Kräftskiva är kul! Här hittar du de av våra festlekar som skapar mest stämning på kräftskivan!
Julfest på jobbet? Glöggmingel hemma? Julfest i föreningen eller på skolan eller kanske barnkalas i juletid? Och så klart självaste julfirandet med familj, släkt och vänner! Här hittar du våra bästa festlekar för julen!
Sommarfest är kul! När man är utomhus och solen skiner kan man göra mer än att bara sitta och prata. Umgås med en rolig festlek till sommarfesten. Spela klassiker som kubb eller brännboll eller fixa cykelorientering eller tipspromenad om alla gäster. Vi har samlat lite kul tips och partylekar!
Att grilla tillsammans har sedan urminnes tider varit en av de mest älskade gemenskaps-ritualerna. Och det är lätt att förstå varför. Kombinationen av mat och eld, och den långsamma tillagningen med mer tid för umgänge, bidrar till en munter och mysig stämning. Tips inför grillfesten finns här!
INBJUDNINGSKORTSFIXAREN! Skapa fina inbjudningskort till fest! Allt från födelsedagsfest och kräftskiva till halloweenfest, after-work eller mordmysteriemiddag. Välj inbjudningskort, skriv din egen text, få kortet direkt och skriv ut så många som du behöver. Snabbt, enkelt och gratis!
Ska kollegorna samlas på kick-off, konferens eller afterwork? Fixa underhållningen! Färdiga musikquiz, mobiljakter, mordmysterier och festlekar...
En middag gästerna garanterat aldrig glömmer! Låt dem alla vara med och spela avgörande roller i ett mysterium med mord eller låt dem med logik och slutledningsförmåga lösa en spännande mordgåta.
Fixa en egen Oktoberfest! Med öl, bratwurst och umpa-bumpa musik kommer du långt. Den ambitiöse tar också fram sina lederhosen eller dirdl ur garderoben och så är det bara att festa loss. Här hittar du lite idéer och så klart de bästa festlekarna för en Oktoberfest!
Festen blir roligare med ett tema! 70-talsdisco, togaparty, "tusen och en natt" eller middag med mord - här får du tips till temafesterna gästerna inte glömmer...
firmafest aktiviteter
Ditt betyg I snitt:5 (2 votes)

Firmafest - kul på jobbet!

En firmafest är ett uppskattat sätt att tacka företagets eller arbetsgruppens medarbetare för en bra arbetsinsats och ett kul sätt att öka sammanhållningen - och bara ha roligt tillsammans! Arbetskompisarna är några av de människor man tillbringar mest tid tillsammans med och ibland är det kul att göra någonting tillsammans som inte fokuserar på jobbet.

En firmafest kan vara allt från en stor fest som firar något särskilt, kanske en lansering eller ett jubileum eller den årliga julfesten. Men lika viktigt kan det vara att anordna de små sammankomsterna som tex en after-work. En firmafest behöver varken vara komplicerad eller kosta särskilt mycket pengar, som alltid i sociala sammanhang är det viktigast att alla är med och vill umgås.

En rolig aktivitet i samband med firmafesten är vanligt och det finns ett stort utbud av allt från fartfyllda äventyrsaktiviteter och teambuilding aktiviteter till föredrag, provningar och jippon. Det är bara att välja bland det som passar sammanhanget, tillfället och antalet personer. Ska det göras ett större arrangemang köper man kanske in hela lösningen med aktiviteter, ev övernattning, middag - allt i ett paket. Arrangerar man en enklare firmafest ordnar man kanske en hel del själv med hjälp av catering och egna aktiviteter.

Det går knappast att göra en komplett lista på firmafest aktiviteter eller teambuildning aktiviteter, utbudet är enormt och varierat över landet, och det finns en mängd leverantörer och arrangörer av allt från femkamp och forsränning i vildmarken till skattjakter i stadskärnor.

Vi har en hel del gör-det-själv aktiviteter som också passar utmärkt till firmafest, kickoff, afterwork och konferens Med hjälp av våra färdiga aktiviteter och en cateringfirma som levererar maten kan man lätt sätta samman en kul firmafest på en mycket rimlig budget, eller kanske en kul after-work för arbetsgruppen, utan att behöva lägga tiden på att skapa själva aktiviteterna. Tidseffektivt och i förhållande till färdigköpta aktivitetspaket, mycket prisvärt. Det enda som behövs är lite eget engagemang - något som ofta faktiskt blir ändå roligare än att få allt färdigförpackat.

Från och med 2018 finns en bra blogg om festmat, dekorationer och tips på hur du lägger upp en festplanering på bästa sätt. Många sidor på firafest handlar om riktigt bra festlekar.

Några av våra produkter som passar utmärkt till firmafest aktiviteter:

Mordmysterier

Spela ett spännande mordmysterium eller lös en mordgåta på firmafesten. En firmafest som definitivt kommer att kommas ihåg! I våra större mordmysterier spelar alla en avgörande roll! Alla får förbereda sig med en rollbeskrivning och får sedan ett manus att följa under kvällen. Det blir en spännande kväll med skådespelarinsatser och intriger, lögner, svek och MORD! Det finns även enklare mordgåtor där ingen behöver ha skådespelarambitioner eller klä ut sig utan där man helt enkelt läser upp en mordgåta och alla deltagare är detektiver som ska lista ut vem som är mördaren.
Läs mer här om Grapevines mordmysterier här>>

Firmafest med mobilevent

Ett mobilevent är både kul och kan ibland vara praktiskt. Du bestämmer själv rundan dina kollegor ska gå - så en mobiljakt kan användas för att på ett kul sätt förflytta en hel grupp från A till B, till exempel från kontoret till en restaaurang eller festlokal. Upp till 10 grupper kan delta och följer en karta i mobilen, vid varje kartposition ska de lösa gåtor och knepiga uppgifter. Vi har flera olika mobilevents som passar till firmafest, i Spionjakten jagar man ryska företagsspioner och i Jorden runt på 80 minuter tävlar man om vilka som kan ta sig snabbast jorden runt.
Läs mer om mobilevents och ladda hem en gratis demo här>>

Frågesport, musikquiz och tipspromenad på firmafesten

Vill man ha något enklare som tar lite lagom av tid och engagemang i anspråk passar det bra med ett proffsigt musikquiz, en frågesport eller kanske en tipspromenad - om man samtidigt vill sträcka på benen och få lite frisk luft. Har man en större firmafest kan man alltid välja ett quiz som passar med ett festtema - tex. ett 90-talsquiz till 90-talsfesten, eller ett oktoberfestquiz med korv och saurkraut - då är mycket av festen redan fixad! Ett musikquiz passar perfekt till den enklare firmafest och till after-work.

Här finns alla våra quiz och frågesporter>>
Här finns quiz och lekar för olika festteman - som tex. julfest, sommarfest eller oktoberfest>>