Pumpor hör Halloween till! Vi berättar det du inte visste om Halloween pumpan, vad det gentligen har med Halloween att göra, hur man gör pumpalyktor och goda recept med pumpa.
Så fixar du äkta Halloweenstämning! Steg-för-steg till en fin pumpalykta och schabloner och flasketiketter att beställa gratis!
Lys upp höstmörkret med en Halloweenfest - höstens roligaste för både barn och vuxna! Vi har samlat alla våra tips för den roligaste festen!
På Halloween ska man klä ut sig! Här får du tips om både roliga och söta Halloweenkostymer för de små och lite läskigare för de större...
Halloweenfesten ska så klart förgyllas med roliga festlekar! Vi tipsar om de bästa lekarna till Halloweenfesten - både för barn och vuxna.
Skapa rätta stämningen på Halloweenfesten med musik och ljudeffekter! Vi har gjort färdiga spellistor till Halloweenfesten - en till barnens Halloweenfest och en till de vuxnas.
En middag gästerna garanterat aldrig glömmer! Låt dem alla vara med och spela avgörande roller i ett mysterium med mord eller låt dem med logik och slutledningsförmåga lösa en spännande mordgåta.
Skrämmande, läcker mat måste det vara på Halloweenfesten! Vi delar med oss av våra favoritrecept.
halloween mat
Ditt betyg I snitt:4.1 (7 votes)

Grapevines Halloweenbuffé

Här har vi dukat upp vår buffé till barnens Halloweenfest! Vi väljer att göra buffén med kul Halloweeninslag men ändå med mat som både är och ser god ut. Det är kul med grön spagetti och korvfingrar med naglar - men tveksamt om någon faktiskt vill äta det... Vi bjuder på spökpizza, falukorvsmonster, grönsaker, nachos och guacamole, marsmallowsspöken, chokladbollsspindlar, frukt och häxans bål. Vill man ha mer mat, går en stor skål köttbullar alltid hem!

Så här gör du vår Halloweenbuffé till barnen:

Halloween recept

Falukorvsmonster med spagettihår

Skär falukorv i skivor. Ta okokt spagetti och stick igenom korven i ena änden. Ta något runt som tex en sprits och stansa ut ögon och mun. Koka monsterna tills spagettin är färdig. Servera om du vill med ketchup = blod...

Spökpizza

Vi serverar söt pizza med mozarellaspöken med kaprisögon.

Gör först en pizza med tomatsås och riven ost. Grädda tills den är nästan färdig. Skär mozarella i skivor. Ställ in några minuter i ugnen igen tills mozarellan har smält lite. Ta ut pizzan och dra ut mozarellaskivorna i ena änden med en gaffel så att skivorna blir "spökformade", sätt dit kaprisögon. Den här pizzan passar alla, även de som inte äter kött av olika slag.

Nachos & guacamole

Skriv "R.I.P" med chokladsås på nachoschips och stick ner i en kyrkogård av guacamole. Servera mer nachos vid sidan av så klart! Guacamole: Mosa mogen avocado, blanda med creme fraiche. Hacka vitlök och krydda till lagom smak med vitlök, salt, vitpeppar och limesaft.

Paprika "pumpor"

Grönsaksstavarna serverar vi i paprikor utskurna som pumpalykor. Morrotsstavar i en skål tar upp det oranga i dukningen och är alltid lika gott!

dryck halloweenfest

Häxbrygd med fladdermuslortar!

Blanda lika delar juice och läsk, vi använde tropisk juice och Fanta Exotic för den rätta oranga färgen. Häll i ett paket stora, frysta blåbär (fladdermuslortar så klart) och skiva två kiwi. Servera i bålskål.

Mer att dricka...

Glöm inte att också servera vatten och kanske någon mindre söt saft eller lättdryck för de som inte gillar läsk (eller fladdermuslortar!) och för de som är extra törstiga. Ta bort etiketten från petflaskor, och klistra på våra fina Halloweenetiketter så blir vattenflaskorna ett fint inslag på buffén. Beställ etiketterna gratis här>>

halloweenfest recept

Chokladbollsspindlar

Ytterligare en riktig klassiker bland Halloweengodsakerna. Gör chokladbollssmet med havregryn, socker, smör, kakao och vaniljsocker. Rulla ihop bollar. Enklast är sedan att dela dem mitt av med en kniv och lägga in lagom långa bitar av kolasnöre, som sticker ut på båda sidor, till åtta ben. Kläm ihop. Gör två små skåror och sätt dit ögon av non-stop. Vi ritade också ett streck på varje öga med chokladsås.

Marsmallowsspöken

Klassiska spöken som alltid är lika uppskattade till Halloween! Trä marsmallows på trägrillspett och måla ögon med chokladsås. Chokladsåsen rinner gärna så lägg spökena kallt ett tag innan du serverar dem. Tips! Med ihopknycklad aluminiumfolie i botten av en vas kan du ställa spökena snyggt utan att det kladdar.

Rostade pumpakärnor

Spara pumpakärnorna när du gör din Jack O'Lantern. Skölj av dem noga så att inget pumpakött sitter kvar. Rosta i stekpanna på spisen eller i ugn med olivolja. Rör om under rostningen. Rosta tills kärnorna fått lagom färg. Salta och servera. De är jättegoda när de är lite varma direkt från spisen!

Bananspöken

Vi har så klart skattjakt på Halloweenfesten och inleder festen med ett bananspöke så att alla barn har mycket energi för skattjakten! Skala och dela bananer i halvor och måla ögon med chokladsås. Enkelt - men så gulligt!

Mer om Halloween

Fler idéer och recept på Halloweenmat hittar du här>>
Fler tips till Halloweenfesten:
Halloweenfest | Halloween kostymer | Halloween pynt | Halloween lekar | Halloweenmusik