Se alla Grapevines produkter för fest, underhållning och umgänge här - enkelt för dig, jätteroligt för dina gäster! >>
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
 
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Festlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Kalaslekar>>
Barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Företagsevent>>
Oktoberfest>>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Norge
Grapevine Suomi

 
 
 
 
företagsevent

Företagsevent

Ett företagsevent är ett perfekt tillfälle att tacka kunder eller anställda för lojalitet och support. Att anordna ett företagsevent kan verka som mycket jobb eller en onödig utgift, men tänk om! Det är värt varenda krona och all nerlagd tid.

Vad vore ditt företag utan sina anställda? Inte särskilt mycket, eller hur? Det är viktigt att visa alla anställda uppskattning då och då genom att planera in ett roligt företagsevent. Företagsevent får de anställda att knyta band med varandra och skapa fina minnen tillsammans. Ett roligt företagsevent försäkrar att lojaliteten gentemot företaget förblir stark. Det finns bara fördelar med att anordna ett företagsevent. Företagsevent blir alltid uppskattade!

Relationerna till kunder är viktiga att bevara och vårda. Alla behöver vi lite uppskattning ibland och det gäller även för kunder. Ett företagsevent då era viktigaste kunder bjuds in är ett fint sätt att säga tack på. Ni bestämmer själva nivån på ert företagsevent och känner av vad som passar just era kunder. Vad ni än väljer att göra så kommer det absolut att bli väl mottaget av era kunder.

Företagsevent: Skattjakt och poängjakt
Ett roligt koncept är att anordna en skattjakt eller poängjakt på ert företagsevent. I lag ska olika ledtrådar, gåtor eller frågor lösas eller besvaras för att få nästa ledtråd. Till slut ska lagen ha kommit fram till ”skatten” som kan vara platsen där ni ska äta eller där nästa aktivitet väntar på dem. Om tiden är knapp för att organisera en poängjakt har Grapevine en redan färdig poängjakt med James Bond-tema som kan användas i alla stadskärnor. Lagen ska hitta nio ledtrådar där de får följdfrågor och allt med en James Bond-anknytning. Deltagarna samlar in bokstäver som ska bli ett ord och den som först kommer i mål med rätt svar vinner. Kul och spännande för deltagarna och lätt ordnat för dig! Läs mer om poängjakten här >>

Företagsevent: mordmysterium och mordgåta
En spännande aktivitet på ett företagsevent är ett mordmysterium. Vissa slott anordnar mordmysterium där ni kan vara med och spela en roll eller bara iakta mordgåtan. Det är alltid mycket uppskattat att få vara med om en sådan här ovanlig upplevelse. Grapevine har färdiga mordmysterium som ni kan spela upp var helst ni själva väljer. Teatermordet är en mordgåta för 11-15 personer. Alla får varsin viktig roll att spela, manus och utmaningar som ska utföras under kvällen. Ett mord kommer att ske under kvällen och tillsammans ska ni lista ut vem som är mördaren. Några enklare mordgåtor finns också där det inte behövs några skådespelarinsatser utan historien läses upp och deltagarna är detektiver som ska lista ut vem mördaren är. Läs mer här om mordmysterium och mordgåtor >>

 

firmafest lekar
Mordmysterium: Teatermordet
I Teatermordet bjuder teaterdirektör Arneflo in till glittrande premiärfest! Ett avancerat och fantastiskt roligt mordmysterium för 11-15 personer, där alla deltagare spelar en roll. Inkluderar värdguide, rollbeskrivningar, manus, rekvisita och allt annat som behövs för en otroligt spännande kväll!
Beställ Mordmysteriet:Teatermordet här>>
firmafest tips
Faraos förbannelse - Mordmysterium i Dödens dal
Ett spännande mordmysterium som inte kräver skådespelarinsatser eller utklädning av deltagarna. Spännande, roligt och klurigt till middagen! Vi beger oss till Dödens dal där faraos förbannelse vilar över de arkeologiska utgrävningarna...
Mordgåtan i Dödens dal: Faraos förbannelse här>>
firmafest aktiviteter
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
Mordet på Mystery Manor här>>
festtema
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista.
Kul aktivitet till firmafesten: Vart är vi på väg?>>
fest-tema
Spionjakten - webbaserad poängjakt i mobilen
Spionjakten - webbaserad poängjakt i mobilen
NYHET! Gör ditt eget event med en skattjakt i mobilen! Du ordnar enkelt en knepig poängjakt på sta'n där lag tävlar mot varandra på tid och får uppdrag och ledtrådar och avger svar i mobilen. Perfekt till möhippa, svensexa, företagsevent!
Läs mer och beställ>
Tipspromenad: Vad hände sen?
Pröva din och dina vänners nutidskoll med denna skojiga tipspromenad. Du får 20 frågor om olika uppmärksammade händelser och ska minnas vad som hände sen. Allt från frågor till svarsformulär är färdigt att skrivas ut och användas på momangen. Vem minns mest och bäst?
Beställ tipspromenaden här>>

 

Företagsevent i Stockholm
I storstaden Stockholm finns det massvis med alternativ när det kommer till aktiviteter för ett företagsevent. Känn efter vad personal eller kunder skulle kunna tycka var intressant och skoj att få uppleva. Ett företagsevent i Stockholm kan bestå av allt från spökvandringar och takvandringar till mer fartfyllda aktiviteter som militärträning och strandvolleyboll. Undersök vad det finns för alternativ och se till att boka i tid om ni är ett stort sällskap.

Företagsevent i Göteborg

Precis som i Stockholm bjuder denna storstad på många trevliga alternativ för företagsevent. Är det ett aktivt företagsevent med tävlingsmoment du letar efter eller ett lugnt och socialt företagsevent där alla får möjlighet att i lugn och ro prata med varandra finns olika alternativ

Företagsevent i Malmö

Även i Malmö finns det många intressanta aktivitetsalternativ för företagsevent. Intressanta och lärorika krydd- och historievandringar och laserdome samt andra spännande aktiviteter. Här ska du nog hitta någon aktivitet som passar på företagseventet.

Företagsevent: Frågesport och quiz

Under en middag eller efter att ni har varit på en fartfylld aktivitet kan det passa med en lite lugnare aktivitet som till exempel frågesport. Frågesporten kan handla om ert företag eller om företagets anställda (beroende på hur stort företaget är). Annars är ett nutidsquiz alltid populärt. Om det inte finns tid till att göra en egen frågesport har Grapevine roliga, kompletta frågesporter med fin layout. Hos Grapevine hittar du den kluriga "Vart är vi på väg?"-frågesporten i stil med det populära TV-programmet "På spåret", roliga 70-, 80-, 90-tals quiz med stor nostalgifaktor och ett klassiskt pubquiz med utmanande frågor. Ett musikaliskt quiz är alltid uppskattat och alla kan oftast något vilket gör det roligt för alla. Grapevine har Eurovision song contest-quiz och melodifestivalsfrågesport, TV-serie intro-quiz och sommarhits quiz - kompletta med spellistor med alla älskade favoritlåtar! Allt material är färdigt att skrivas ut och användas. Frågesporterna kan med fördel genomföras i lag och ni kan ta några frågor i taget under middagen. Gå till Grapevines sida för frågesporter för fler kompletta och underhållande frågesporter >>

Företagsevent: Vinprovning, champagneprovning, whiskeyprovning eller chokladprovning

En kul aktivitet som de flesta lär sig något av är en provning av något slag. Ni kan välja en klassisk vinprovning, en lyxig champagneprovning eller om ni inte vill dricka alkohol kan ni pröva mumsig choklad. Det finns många ställen som erbjuder provningar av alkohol: systembolaget, bryggerier och vissa restauranger. Om ni vill ha en mer intim (och billigare) tillställning kan ni använda Grapevines vin- eller champagneprovningar. Ni behöver inte ha några förkunskaper och ni får allt material ni behöver: värdguide, vinguide, vinmanschetter och underlägg med fin layout. Det är lättsamma provningar som inte är så pretentiösa. Gå till Grapevines sida för provningar för mer information >>

Företagsevent: Tipspromenad

En tipspromenad kan vara en bra "icebreaker" i början på ett företagsevent om företaget är stort och alla inte känner varandra. Dela in deltagarna i lag så att de får chansen att prata och lära känna varandra. En tipspromenad kan handla om nästan vad som helst som kan tänkas intressera deltagarna på företagseventet. Grapevine har tipspromenader som är färdiga att skrivas ut och användas direkt. Du hittar en sommartipspromenad, "Är du smartare än en student?"-tipspromenad som är en tipspromenad i stil med TV-programmet "Är du smartare än en femte-klassare?"och mycket annat hos Grapevine. Här kan du se den stora variationen på tipspromenader>>

företagsevent
Poängjakt för företagsevent
En fyndig poängjakt med Bondtema, ledtrådar leder till följdfrågor. Hitta frågorna, svara rätt och ge rätt lösenord så fort som möjligt. Kan genomföras överallt i en stadskärna. Perfekt på kick-off, möhippa eller svensexa. Följ upp med fest i smoking så är kvällen komplett!
Läs mer om poängjakten>>
teambuilding
Musikquiz Hollywood tunes
Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Läs mer och bestll filmmusikquiz>>
företagsevent
Pubquiz - perfekt för after-work
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 kluriga frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas. Frågornas ämnen är blandade så det är en fördel att ha lag med blandade kunskaper.
Pubquiz till firmafesten>>

© grapevine.nu, Mirago Media AB