Se alla Grapevines produkter för fest, underhållning och umgänge här - enkelt för dig, jätteroligt för dina gäster! >>
Mordmysterier
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Skattjakt>>
Kalaslekar>>
Barnkalas & barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Företagsevent>>
Påsk 2015>>
Påskpyssel gratis >>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Norge
Grapevine Suomi
Grapevine Deutsch
 
möhippa tips

Möhippa - tips till möhippan

En möhippa blir ett roligt minne för alla som deltar. Om det är du som ska anordna möhippan kan du här få många bra tips och råd om hur man bäst ordnar en lyckad möhippa.

För att anordna en rolig möhippa krävs det lite planering, men det är det värt för att få en rolig dag med den blivande bruden. En möhippa blir ett minne för livet för alla som är inblandade. Inför planeringen av en möhippa kan de flesta behöva lite tips och råd. Det är ju inte var dag en anordnar eller deltar i en möhippa. Om det är din första möhippa du ska planera och/eller gå på så har du något riktigt roligt att se fram emot.

Tips: Vem planerar en möhippa?
Ett tips inför en möhippa är det är att föredra att ni är ett fåtal som planerar och organiserar möhippan. Det kan vara toastmastern, tärnorna eller några nära vänner som organiserar möhippan. Det underlättar såklart om de som organiserar möhippan är nära vänner med den blivande bruden så att de vet vad hon gillar och inte gillar. Om någon i brudens vänskapskrets har anordnat en möhippa eller något liknande förut är det bra om den är med och planerar eller i alla fall kommer med viktiga tips och råd. Oftast kan den som har anordnat en möhippa förut ge tips om vad man ska undvika och se upp för.

Tips: Vem bjuder man till en möhippa?
Traditionellt blir bara tjejer bjudna på en möhippa, men det är självklart upp till er. Vissa bjuder in alla kvinnor som ska komma på bröllopet och är i brudens ålder. Då bjuds även de som kan vara okända för de flesta, som till exempel en flickvän till en arbetskollega och liknande. Det kan vara ett bra tillfälle att låta bröllopsgästerna bekanta sig lite på möhippan innan den stora dagen. Det gör att stämningen är hjärtlig och bekväm på bröllopet.

Självklart kan man även bjuda äldre gäster om aktiviteterna under möhippan passar för det. Då kan man bjuda både brudens och brudgummens mamma. Ett tips är att dubbelkolla så att bruden har en bra relation till mamma och svärmor och att ni inte ha några aktiviteter inplanerade som är opassande eller pinsamma för bruden.

Tips: Hur bjuder man in till en möhippa?
Inbjudningar till en möhippa kan skickas både med vanlig post, sms eller e-mail. När ni bjuder in till möhippan är det viktigt att ni är ute i god tid. Ni kan med fördel skicka ut några datumförslag och se när flest kan närvara. Alla kommer inte kunna delta, men desto fler – desto roligare. Se till att ha möhippan i god tid innan bröllopet eftersom bruden säkert har en massa att förbereda desto närmare bröllopet kommer.

På inbjudan skriver ni:

 • Vilka tider som gäller
 • Vilka aktiviteter som är inplanerade
 • Eventuella ”uppdrag” gästerna har till möhippan (skriva ner ett minne de har av bruden till exempel)
 • Eventuell kostnad
 • Vem som anordnar möhippan och era kontaktdetaljer
 • Ett OSA-datum och vem gästerna ska OSA till
 • Tips: Aktiviteter och lekar till möhippan
  Lekarna och aktiviteterna till möhippan är momentet som kräver mest planering. Ofta har möhippor varit förknippade med pinsamma lekar och att man ska skämma ut bruden, men ett tips är att skippa det. Fokusera i stället på att ha en mysig, rolig dag tillsammans med den blivande bruden och ha lekar och aktiviteter på möhippan som faktiskt är kul.

  Lekar till möhippan möhippa frågor och uppdrag
  Låt brudens partner svara på vad hen föll för hos sin partner, hur de träffades och massa annat. Gör sedan ett quiz som bruden och de andra deltagarna på möhippan får svara på. Bruden och partnerns svar brukar ibland skilja sig åt vilket gör detta till en rolig lek på möhippan.

  Låt alla deltagare på möhippan skriva ner ett minne de har med bruden. Läs upp minnena när alla är samlade och låt alla gissa vems minne det är som lästs upp.

  Möhippa frågor
  Oavsett hur ni plannerar möhippan så är det alltid bra att ha förberett ett antal personliga frågor till bruden så att ni kan underhålla henne och sysselsätta henne om det skulle bli någon väntan på en aktivitet. Svaren hon ger kan man göra något roligt av på bröllopet. Tänk dock på att bröllopet är den stora dagen så undvik pinsamheter.

  Möhippa uppdrag
  Bra om ni förbereder genomtänkta uppdrag och roliga aktiviteter som ska genomföras och om det passar dokumenteras med foto och film som överlämnas på bröllopet diskret om så behövs.

  Ska ni äta middag hemma kan du lägga ut uppdrag under allas tallrikar. Uppdragen ska genomföras under middagen och efteråt kan ni hjälpas åt att gissa vem som hade vilket uppdrag. Beroende på hur uppenbara och naturliga uppdrag du har gett gästerna kan detta bli en klurig lek eller en tokig lek.

   
  möhippa tips
  Frågesport: Tjejquizet
  NYHET! Bjud in tjejkompisarna på en helkväll och utmana dem på detta skojiga tjejquiz! Med 25 frågor om musik, samhälle, TV med mera som alla har en tjejtwist får alla en chans att briljera. Visa vad ni kan om Carrie och tjejerna, mode eller vem som sa vad i den där chick-flicken..
  Läs mer om frågesporten>>
  möhippa uppdrag
  Skattjakt möhippa
  En fyndig poängjakt med Bondtema, ledtrådar leder till följdfrågor. Hitta frågorna, svara rätt och ge rätt lösenord så fort som möjligt. Kan genomföras överallt i en stadskärna. Perfekt på kick-off, möhippa eller svensexa. Följ upp med fest i smoking så är kvällen komplett!
  Läs mer om poängjakten>>
  lekar möhippa
  Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
  Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa.
  Beställ mordmysteriet, Mordet på Mystery Manor här>>

   

  Aktiviteter till möhippan:
  Börja med att fastställa vilken typ bruden är. Är hon äventyrlig, aktiv, romantisk, lugn, glammig eller kreativ? Där får ni också tips om vilken sorts aktiviteter ni ska planera in.

  En äventyrlig möhippa:

 • Fallskärmshoppning
 • Kajakpaddling
 • Go-kart
 • Mordgåtor
 • En lugnare möhippa:

 • Spa-besök
 • Shopping och picknick tillsammans med vännerna
 • Sminkkurs
 • En glammig möhippa:

 • Gå på någon sorts provning – vin, choklad, whiskey med mera
 • Bli professionellt sminkad och stylad för att sedan bli fotograferad av en proffsfotograf
 • Matlagningskurs
 •  En kreativ möhippa:

 • Akvarellmålning
 • Glasblåseri
 • Blombinderi
 • Dessa aktiviteter kan kosta en hel del och det är inte alla som har möjlighet att lägga en stor budget på möhippan. Desto sämre gästerna som är inbjudna till möhippan känner bruden, desto mindre pengar brukar de oftast vara villiga att lägga på möhippan. Det finns självklart massvis med skojiga aktiviteter som man kan genomföra om man har en mindre budget.

  Kul möhippa på en liten budget:

 • Tipspromenader
 • Frågesporter
 • Anordna vin- eller champagneprovning hemma
 • Anordna ett eget mordmysterium hemma

  Tipspromenader och frågesporter
  Hos Grapevine hittar du roliga tipspromenader och frågesporter som höjer stämningen och som kan fungera som underhållning när du måste ordna med mat och dylikt. Grapevine har 70-, 80- och 90-tals quiz som är roliga och som definitivt får deltagarna att bli nostalgiska, pubquizet testar deltagarnas allmänbildning (och värdelöst kunnande) med kluriga frågor och filmmusikfrågesporten är jätterolig underhållning för filmälskaren.
  Här hittar du skojiga tipspromenader och frågesporter till möhippan >>

  Vin- eller champagneprovning hemma:
  Grapevine hjälper dig att ordna en rolig, lättsam vinprovning hemma. Du behöver inga förkunskaper för du får all information du behöver i vinprovningsguiden. Du får allt du behöver för att du och dina vänner ska kunna prova goda viner på möhippan. Allt du behöver göra för att ha en rolig, lärorik vinprovningskväll hemma är att köpa vinerna och skriva ut materialet. Snabbt och enkelt för dig, men jätteroligt för alla gästerna på möhippan. Du får allt du behöver; värdguide, vinprovningsguide, unika provningsblad till varje deltagare, glasmanschetter och inbjudningskort.
  Läs mer här om vin- och champagneprovningar hemma >>

  Mordmysterier hemma
  Mordmysterier är något som kittlar och får igång vår fantasi. Det är många som läser deckare på semestern och som sitter bänkade framför alla polisserier som visas på TV. Nu kan du anordna ditt eget mordmysterium på möhippan i stället för de traditonella lekarna. Antingen väljer du ett mordmysterium där gäster på möhippan får spela en roll och där de ska med hjälp av ledtrådar lösa mysteriumet teatermordet. Mordgåtan har roller för 11-15 personer och du får allt material du behöver för att anordna denna spännande mordgåta på möhippan. Du bestämmer själv vem som ska spela vilken av de avgörande rollerna och du har total kontroll över allt som händer. Det blir en oförglömlig kväll för dig och alla på möhippan!

  Det finns även mindre mordgåtor för mindre antal personer och där ni inte behöver spela en roll. I Faraos förbannelse läser en berättare upp handlingen. Varje deltagare får ett häfte med persongalleri och ett svarsformulär där alla deltagande detektiver antecknar ledtrådar till lösningen. När allt är uppläst diskuterar ni svaren på frågorna och vem ni tror är mördaren.

  Mordet på Mystery manor
  har fyra kapitel som ni kan dela upp mellan rätterna på middagen. När allt är uppläst kan ni diskutera frågorna tillsammans eller avslöja en och en vem ni tror är mördaren. Det här är enkelt organiserat för dig och jätteskojigt och spännande för gästerna på möhippan.
  Här hittar du alla mordgåtor>>


  Tips: Vad äter vi på möhippan?
  Maten ni äter på möhippan beror självklart på vad för aktiviteter ni ska hitta på under möhippan. Ska ni umgås hela dagen är det klokt att i förväg ha bestämt vad och var ni ska äta, samt informerat deltagarna om det. Boka bord om ni ska äta på restaurang så att ni är säkra på att få bord. För att spara pengar kan ni ha knytkalas och låta alla eller en del stå för maten. Tänk på att fråga om allergier för att undvika att någon får en obehaglig överraskning på möhippan.
 • Tips: Möhippa tips
  Ett viktigt tips till dig som planerar en möhippa är att se till att ha kul när du planerar, och går på, möhippan. Det viktiga är inte att det blir precis som du planerat, utan att ni får ha en mysig dag med er väninna. Se till att få tips från andra som har planerat en möhippa förut för att få reda på vilka lekar som brukar vara populära på en möhippa. Njut och ha kul, istället för att stressa är det viktigaste tipset till dig som anordnar en möhippa!

  frågesport till möhippa
  Pubquiz
  Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 kluriga frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas. Frågornas ämnen är blandade så det är en fördel att ha lag med blandade kunskaper.
  Frågesport pubquiz>>
  möhippa anordna
  Mordmysterium: Teatermordet
  I Teatermordet bjuder teaterdirektör Arneflo in till glittrande premiärfest! Ett avancerat och fantastiskt roligt mordmysterium för 11-15 personer, där alla deltagare spelar en roll. Inkluderar värdguide, rollbeskrivningar, manus, rekvisita och allt annat som behövs för en otroligt spännande kväll!
  Beställ Mordmysteriet:Teatermordet här>>
  förslag möhippa
  Filmmusikquiz
  Quiz med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med fråga om vilken filmen är och en följdfråga. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
  Läs mer och beställ filmmusikquiz>>
   

   


  © grapevine.nu, Mirago Media AB