E-magasinet Grapevine innehåller aktuella aktiviteter, tävlingar och artiklar. Det är alltid gratis! Anmäl dig här:
E-mail:
Förnamn:

Gör Grapevine till din startsida
- klicka här>>


Har du tävlat?
Här hittar du alla vinnare i våra tävlingar>>

Hur många länder har du varit i?
Räkna och utmana dina vänner>>
 
 
 

Läs mer om hur du tar kontrollen över ditt liv>>

Visste du att...
Januari är uppkallad efter den romerske
guden Janus. Han var in- och utgångens gud och brukar avbildas med två ansikten: ett som tittar framåt i tiden och ett som tittar bakåt på det nyss förflutna. Av denna anledning fick han ge namn åt den första månaden.

VEGETARISK FULLKORNSLASAGNE
½ paket fullkornslasagneplattor
1 purjolök
1 squash
500 g keso naturell
2 pkt krossade tomater med chilismak, á 500 g
1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt river mager ost
salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär puljolöken i strimlor, ca ½ cm tjocka. Tärna squashen. Häll de krossade tomaterna i en kastrull, lägg i buljongtärningen och smaksätt med salt och peppar. Häll i purjolöken och squashen. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter. Lägg ut ett lager lasagneplattor i en rektangulär ugnsfast form med höga kanter. Häll på en tredjedel av tomatröran. Fyll på med nya lasagneplattor och täck med hälften av keson. Varva tills du kommer till toppen. Häll på den rivna osten över det sista lagret tomatröra. Grädda i ugnen i 20 minuter.
Servera med sallad och bröd.
LAX MED TERIYAKIWOK

4 laxfiléer
4 stora morötter
1 röd paprika
2 broccolistånd
8 champinjoner
16 sockerärter
sesamfrön
ca ½ dl teriyakisås
salt & citronpeppar
4 dl basmatiris (valfritt)

Strimla morötterna och skär paprikan och champinjonerna i bitar. Plocka av broccolibuketterna från stängerna.
Pensla laxbitarna med olja, och krydda med salt och citronpeppar. Sätt ugnen på 225 grader och lägg in laxen på ett ugnssäkert fat. Grilla i ca 15 minuter.
Häll olja i en keramisk stekpanna med höga kanter. Stek grönsakerna i omgångar, börja med morötter, sedan sockerärter, paprika, champinjoner och broccoli. Blanda alla grönsakerna och tillsätt teriyakisåsen. Lägg upp på tallrik tillsammans med en bit lax, strö över sesamfröna. Servera eventuellt med en portion ris.

SPENAT- OCH AUBERGINEOMELETT
6 ägg
150 g spenat
2 auberginer
3 msk olivolja
salt & vitpeppar

Skölj, ansa och strimla spenaten. Förväll snabbt i kokande vatten. Skala och tärna auberginerna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginetärningarna tills de mjuknat. Tillsätt spenaten. Salta och peppra och fördela auberginerna och spenat jämt över pannan. Vispa upp äggen med en gaffel. Salta och peppra. Öka värmen på plattan och häll äggen i stekpannan och grädda tortillan på båda sidorna, vänd den med hjälp av en tallrik.

TIPS! Enklast vänder du omeletten med hjälp av en tallrik. Lägg tallriken över omeletten, vänd upp och ner på stekpannan och låt sedan omeletten glida av tallriken med den ostekta sidan neråt.

VINTERTRÄNING
Aldrig är det så enkelt att hoppa över träningen som när det är mörkt och kallt, med släkt och vänner som pockar och lockar med bjudningar och godsaker. Men det är nu du avgör om vintern ska bli en formsvacka eller om du ska ta dig igenom den lite mer utmanande delen av året och komma ut starkare. Tro inte att du kan fortsätta träna på vintern som du gjort under sommaren och hösten. Vintern kräver lite andra grepp för att hålla motivationen och disciplinen uppe, oavsett om du håller på med löpning, cykling, gång eller annan utomhusträning.

Grapevine tipsar om hur du hanterar vinterträningen>>

UPP TILL EN TREDJEDEL AV ALLA MÄNNISKOR LIDER AV SÖMNBRIST. IBLAND HAR SÖMNBRISTEN MEDICINSKA ORSAKER, MEN OFTA BEROR SÖMNBRISTEN PÅ STRESS ELLER OLÄMPLIGA VANOR. DETTA KAN MAN SJÄLV RÅDA BOT PÅ.

HÄR FÖLJER LITE TIPS FÖR DIG SOM HAR SVÅRT ATT SOVA>>


Grapevine Present mormor


Skriv ditt liv

Guldkant

Grapevine

Tips inför en kick off dessa aktiviteterna är säkra tips för en lyckad kick off

 

Gilla och få

Snuggies mysfilt med ärmar

© www.grapevine.nu | Mirago Media AB, 1999-