Jullekar för barnjulfest lekar

Julklappsjakten

En riktigt bra julfestlek till den större barngruppen i ålder från ca 7-11 år. Julklappsjakten har 14 frågor och gåtor som man sätter upp utomhus eller inomhus, på varje fråga ska barnen välja rätt svar i form av en julklapp med en bokstav på. Bokstäverna bildar sedan tillsammans ett lösenord. Alla frågor handlar så klart på ett eller annat sätt om julen! Superenklet att fixa och genomföra!
Sätt upp frågorna runt om i lokalen där ni befinner er, eller en runda utomhus. Dela upp barnen i par eller lag och ge dem ett svarsformulär och en penna. Barnen går sedan från fråga till fråga. Varje rätt svar ger en bokstav som barnen skriver på sitt svarsformulär. När de svarat på alla frågor och fått ihop bokstäverna ska de också försöka lista ut ett lösenord. Vill man tävla räknar man alla rätta svar och tre extra poäng för rätt lösenord. Ett diplom att skriva ut till varje barn ingår om man vill.

Julklappsjakten är superenkel att anordna och genomföra - perfekt för klassens eller föreningen julfest eller för en annan barngrupp. Allt ingår frågor att sätta upp, svarsformulär, facit och diplom. Du skriver så klart ut så många svarsformulär som behövs. Frågorna har lite varierande svårighetsgrad och fungerar för barngrupper från ca 7 - 11 år. Har man blandad ålder på barnen kan även de yngre vara med, eller om en vuxen följer med och läser. Är alla barnen yngre kan man hoppa över momentet med lösenordet som kan vara lite knepigt om man är yngre.
Pris: 149 kr

l