Vad hittar man på när man ska ha födelsedagskalas för någon som fyller 10 år? Utmaningen brukar vara att hitta aktiviteter som passar barn i den här åldern...
Många 11 åringar har klart för sig vad de inte vill. Lite svårare dock med vad de vill göra och hur de vill fira med sin födelsedag.
4-årskalaset är ofta det första stora barnkalaset - för både 4-åringen och de vuxna som ska fixa. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 4-årskalas!
När barnen fyller 5 år har de ofta redan varit på rätt många kalas och de har egna idéer och synpunkter på hur ett bra barnkalas ska gå till. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 5-årskalas!
När barnen har hunnit bli 6 år och går i förskoleklass, är det de stora barnkalasens tid... Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 6-årskalas!
7-årskalaset är viktigt. Det brukar vara i den här åldern som barnkalas är som "störst" i barnens värld och kalasen avlöser varandra. Så här ordnar du ett buskul barnkalas för 7-åringar!
När barnen är 8 år är barnkalas fortfarande jättekul och viktigt, både att vara huvudperson på sitt eget kalas och att fira kompisarna. Här hittar du idéer och tips till barnkalas 8 år.
GRATIS! Vi bjuder på dekorationsmaterial att pyssla själv till barnkalaset. Beställ, skriv ut och klipp och klistra! Välj mellan 4 olika teman.
Vad ska det stå på kalasinbjudan? Vi tipsar! Planerar ni ett temakalas kan du skriva ut våra färdiga inbjudningskort gratis.
INBJUDNINGSKORTSFIXAREN! Gör snabbt och enkelt egna, fina inbjudningskort till barnkalaset. Välj bland 21 fina kort, skriv in din text och få ett färdigt inbjudningskort att skriva ut omedelbums. Snabbt och enkelt!
Vad ska man bjuda på på barnkalaset? Vi har samlat bra förslag på kalasmat!
Stor guide till alla grapevines skattjakter för barn & barnkalas. Jämför för vem, var, hur och hur länge - här finns alla svar...
kalas 9-åring
Ditt betyg I snitt:3.9 (7 votes)

9-årskalas - Barnkalas för 9-åringar

Små barn små utmaningar stora barn stora utmaningar. Utvecklingen är naturligtivs individuell men redan i 9 års åldern kan du att få hård och krass återkoppling. Pinsam - Nej det där vill jag inte, osv. Vid nio års ålder har de redan en bra idé om vad de vill - eller rättare sagt, vad de absolut inte vill. Vad de vill kan vara lite svårare att få fram.
Det gäller ju naturligtvis 9-årskalaset också. Du kan ju pocka och locka med några roliga aktiviteter och med lite tur lyckas du övertyga födelsedagsbarnet. Behöver du även skapa inbjudningar till 9 årskalaset så hittar du många att välja bland här - helt gratis.

Utmaningen brukar vara att hitta aktiviteter som passar barn i den här åldern. De klassiska kalaslekarna brukar ha gjort sitt, fiskdamm fungerar inte så bra längre, även om godispåsarna behållit sin popularitet… Vi har samlat lite tips inför 9-årskalaset!

9-årskalas med aktiviteter "på stan"

Att ha kalas på lokal med någon aktivitet som tex bowling, laserdome eller gokart brukar vara uppskattat och är också enkelt att arrangera, då brukar man få köpa hela kalaspaket med aktivitet och mat.
Det skenar lätt iväg rätt mycket pengar när man köper ett färdigt paket men någon gång ska man ju genonföra sådan kalas också. Man kan alltid försöka slå ihop sådana aktiviteter med någon annan kompis som fyller år samma månad och som har många kompisar som båda delar..

Det lilla 9-årskalaset - ett myskväll med film eller spel

Tjej eller kill kväll med filmvisning,karaoke eller playstation. Vilket tema man än väljer så är det viktigt att det man går "all in" så det inte blir en vanlig lördagskväll. Fråga vad 9 åringen önskar och leverera det ni kan.

9-årskalas för hela klassen i trädgården eller i en park

Vill man bjuda hela klassen kan det vara praktiskt att ha det utomhus. Gärna på en avgränsad plats tex i en trädgård om man har tillgång till en sådan eller en mindre park. Kläder efter väder på inbjudan och sedan gäller det att förbereda läcker och lyxig mat - precis sånt man vill ha när man är utomhus. Varför inte grillade hamburgare. När du ändå har grillen igång grilla lite marshmallows som man kan klämma ihop mellan några rån. Brukar var mycket uppskattat.
Inget smakar så gott som att äta utomhus. När det gäller lekar kan man göra allt från tipspromander, poängjakter och skattjakter. Varför inte en modern skattjakt där man anväder mobilen för att hitta ledtrådarna och skallen för att lösa gåtorna?. Finns jätteroliga och smidiga sådan för tonåringar på den här sidan. Mobil-skattjakt för tonåringar>>

Aktiviteter och lekar till 9-årskalaset

Oavsett var man håller kalaset brukar det vara en mycket bra idé att ha någon form av organiserad aktivitet, utan det blir det lätt väldigt stökigt och kanske heller inte så kul. Att ha disco brukar vara kul och uppskattat men själva dansandet brukar vara ganska snabbt avklarat, så kombinera det gärna med annan aktivitet.

barnkalas 9 år

Vår bästa idé till 9-årskalaset: Världens coolast skattjakt med mobilen!

När barnen blivit 9 år kan de läsa själva och brukar dessutom kunna läsa karta - då kan de göra en supercool mobilskattjakt! Vi på grapevine.nu har riktigt coola skattjakter som man löser i mobilen och där upp till 10 lag kan tävla mot varandra på tid! Förutsättningen är att du har en mobiltelefon med surf per lag. Har inte barnen egna kan du kanske låna några föräldrars. Som skattjaktsfixare bestämmer du helt själv var skattjakten ska gå, du sätter på en liten arrangörssajt själv ut kartnålar på en karta över det område du vill vara i. Barnen ska sedan i skattjakten hitta positionerna, väl där får de en gåta i mobilen som ska besvaras innan de får se nästa kartnål osv. Skattjakten an göras för ett mindre gäng som löser skattjakten tillsammans eller för flera lag som tävlar mot varandra på tid. Du som arrangör följer lagens framfart i realtid och får till sist fram ett resultat baserat på lagens rätta svar och totala tid.

Mobilskattjakterna finnsmed en hel massa teman, så vill du använda dem för att skapa ett temakalas gör du det, eller så väljer ni helt enkelt den skattjakt som födelsedagsbarnet tycker verkar roligast!

Eftersom du själv bestämmer rutten för skattjakten kan du använda den på massvis med olika sätt. Är du hemma och har skattjakt kan du tex låta skattjakten gå ett varv i kvarteret så att barnen kommer tillbaka hem och kanske hittar skatten i garaget eller på gården. Ska du ha födelsedagsfesten i en lokal kanske man skriver på inbjudan att man ses på ett helt annat ställe. Där inleder man kalaset med skattjakten som avslutas vid lokalen där det sedan blir mat och disco!

KÖP FÄRDIGA AKTIVITETER TILL KALASET! KNEPIGA MYSTERIER OCH FARTFYLLDA SKATTJAKTER MED ELLER UTAN MOBIL!