Alla produkter
Mobilskattjakter
Mordmysterier
Mysterier
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Bordsplaceringslekar
Sångblad & sånghäften
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
För företagsevent
 
Grapevine Norge
Grapevine Finland
Grapevine Danmark
Grapevine på tyska
Grapevine på engelska
 
skattjakt mobil

Skattjakt med mobil - för barn

Inget är så roligt på ett barnkalas eller en fest för barnen som en skattjakt! Grapevine har mängder med färdiga skattjakter med olika teman och för alla åldrar. För de lite äldre barnen som kan läsa själva och dessutom kan förstå sig på en karta har vi supercoola skattjakter som man gör med mobilen!

En skattjakt med mobil fungerar överallt! I våra mobilskattjakter är det du som skattjaktsarrangör som själv bestämmer vart skattjakten ska genomfröas, vilken rutt den ska ha och hur lång den ska vara. Som arrangör får du tillgång till en liten, enkel arrangörssajt där du på en karta sätter ut kartnålar för de olika gåtorna i skattjakten, du bildar lag, startar lag och kan sedan följa deras framfart i realtid. I våra skattjakter i mobilen kan upp till tio lag tävla mot varandra på tid! Men det fungerar så klart lika bra om man bara vill ha ett gäng som hjälps åt att lösa skattjakten tillsammans.

För att genomföra skattjakten i mobilen behöver sedan varje lag en mobiltelefon eller surfplatta med internet. De får ett sms när det är dags för laget att ge sig iväg. De läser sedan en färdig historia i mobilen - skattjakterna finns med många olika teman - välj det som mest triggar fantasin hos barngänget - och ger sig iväg mot den första positionen på kartan. Med hjälp av gps i mobilen ser de sin egen position och även den första kartnålen. Skattjaktens gps läser av när barnen är framme vid positionen och då kan man klicka på kartnålen och en gåta kommer upp, i mobilen. För att kunna komma vidare och se nästa kartposition måste barnen lösa gåtan. Storyn i skattjakten och gåtorna hänger ihop så att historien utvecklar sig allt eftersom barnen avancerar på kartan - och till sist är målet så klart att hitta skatten!
NYHETER!
Våra skattjakter i mobilen är nyheter! Vi skriver för fullt nya spännande skattjakter att göra i mobilen, inom kort kommer fler spännande teman!

Här hittar du alla våra skattjakter med mobil för barn och vuxna>>
skattjakt gps mobil
Mobilskattjakt: Jakten på spökskatten
HALLOWEENSKATTJAKT I MOBILEN!
En riktigt häftig skattjakt med karta och gåtor i mobilen som kan göras precis var som helst - du bestämmer själv vart! Skattjakten är färdig med en frågor, svar och en spännande Halloweenhistoria. På en liten arrangörssajt placerar du ut kartnålar och följer lagen i realtid. Superenkelt att fixa och genomföra, och hur coolt som helst! Från ca. 10 år.
Skattjakt med mobilen med halloweentema>>
skattjakt mobil pirattema
Mobilskattjakt: Jakten på piratskatten
NYHET! SKATTJAKT I MOBILEN!
En riktigt häftig skattjakt med karta och gåtor i mobilen! Skattjakten är färdig med en spännande historia, frågor och svar men du som skattjaktsfixare bestämmer själv var den ska göras. På en liten arrangörssajt placerar du ut kartnålar och följer sedan lagen i realtid. Superenkelt att fixa och genomföra, och hur coolt som helst! Svårighetsnivå från ca 10 år.
Skattjakt med mobilen med pirattema>>

Skattjakt med GPS och mobil

Det är svårt att själv göra en bra skattjakt med gps eller mobil men man kan testa sk geocaching. Med geocaching får du dock inga frågor på vägen eller ledtrådar, där gäller det bara att med mobilen hitta en plats. Fördelen med våra skattjakter är att du som arrangör på bara ett ögeonblick placerar ut kartnålar på en karta som deltagarna i skattjakten sedan ser. Dessutom är resten av skattjakten färdig - den har en spännande historia och färdiga frågor och svar. Dessutom kan du direkt läsa av resultatet i skattajkten, och lagens tid räknas så att du kan släppa iväg lagen med några minuters mellanrum. Lagen ser inte varandra med tävlar ändå på lika villkor, tiden räknas för varje lag från det att de startar tills dess att de hittat skatten. Dessutom räknas med hur många gåtor man klarar första gången. Skulle man svara fel på en gåta första gången man svarar får man inget poäng, dessutom får man ett tidsstraff och måste vänta 30 sekunder innan man kan försöka svara på frågan igen. Perfekt aktivititet för barnkalas 9 år eller äldre.
skattjakt gps

Skattjakt med karta i mobilen

Det man bör tänka på när man gör en skattjakt med karta, oavsett om det är i mobilen eller en karta på papper är att barnen ska vara tillräckligt gamla för att kunna förstå en karta. När de kan det beror så klart också på hur mycket träning de har fått men ofta ska man i alla fall vara 6-7 år för att kunna förstå en karta. Med en karta i mobilen kan det dock vara lite enklare än en papperskarat eftersom man med skattjaktens gps också ser sin egen position. Våra skattjakter i mobilen bygger också på att man ska kunna läsa gåtorna, varför de svårighetsmässigt är anpassade för barn i skolålder, från ca 9-10 år. Har man ett gäng barn i blandade åldrar kan de så klart hjälpas åt.
recept barnkalas

Skattjakter utan mobil

Vi har också massvis med skattjakter utan mobil eller gps och som heller inte bygger på att man använder en karta. För de yngre barnen bygger skattjakten istället på ledtrådar till saker och platser man hittar hemma, i trädgården eller i parken. Dessa skattjakter kan då på så vis också göras nästan precis var som helst. Dessa skattjakter finns med en mängd olika teman, anpassade för barn i åldern 4-6 år och 7-10 år.
Här hittar du alla våra skattjakter för barn, utan mobil>>
recept barnkalas
skattjakt mobil

Skattjakter med mobil - för vuxna

En skattjakt i mobilen men ett tema som passar vuxna är naturligtvis också superroligt! Det är ju inte bara barnen som ska få ha kul. En skattjakt i mobilen passar perfekt för att göra tex ett företagsevent, en svensexa eller en möhippa eller an aktivitet för någon annan typ av grupp, en klubb, en förening... Eftersom du själv bestämmer var skattjakten ska gå, hur lång den ska vara och själva rutten, så kan skattjakten användas på massvis med olika sätt. Ska man tex träffas på en restaurang eller i en festlokal kan man hålla platsen hemlig och låta skattjakten sluta där man ska vara. Skattjakten kan röra sig över ett stort område (kan bli en utmaning hur lage tar sig från en plats till en annan), leda till vissa landmärken i en stad och faktiskt göras precis var som helst i hela världen! Det kommer skattjakter i mobilen för vuxna med massvis med roliga teman!

Våra skattjakter köper du för en rimlig peng oc för denna kan du genomföra hela eventet, oavsett hur många deltagare ni är. I våra mobilksattjakter kan upp till tio lag tävla mot varandra, vilket gör att man kan vara ganska många deltagare. Skattjakterna ligger i pris ungefär på samma summa som många eventbolag tar per person för att göra något liknande - och kanske inte ens lika kul!
 

© grapevine.nu, Mirago Media AB