Prinsesskalas

Barnkalas med prinsesstema - så fixar du roligaste prinsesskalaset!

Ett riktigt populärt barnkalastema är att ha prinsesskalas, i alla fall bland små flickor med rosa prinsessdrömmar! Bland de yngre barnen brukar det inte vara något större problem att ha prinsesskalas för både flickor och pojkar, många killar gillar också att få klä ut sig i prinsessklänning och vill man inte det klär man ut sig till något annat som man gillar – även en superhjälte kan gå på prinsesskalas – eller ingenting alls. Hur fixar man det roligaste prinsesskalaset – vi har samlat några tips!

Prinsesskalas inbjudningskort

Färga vita papper så att de ser gamla ut med hjälp av att dra en tepåse över pappret, bränn kanterna försiktigt med en tändare. Skriv sedan inbjudan för hand och bjud in till prinsesskalas i prinsessan xx:s kungarike. Rulla ihop inbjudan och sätt ett fint band runt. I grapevines skattjakt för prinsesskalaset “Prinsessmysteriet” ingår också ett fint inbjudningskort.

Skriv ut inbjudan till Prinsesskalas här>>

Att klä ut sig till prinsessa

Små flickor brukar tycka om att klä ut sig till prinsessa och i de flesta hem med små flickor finns också en och annan prtinsessklänning! Låt alla gästerna få frossa i klänningar och tiaror och komma som fin prinsessa – eller prins elelr något annat om du är kille. Det finns en mängd utklädningskläder att köpa men en fin utstyrsel kan man också ordna själv, kanske med mammas fina blus, en tiara och massvis med smycken!

Prinsesskalas recept

Vad äter små prinsessor? Kanske prinskorv med potatismosslott? Om du är ambitiös bygger du ett slott av potatismos. Gör tinnar och torn av pappersstrutar och dekorera med ketchup. Lite äldre prinsessor kanske istället uppskattar något mer sofistikerat som små snittar eller fyllda crepes. Ett rosa bål gör du med fruktsoda och tranbärsjuice och massvis med is.

Prinsesskalas tårta

En riktigt fin prinsesstårta gör du av en liten docka, typ Barbie, sockerkaksbottnar och rosa marsipan! Baka helst sockerkaka i en rund form med hål i mitten. Skär den i flera bottnar. Lägg din egen prinsessas favoritfyllning emellan, tex sylt , bananmos, chokladkräm, grädde. Sätt dockan i hålet i mitten (du kan sätta den i en stekpåse så blir den inte så kladdig). Sockarkakan blir nu prinsessans kjol. Täck kjolen med marsipan (i affären finns färdigutkavlad att köpa = sparar massvis med tid och frustration istället för att kavla själv). Sätt gärna ett fint band i prinsessans midja, i skarven mellan tårta och docka. Dekorera kjolen med kristyr och silverkulor och prinsessans huvud med en liten krona. Voìla! Du har en riktig prinsesstårta!

Prinsesskalas lekar

Låt alla prinsessor göra sin egen krona eller tävla i prinsesskunskap.
Hos Goodies till barnen finns tips på prinsesskalas lekar>>

Roligaste leken är naturligtvis en skattjakt. I grapevines färdiga skattjakt “Prinsessmysteriet” får alla små prinsessor ge sig ut på äventyr för att rädda prins Månstråle som den elaka fen har förvandlat till groda! En riktigt rolig, proffsig skattjakt för kalaset, superroligt för barnen, enkelt, snabbt och prisvärt för föräldrarna!

Läs mer om Prinsessmysteriet här>>

Andra roliga kalaslekar är tex ett quiz om prinsessor, prinsessbingo och “Sätt pussen på grodan” (istället för knorren på grisen). Dessa lekar till prinsesskalaset och annat roligt finns i vårt kalaslek paket med tema prinsessor och riddare. Här finns fem olika roliga lekar med allt material färdigat att skriva ut!

Läs mer om lekpaketet för prinsesskalaset här>>

Prinsesskalas dukning

Prinsessors älsklingsfärg brukar tvivelsutan vara rosa – en bra grundfärg för et prinsesskalas! De dyra papparstallrikarna och muggarna med prinsessor på kan man mycket väl hoppa över så sparar man en rejäl slant. Välj istället en rosa duk med vita tallrikar och muggar. Dekorera bordet med massvis med små guldstjärnor (finns att köpa) och rosa och vita presentband som du “krullar” och lägger ut över bordet. Tips! Tänk på att ett fint presentpapper på rulle kan bli en jättefin duk. Ballonger i rosa och vitt är naturligtvis obligatoriskt. Födelsedagsprinsessan ska naturligtvis också ha en tron. Lägg ett fint tyg över en stil och bind om med ett fint band. Gör en stor krona av guldpapper som du fäster på ryggstödet. Alla andra prinsessor kan också få mindre kronor på sina stolar.

Här finns fint dekorationsmaterial att skriva ut som också blir fint på prinsesskalaset>>

En fin bordstablett med pyssel till prinsesskalaset hittar du här>>

Isprinsesskalas

Prinsessorna av Arendal, Elsa och Anna, i filmen Frost har blivit omåttligt populära, så en aktuell variant av ett prinsesskalas är så klart ett isprinsesskalas! Isprinsesskalaset fixar du med ett slott av glass och ett spännande ismysterium! Tips på hur du fixar ett isprinsesskalas finns på Kalasmammans blogg barnkalasbus.

Läs tipsen till isprinsesskalaset här>>