Musikquiz för barn: Melloquiz

Pris: 129 kr

Leverans direkt via e-mail.

Frågesporter / Kalaslekar / För barn < 10 år / För barn > 10 år

Musikquiz för barn: Melloquiz

Ett superkul musikquiz för barn med låtarna från mellon som ungarna älskar och följdfrågor om sådant som bara de vet! Quizet är perfekt för en mellofest, ett pyjamasparty eller bara för mellomys med vännerna!
Quizet är ett ”riktigt” musikquiz med en färdig Spotify-spellista (det går bra att använda ett gratis-konto), kul frågor, fyndiga följdfrågor, svarsformulär och facit. Det sträcker sig främst några år tillbaka i tiden, men det finns också några ”gamla godingar” som barnen har hört. Svårighetsnivån på frågorna är lite blandad – meningen är att alla ska kunna något, men det finns också några lite knepigare frågor för de lite äldre barnen.

Quizet funkar för alla barn som gillar mello – åldern spelar inte så stor roll. Blandar man barn i lite olika ålder kan även de yngre barnen vara med - det finns frågor från årets mello för de som inte var "där" för några år sedan. Men quizet är också superkul på mellofesten eller pyjamaspartyt för de äldre barnen - upp till tonåren!

En vuxen lekledare spelar upp en bit av varje låt och läser upp frågorna. Dela in barnen i lag och ge dem varsitt svarsformulär och en penna. Det finns 18 låtar med frågor. Ibland ska en fråga ha ett svar, ibland flera. Maxpoäng är: 42.

Quizet kan med fördel delas upp så att man kör några frågor åt gången under ett party eller en mellomyskväll! För att göra på detta vis förutsätter det att det finns något barn i varje lag som kan skriva, annars kan en vuxen hjälpa till.

Pris: 129 kr
l