett lite mer påkostat kalas när man är flera som delar på kostnaden. Kalaslekarna får gäran innhålla någon utmaning. Det kan vara aktiviteter på lokal, bowling, gokart, laserdome eller kanske minigolf. Det kan också vara ett kalas du fixar hemma med lite mer avancerade lekar. En spännande skattjakt går alltid hem, barnens inlevelseförmåga är det fortfarande inget fel på. Det kan också vara bra att "spara" lite av de mer avancerade aktiviteterna till de blir ännu lite äldre.

Skattjakt till 8-årskalaset!

Vi har färdiga skattjakter som är enkla att förbereda och genomföra - och riktigt roliga! Skattjakterna finns på en hel massa teman och barnen ska lösa gåtor och utmaningar på vägen. Det är extra kul om man gör ett helt tema på kalaset och matchar ev utklädning, mat, dekorationer och skattjakt!

Tips på över 15 olika temakalas hittar du här>>

Skattjakter vi gärna rekommenderar till 8-årskalaset: