Återuppliva 80-talet med en fest! Du sätter lätt stämningen med gäster tidsenligt klädda, musik och mat. Vilka är då måsten på den perfekta 80-talsfesten? Vi bjuder på inspiration om 80-tals kläder, 80-tals mat, 80-tals musik,80-tals kläder och händelser - och naturligtvis har vi också gjort det ultimata 80-tals quizet fullt med nostalgi!
Det är mycket man ska tänka på när man ska fixa barnkalas - vi hjälper med en checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas!
Bjud in till cocktailparty - en klassiker med skön musik, mingel, cocktails och lite plockmat. Enkelt och elegant!
En lagom kul och utmanande lek på festens tema eller efter säsong kan förgylla festen och göra den extra minnesvärd. Här har vi samlat roliga lekar - lite av de klassiska och mer "fysiska" festlekarna som passar bra till en familjefest eller till grillfesten utomhus på sommaren. Väl valda partylekar kan verkligen höja festen till nya nivåer.
Påsken är vårens största högtid - tradition, ledighet ljus och vår! Fira påsken lite extra i år men ett kul påskquiz till påskbordet, en kul äggjakt för barnen eller kanske en kul skattjakt i mobilen där hela släkten tävlar mot varandra?
Födelsedag är ett alldeles utmärkt tillfälle att ställa till med fest för familj, släkt och vänner. Vi har samlat tips om hur du fixar roligaste födelsedagsfesten!
Att grilla tillsammans har sedan urminnes tider varit en av de mest älskade gemenskaps-ritualerna. Och det är lätt att förstå varför. Kombinationen av mat och eld, och den långsamma tillagningen med mer tid för umgänge, bidrar till en munter och mysig stämning. Tips inför grillfesten finns här!
Lys upp höstmörkret med en Halloweenfest - höstens roligaste för både barn och vuxna! Vi har samlat alla våra tips för den roligaste festen!
Vi har samlat lite förslag på hur du enkelt ordnar mat och tema till en julfest i december. Lägg till en rolig julfestaktivitet så infinner sig julstämning i massor!
En middag gästerna garanterat aldrig glömmer! Låt dem alla vara med och spela avgörande roller i ett mysterium med mord eller låt dem med logik och slutledningsförmåga lösa en spännande mordgåta.
Att fira året som gått och välkomna det nya, är en av årets största fester! Här hittar du tips och idéer till den glittrande nyårsfesten!
Fixa en egen Oktoberfest! Med öl, bratwurst och umpa-bumpa musik kommer du långt. Den ambitiöse tar också fram sina lederhosen eller dirdl ur garderoben och så är det bara att festa loss. Här hittar du lite idéer och så klart de bästa festlekarna för en Oktoberfest!
FILM! Se filmen om hur du fixar roligaste barnkalaset med en temaskattjakt!
Festen blir roligare med ett tema! 70-talsdisco, togaparty, "tusen och en natt" eller middag med mord - här får du tips till temafesterna gästerna inte glömmer...
musikquiz, musikfrågesport, frågesport musik
Ditt betyg I snitt:4 (7 votes)

Musikquiz - bästa underhållningen!

Färdiga musikquiz

Vi på grapevine älskar musikquiz! Just för att de är perfekta för att knyta samman temat på en fest och musik så lätt sätter en stämning. Våra quiz är riktigt bra och genomarbetade och gjorda för underhållning. Låtarna och frågorna hänger ihop, är fyndiga och framförallt blandade. Ingen tycker att det är så kul att bli utsatt för ett quiz där den som gjort det briljerar med sina egna udda kunskaper - alla vill kunna delat och bidra med något, utan att det för den saken är för enkla frågor. Våra musikquiz levereras som en fil där man själv skriver ut så många svarsformulär man behöver. Till quizen hör en färdig spellista på Spotify (det går bra att använda ett gratiskonto). Alla quiz har en fin layout, med tydliga och bra svarsformulär och ett bra facit som är enkel att rätta efter. För fest, middag och after-work är det viktigt att det man gör känns som och ser ut som underhållning - det ska inte vara ett prov i skolan!

Våra musikquiz handlar inte bara om musik med frågor om låt och artist - det blir ganska smalt. Utan quizen har ett tema som knyter samman musiken - och sedan massvis med kul följdfrågor som passar till låten på ett fyndigt sätt men handlar om annat, som film, musik, kultur, litteratur, mat, geografi eller historia. Det behövs massvis med kunskaper för att lösa dem - så även den som inte är så bra på artistnamn kan bidra med svar.

Musikquiz med olika teman

Vi har en mängd musikquiz gjorde efter tema - så att de på ett riktigt fyndigt sätt passar en viss fest. Till babyshower och dop finns ett musikquiz med låtar som alal handlar om kärleken till ett barn, i vårt musikquiz till grillfest handlar låtarna om eld, mat och sådant som brinner, i vårt after-work musikquiz kan låtarna förknippas med jobb, yrkesliv och yrken - på ett kul sätt! I vårt Jorden runt musikquiz tar låtarna dig med musikens hjälkp på en resa runt jorden. Musikquizet med sommarlåtar maxar sommarstämningen, och jullåtsquizet doftar glögg!

Alla våra musikquiz och andra quiz och frågesporter hittar du här>>

15 musikquiz med tema:

Musikquiz till fest och middag

Inget är så engagerande som musik och inget kan ändra en stämning eller frambringa minnen som musik. Däremot kan det vara lite klurigare att komma ihåg vad låten och artisten heter. Därför är musikquiz och musikfrågesporter kul och engagerande på fester, middagar eller after-work. Dessutom är det kul att skapa olika teman med ett musikquiz, man kan på ett kul och kreativt sätt plocka upp ett tema på en fest och göra roliga följdfrågor av varierat slag.

Musikquiz frågor

Frågorna i musikquizet kan vara gjorda på olika vis. T.ex den som först kan låtens titel, refräng eller vem som framför den vinner frågan. Man kan också göra en musiktävling med en given struktur där första frågan alltid är artist och låttitel och sedan kommer en klurig följdfråga, som kan handla om musik, eller om något helt annat som kanske förstärker temat på festen.

Ska man ha ett musikquiz på en fest är det trevligt att göra det med en lekledare som spelar upp låtar och ställer frågor och där deltagarna delas in i lag och får ett snyggt svarsformulär. Då blir det hela en trevlig, social aktivitet som man kan göra kring ett middagsbord eller under ett mingel.

Frågesport musik

Musiktävlingar och musikfrågesporter är populärt på TV tex "Så ska det låta" eller "Diggilo". Det är roligt att se andra tävla i en musik quiz men ännu roligare att själv tävla i en frågesport om musik på en fest. Man kan göra musikquiz som påminner om tv-programmen där gästerna ska sjunga och uppträda, men gör det i så fall med gäster som uppskattar detta. En kul musiktävling där det ska sjungas kan man göra genom att läsa upp textrader från låtar, de tävlande ska ställa sig upp och sjunga refrängen i låten. Det lag som först sjunger, vinner poängen. Tycker gästerna mindre om att sjunga kan ett musikquiz med frågor vara att föredra.

Festlekar med musik: & quiz med tidsepok som tema:

Musikquiz Spotify

Det enklaste sättet att göra ett musikquiz är att använda Spotify spellistor eller youtube listor. Det finns också musikquiz appar som man kan använda. Med Spotify kan du enkelt skapa ditt eget tema på musikquizet. Musik quiz teman kan variera stort och det har naturligtvis mycket med deltagarnas musiksmak att göra. Anpassa din musiktävling efter dina gäster, och deras ålder. Roligast och bäst stämning brukar det bli med de låtar och frågor som gästerna upplever som "gamla godingar". Har man gäster i olika ålder är det förstås bra att ha musikquiz frågor som passar alla deltagare, och variera med artister och tidsåldrar så att alla kan bidra med någonting. Blanda också åldrar på deltagarna i varje lag. Kul till barnkalaset kan vara en frågesport om musik för barn, då får man välja barnens favoritartister, och för de riktigt små satsa på klassiska barnvisor och kända sånger från t.ex Astrid Lindgren eller Disney.

Musikquiz barn

Riktigt roligt är det när man får barnen att delta i en musikquiz med deras favoritartister. En sådan quiz gör sig perfekt på ett barnkalas eller även en större familjesammankomst där de lite äldre barnen / tonåringarna kan agera lekledare för de mindre barnen som tävlar i musiktävlingen för barn.

Färdiga musikquiz för barn:

Färdiga quiz med blandade frågor och musikfrågor efter säsong: