Det är mycket man ska tänka på när man ska fixa barnkalas - vi hjälper med en checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas!
Detektiver, agenter och mysterium är ett kul tema för barnkalas och fester långt upp i åldrarna. Låt barnen sätta på sig en lösmustasch och lösa ett klurigt mysterium!
Ju äldre barnen blir desto svårare är det att fixa aktiviteter till fest och kalas, då är en mobilskattjakt den perfekta lösningen! Se filmen!
En middag gästerna garanterat aldrig glömmer! Låt dem alla vara med och spela avgörande roller i ett mysterium med mord eller låt dem med logik och slutledningsförmåga lösa en spännande mordgåta.
escape room, escape game, breakout game
Ditt betyg I snitt:4.6 (12 votes)

Escape Games

Under de senaste åren har det kommit allt fler så kallade Escape games, Escape rooms eller Breakout Games - kärt barn har många namn. Spelen spelas fysiskt i rum, kanske som en reaktion mot allt som spelas i den fiktiva datorvärlden. Escape games byggs upp på olika ställen med rum där deltagarna ska lösa gåtor för att ta sig ut ur det låsta rummet. Ofta finns det en historia uppbyggd kring rummet, som kan ha alla möjliga teman, från fängelseceller till rymdstationer elelr rum inspirarade av Agatha Christie berättelser. Escape games används ofta som event och som teambuildingaktivitet.

Världens första Escape room skapades 2006 i Japan, men flera andra företag och personer har sedan hävdat att de kommit på idén själva. Escape rooms har sedan spritt sig som en löpeld över världen och finns nu även i de flesta större städer.

Typiskt brukar man vara upp till 5-6 personer i ett rum, det hela tar runt en timme att lösa och kostar runt 300 kr/ person. De flesta Escape Games är gjorda för vuxna men det finns också en del som är anpassade för barn och ungdomar.

Gör ett eget Escape game!

Vi på grapevine har skapat produkter för att göra egna Escape rooms. Våra produkter är färdiga med allt som behövs för att skapa ett kul Escape Game. Våra Escape Games eller Breakout Games är kul och kluriga och anpassade för barn i åldern ca 10-14 år. De är kul aktiviteter för barngrupper i olika sammanhang, inte minst för fest och födelsedagsfirande.

Du använder rummen hemma, eller i en lokal. I våra produkter finns en spännande historia och färdiga gåtor med kort, chiffernycklar etc som ska gömmas i rummen och som behövs för att lösa gåtorna. Barnen ska genom att klura ut hur det hela ska lösas, ta sig ut ur låsta rum. Man kan enkelt använda två fysiska rum där man gör ett byte av rekvisita i det första medan barnen löser det andra osv.

Eftersom Escape Games kräver en del klurande och eftertanke är det bäst att genomföra i lite mindre grupper om tex. 3-6 barn men är man fler, på tex ett kalas eller en fest kan man dela upp barnen i lag som alla får lösa spelet. Det är bara att skriva ut mer material så att det finns en uppsättning till alla lag - våra gör-det-själv Escape games har alltså ett pris - oavsett antalet barn som deltar.

Våra Escape Games har olika teman, men i alla behövs logik, matematik, språk, fantasi och slutledningsförmåga för att lösa de olika gåtorna och "fly" ur de olika rummen.

Annat kul till fest och kalas för de lite äldre barnen och ungdomarna: