Se alla Grapevines produkter för fest, underhållning och umgänge här - enkelt för dig, jätteroligt för dina gäster! >>
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
 
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Festlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Kalaslekar>>
Barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Företagsevent>>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Norge
Grapevine Suomi

firmafest lekar

Firmafest med roliga tävlingar!

En firmafest är ett uppskattat sätt att tacka företagets eller arbetsgruppens medarbetare för en bra arbetsinsats och ett kul sätt att öka sammanhållningen - och bara ha roligt tillsammans! Arbetskompisarna är några av de människor man tillbringar mest tid tillsammans med och ibland är det kul att göra någonting tillsammans som inte fokuserar på jobbet.

En firmafest kan vara allt från en stor fest som firar något särskilt, kanske en lansering elelr ett jubileum. Men lika viktigt kan det vara att anordna de små sammankomsterna som tex en after-work. En firmafest behöver varken vara komplicerad eller kosta särskilt mycket pengar, som alltid i sociala sammanhang är det viktigast att alla är med och vill umgås.

En rolig aktivitet i samband med firmafesten är vanligt och det finns ett stort utbud av allt från fartfyllda äventyrsaktiviteter och teambuilding aktiviteter till föredrag, provningar och jippon. Det är bara att välja bland det som passar sammanhanget, tillfället och antalet personer. Ska det göras ett större arrangemang köper man kanske in hela lösningen med aktiviteter, ev övernattning, middag - allt i ett paket. Arrangerar man en enklare firmafest ordnar man kanske en hel del själv med hjälp av catering och egna aktiviteter.

Det går knappast att göra en komplett lista på firmafest aktiviteter eller teambuildning aktiviteter, utbudet är enormt och varierat över landet, och det finns en mängd leverantörer och arrangörer av allt från femkamp och forsränning i vildmarken till skattjakter i stadskärnor.

Grapevine.nu har en hel del gör-det-själv aktiviteter som också passar utmärkt som företagsaktiviteter och ibland teambuildingövningar. Med hjälp av våra färdiga aktiviteter och en cateringfirma som levererar maten kan man lätt sätta samman en kul firmafest på en mycket rimlig budget, eller kanske en kul after-work för arbetsgruppen, utan att behöva lägga tiden på att skapa själva aktiviteterna. Tidseffektivt och i förhållande till färdigköpta aktivitetspaket, mycket prisvärt. Det enda som behövs är lite eget engagemang - något som ofta faktiskt blir ändå roligare än att få allt färdigförpackat.

Några av våra produkter som passar utmärkt till firmafest aktiviteter:

Mordmysterium
Spela ett spännande mordmysterium elelr lös en mordgåta på firmafesten. En firmafest som definitivt kommer att kommas ihåg! I våra stora mordmysterier spelar alla en avgörande roll! Alla får förbereda sig med en rollbeskrivning och får sedan ett manus att följa under kvällen. Det blir en spännande kväll med skådespelarinsatser och intriger, lögner, svek och MORD! Det finns även enklare mordgåtor där ingen av er behöver ha skådespelarambitioner utan ni läser upp mordmysteriet och är detektiver som ska hitta mördaren med hjälp av er list. Läs mer här om Grapevines mordmysterier här>>

 

firmafest lekar
Mordmysterium: Teatermordet
I Teatermordet bjuder teaterdirektör Arneflo in till glittrande premiärfest! Ett avancerat och fantastiskt roligt mordmysterium för 11-15 personer, där alla deltagare spelar en roll. Inkluderar värdguide, rollbeskrivningar, manus, rekvisita och allt annat som behövs för en otroligt spännande kväll!
Beställ Mordmysteriet:Teatermordet här>>
firmafest tips
Faraos förbannelse - Mordmysterium i Dödens dal
Ett spännande mordmysterium som inte kräver skådespelarinsatser eller utklädning av deltagarna. Spännande, roligt och klurigt till middagen! Vi beger oss till Dödens dal där faraos förbannelse vilar över de arkeologiska utgrävningarna...
Mordgåtan i Dödens dal: Faraos förbannelse här>>
firmafest aktiviteter
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
Mordet på Mystery Manor här>>

 

firmafest lekar
Poängjakt för firmafesten
En fyndig poängjakt med Bondtema, ledtrådar leder till följdfrågor. Hitta frågorna, svara rätt och ge rätt lösenord så fort som möjligt. Kan genomföras överallt i en stadskärna. Perfekt på kick-off, möhippa eller svensexa. Följ upp med fest i smoking så är kvällen komplett!
Läs mer om poängjakten>>
teambuilding
Musikquiz Hollywood tunes
Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Läs mer och bestll filmmusikquiz>>
företagsaktiviteter
Pubquiz - perfekt för after-work
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 kluriga frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas. Frågornas ämnen är blandade så det är en fördel att ha lag med blandade kunskaper.
Pubquiz till firmafesten>>

Poängjakt på firmafesten
Få upp pulsen med dina kollegor med en rafflande poängjakt. Alla älskar att få klura ut ledtrådar och att få ge sig ut på spännande äventyr. Grapevine har en färdig poängjakt med James Bond-tema så att du slipper fundera ut ledtrådar och frågor. Denna poängjakt kan användas i alla större stadskärnor och när man har hittat till rätt plats efter att ha listat ut ledtråden kommer följdfrågor med James Bond-anknytning, såklart! Här finns allt du behöver veta om poängjakten >>

Event med mobilen: Spionjakten
Ett kul mobilbaserat event för vuxna! Perfekt till kick-offen, julfesten, möhippan eller svensexan. Dela upp deltagarna i upp till 10 lag som tävlar mot varandra på tid i en spännande spionjakt. Storyn och frågorna är klara men du som arrangör kan själv bestämma rutten på spionjakten genom att själv sätta ut positionerna på en karta. Eventet kan ta deltagarna från kontoret till en restaurang eller en festlokal, en tur i en stad man inte besökt tidigare eller bara ett varv runt kvarteret - du bestämmer! Företagsevent med mobilen


Vinprovning och champagneprovning på firmafesten
Att något lärorikt, kunde vara så kul trodde du inte. En vinprovning är en populär aktivitet i samband med middag på firmafesten. Många restauranger anordnar speciella vinprovningar där ni får prova olika goda viner. Självklart kan ni ordna en egen vinprovning eller champagneprovning på er firmafest. Med Grapevines kompletta provningar behöver du bara köpa hem vinet. Du får all information du kan tänkas behöva och allt annat material som vinmanschetter och fina underlägg. Här läser du mer om våra olika provningar>>

Frågesport och tipspromenad på firmafesten
Vill man ha något enklare som tar lite lagom av tid och engagemang i anspråk passar frågesporter eller en tipspromenader perfekt som firmafest lekar. En frågesport kan ju också alltid kombineras med ett festtema och så vips har man en temafest, tex, 90-tal, Hollywood-glamour eller någon lämplig säsong, sommar, höst, jul och så vidare. Grapevine har många frågesporter och tipspromenader med varierande ämnen och svårighetsgrad. Några som passar bra till firmafesten finns nedan i urval. Ett kul pubquiz förvandlar konferensrummet till after-work ställe på fredagkvällen. Här finns fler frågesporter>>

festtema
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista.
Kul aktivitet till firmafesten: Vart är vi på väg?>>
fest-tema
Spionjakten - webbaserad poängjakt i mobilen
Spionjakten - webbaserad poängjakt i mobilen
NYHET! Gör ditt eget event med en skattjakt i mobilen! Du ordnar enkelt en knepig poängjakt på sta'n där lag tävlar mot varandra på tid och får uppdrag och ledtrådar och avger svar i mobilen. Perfekt till möhippa, svensexa, företagsevent!
Läs mer och beställ>
Tipspromenad: Vad hände sen?
Pröva din och dina vänners nutidskoll med denna skojiga tipspromenad. Du får 20 frågor om olika uppmärksammade händelser och ska minnas vad som hände sen. Allt från frågor till svarsformulär är färdigt att skrivas ut och användas på momangen. Vem minns mest och bäst?
Beställ tipspromenaden här>>
kick-off
Tipspromenad: Efterlyst!
Efterlyst är en rafflande och rolig tipspromenad som passar i de flesta sammanhang. Flera svenska kändisar har försvunnit och i efterlysningarna som satts upp runtom staden har deras namn trillat bort. Det är nu upp till dig att klura ut vilka kändisar det är som beskrivs.
Beställ tipspromenaden här>>
Musikquiz: Sommarhits och sommarplågor
Ordna riktigt rolig underhållning till sommarens bilresor och grillfester med denna quiz laddad med sommarplågor och sommarhits. Känner du igen 34 av de mest älskade sommarlåtarna? Du får spellista och följdfrågor; allt är färdigt och med maximal sommarkänsla!
Beställ och ladda ner musikquizet>>
firmafester
Frågesporter till temafesten
Superroliga frågesporter som gör temafesten. 70-, 80- eller 90-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizen är kompletta med svarsformulär och facit och spotifyspellista för musikfrågorna.
Beställ 70-talsquiz>>
Beställ 80-talsquiz>>
Beställ 90-talsquiz>>

: