Se alla Grapevines produkter för fest, underhållning och umgänge här - enkelt för dig, jätteroligt för dina gäster! >>
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
 
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Festlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Kalaslekar>>
Barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Företagsevent>>
Oktoberfest>>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Norge
Grapevine Suomi

kickoff
Kickoff

Är det dags att styra upp en rolig kickoff för att peppa företagets anställda? Kanske har ni lanserat en ny produkt och vill fira eller så vill ni samlas efter sommarledigheten. En kick-off kan ha många syften, men är alltid ett väldigt uppskattat inslag i arbetslivet.

En kick-off är ett ypperligt tillfälle att få företagets anställda att knyta an till varandra och stärka lojaliteten mot företaget. Teambuildingaktiviteter och samarbetsövningar passar bra på en kick-off för att sammansvetsa de anställda med eventuella nyanställda i företaget eller bara med varandra. Efter sommar och semester kan det behövas något att samlas kring och efter en produktlansering kan det passa att fira arbetsinsatsen.

Kickoff Stockholm
Stockholm har många roliga alternativ när det kommer till att anordna en kick-off. I Stockholm kan ni njuta av den vackra skärgården eller uppleva den pulserande stadspulsen. Är det samarbetsövningar ni söker då finns det passande aktiviteter där ni till exempel får laga mat tillsammans, utföra spionuppdrag eller andra aktiviteter där ledtrådar ska lösas med hjälp av samarbete. Väljer ni att sova över i stan kan ni avsluta er kick-off med en härlig middag och gott vin på en trevlig restaurang.

Kickoff Göteborg
Göteborg bjuder på en uppsjö av aktiviteter och evenemang. Här kan de anställda klå chefen i femkamp, få prova på skratt- och dansyoga eller tävla i en tennisturnering. Tänk över vilken slags aktivitet eller evenemang som skulle passa ert företag och se till att boka i god tid ifall ni är många. Välj en aktivitet till kick-offen som alla kan vara med på och känna sig delaktiga i.

Kickoff Malmö

En kick-off i Malmö kan bjuda på allt från matvandringar och matlagning till fartfyllda stadsuppdrag där ledtrådar ska lösas. Staden bjuder även på många möjligheter till god mat och dryck. Passa på att äta en mysig middag i anslutning till er kick-off.

 

champagneprovning

Provning: Champagneprovning
Ordna champagneprovning med vännerna! Enkelt att genomföra, trevligt och opretentiöst. Njut av champagne tillsammans. Kanske ni lär er något nytt! Du får ett färdigt koncept med allt du behöver. Du får Grapevines unika provningsblad, värdguide och vinguide.

Champagneprovning>>
Vinprovning hemma

Provning: Vinprovning
Ett färdigt vinprovningskoncept som alla kan göra med vännerna
hemma. Enkelt, trevligt och opretentiöst. Du får allt du behöver: värdguide, vinprovningsguide och våra unika, provningsblad till varje deltagare med mera. Vi provar tre olika Syrah/Shiraz från tre olika kontinenter. Hitta din egna favorit!

Vinprovning till kickoff>>
företagsaktiviteter
Pubquiz - perfekt för after-work
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 kluriga frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas. Frågornas ämnen är blandade så det är en fördel att ha lag med blandade kunskaper.
Pubquiz till firmafesten>>

 

firmafest lekar
Mordmysterium: Teatermordet
I Teatermordet bjuder teaterdirektör Arneflo in till glittrande premiärfest! Ett avancerat och fantastiskt roligt mordmysterium för 11-15 personer, där alla deltagare spelar en roll. Inkluderar värdguide, rollbeskrivningar, manus, rekvisita och allt annat som behövs för en otroligt spännande kväll!
Beställ Mordmysteriet:Teatermordet här>>
firmafest tips
Faraos förbannelse - Mordmysterium i Dödens dal
Ett spännande mordmysterium som inte kräver skådespelarinsatser eller utklädning av deltagarna. Spännande, roligt och klurigt till middagen! Vi beger oss till Dödens dal där faraos förbannelse vilar över de arkeologiska utgrävningarna...
Mordgåtan i Dödens dal: Faraos förbannelse här>>
firmafest aktiviteter
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
Mordet på Mystery Manor här>>

Kick-off på en mindre budget
Utgå från den budget du har när du ska planera en kick-off. Budgeten styr såklart om ni reser bort tillsammans eller om ni väljer att vara i företagets lokaler, samt vilken sorts aktiviteter och evenemang ni väljer. Det viktigaste är att ni hittar på något roligt tillsammans, inte att ni reser bort eller att er kick-off kostar mycket pengar. Har ni en lite mindre budget finns det många roliga alternativ som går att anordna själv.

Kick-off vinprovning, chokladprovning, whiskeyprovning eller champagneprovning
Många restauranger, bryggerier och vissa hotell erbjuder lärorika provningar, men det kan visserligen kosta en del. Lika trevliga och spännande provningar kan du själv ordna tack vare Grapevine. Grapevines vin- och champagneprovningar är roliga och oprentetitösa. Du får allt material du behöver för att anordna en lyckad provning på er kick-off. Du får vinguide, värdguide, vinmanschetter och informationsblad med fin layout. Allt du behöver göra är att köpa hem vinet. Läs mer om provningarna här >>

Kick-off poängjakt
Att anordna en poängjakt på er kick-off ser till att ni får en actionfylld och spännande dag. En poängjakt går ut på att deltagarna får frågor eller ledtrådar som de måste besvara för att kunna ta sig till nästa ledtråd eller fråga. Om ni inte själva vill göra en poängjakt har Grapevine en poängjakt med James Bond-tema som passar i alla större stadskärnor. Deltagarna ska ta sig till olika platser genom att lösa ledtrådar och svara på frågor med James Bond-anknytning. Läs mer här om poängjakten >>

Kick-off frågesport
När ni äter lunch eller middag kan det vara kul att dra igång en frågesport. Ta ett ämne som engagerar många och ha en blandad svårighetsgrad så att alla kan svara på något. Se till att den vinnande deltagaren eller laget får ett litet pris. Om du inte själv vill sätta dig ner och göra en frågesport har Grapevine många kompletta frågesporter med varierad svårighetsgrad och snygg layout. Du kan förvandla er kick-off till en dag/kväll i "På spåret"-anda med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" eller skapa en nostalgisk stämning med 70-, 80-, 90-tals quiz som har frågor om musik, världshändelser, mode, prylar, politik och mycket mer. Läs mer om de olika frågesporterna >>

Kick-off mordmysterium och mordgåta
På många platser idag, som till exempel slott och herresäten, kan du få vara med om ett mordmysterium som känns som på riktigt. Du kan välja ett mordmysterium då du och de andra deltagarna får spela viktiga roller och föra handlingen framåt. Allt för att avslöja vem av er som är mördaren. Det finns även mordgåtor där det inte behövs någon skådespelarinsats utan ni kan iaktta skådespelet. Ett mordmysterium är en spännande och minnesvärd aktivitet på en kick-off. Med Grapevines kompletta mordgåtor kan du ordna ett eget spännande mordmysterium. Det finns mordgåtor för 11-15 deltagare som ska spela roller, följa manus och utföra uppdrag. Det finns även mordgåtor där ni inte behöver spela en roll utan ni läser upp de olika kapitlen, förslagsvis mellan de olika rätterna på en middag, och ska komma på vem som är mördaren. Läs mer om olika mordmysterium och mordgåta >>


© grapevine.nu, Mirago Media AB