4-årskalaset är ofta det första stora barnkalaset - för både 4-åringen och de vuxna som ska fixa. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 4-årskalas!
Det är mycket man ska tänka på när man ska fixa barnkalas - vi hjälper med en checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas!
Ett barnkalas med tema blir ännu roligare! Här hittar du förslag på teman och tips på hur du fixar närmare 20 olika temakalas - piratkalas, undervattenskalas, detektivkalas, isprinsesskalas och mycket mer...
GRATIS! Vi bjuder på dekorationsmaterial att pyssla själv till barnkalaset. Beställ, skriv ut och klipp och klistra! Välj mellan 4 olika teman.
INBJUDNINGSKORTSFIXAREN! Gör snabbt och enkelt egna, fina inbjudningskort till barnkalaset. Välj bland 21 fina kort, skriv in din text och få ett färdigt inbjudningskort att skriva ut omedelbums. Snabbt och enkelt!
Vad ska man bjuda på på barnkalaset? Vi har samlat bra förslag på kalasmat!
Så fixar du ett kalas med pirattema och skattjakt på de sju haven! Utklädning, mat, tårta och lekar...
Det perfekta kalaset för små prinsessor och prinsar! Här får du tipsen som gör prinesskalaset till en succé!
FILM! Se filmen om hur du fixar roligaste barnkalaset med en temaskattjakt!
Stor guide till alla grapevines skattjakter för barn & barnkalas. Jämför för vem, var, hur och hur länge - här finns alla svar...
barnkalas lekar
Ditt betyg I snitt:5 (6 votes)

Lekar till barnkalas

Oavsett barnens ålder är det bra att ha någon eller några organiserade lekar på barnkalaset. När man gör någon organiserad aktivitet brukar barnen lugna ner sig lite och koncentrera sig och det brukar vara bra, annars kan ett kalas bli väldigt intensivt och stökigt, om det bara är "fri lek". Dessutom är det ju kul om barnen kommer ihåg något särskilt från kalaset, det var då vi hade skattjakt i trädgården eller det var då vi dekorerade pepparkakshus.

På kalaset för de yngsta kan det vara kul med klassiska lekar som fiskdamm och sedan kan man göra det hela allt mer avancerat allt eftersom barnen blir äldre. Anpassa barnkalaslekarna också efter hur många barn det är på kalaset, hur mycket utrymme du har och om kalaset hålls inomhus eller utomhus.

Här hittar du tips på några roliga barnkalaslekar>>

Skattjakt till barnkalaset

Att ordna skattjakt på barnkalaset är riktigt kul - ofta i jakt på den oundvikliga godispåsen. En skattjakt kan vara enkel med bilder som ledtrådar till de allra yngsta till mer avancerade skattjakter med karta och gåtor till de äldre. Hos oss på grapevine finns en mängd olika, färdiga skattjakter att välja bland. Våra skattjakter är färdiga att använda och gör det enkelt att fixa en riktigt rolig skattjakt till barnkalaset även om man själv inte har tid att hitta på klurigheter. Det hela är enkelt att organisera och buskul för barnen!

Enkla skattjakter

Våra enkla skattjakter är endast med ledtrådar, där den ena leder till nästa fram till den gömda skatten. En och annan klurighet väljer man om man vill lägga in på vägen, och sagoskattjakten har också en spännande saga att följa.

Dessa skattjakter finns för de yngsta med bara bilder, de finns för att fixa skattjakt inomhus, utomhus eller ute på vintern. De här skattjakterna kan användas flera gånger i olika kombinationer och är också perfekta i en massa andra sammanhang om man bara vill göra något kul för barnen på festen, eller i jakt på påskägget.

Buskul temaskattjakter

Våra temaskattjakter finns oftast i två åldersanpassade varianter, en för barn i åldern ca 4-6 år och en för barn som börjat skolan, ca 7-10 år. Det som skiljer de två varianterna åt är att det är lite mer bokstäver och siffror i gåtorna i de för de lite äldre barnen. De här skattjakterna består både av ledtrådar och knepiga gåtor och utmaningar som barnen behöver lösa för att lösa något typ av mysterium. De har alla en spännande historia och fina illustrationer och de allra flesta kan genomföras både utomhus elelr inomhus. De här skattjakterna kan "göra" en hel temafest och är en lite längre barnkalaslek som tillsammans med mat och tårta fixar ett helt kalas!

Skattjakter i mobilen och riktigt knepiga mysterier för de lite äldre barnen!

När barnen hunnit bli lite äldre behöver utmaningarna också bli lite mer avancerade. Prova våra skattjakter i mobilen som kan göras precis var som helst. Barnen följer en karta i mobilen, tar del av en spännande historia och svarar på gåtor i mobilen! Vill barnen istället klura riktigt mycket finns våra knepiga mysterier där barnen får vara detektiver och lösa lite svårare gåtor.

Är du nyfiken på våra mobilskattjakter kan du prova en helt gratis demoversion här>>