Sommaren är tid att umgås! Med ljus och värme kommer viljan att vara tillsammans, att hitta på något roligt. Lata, soliga eftermiddagar och ljumma sommarkvällar är som gjorda för umgänge och fest! Här hittar du våra somrigaste festlekar för vuxna och barn...
40-år ska firas! Vi har samlat lite saker att tänka på när du ska fira din 40-årsdag.
Festen mitt i livet! 50-årsfesten brukar bli en av de större av livets fester, vi har samlat lite att tänka på och tipsen för den roligaste festen.
Fira 60 år! Vi har samlat våra tips och idéer för den roligaste 60-årsfesten.
Återuppliva 80-talet med en fest! Du sätter lätt stämningen med gäster tidsenligt klädda, musik och mat. Vilka är då måsten på den perfekta 80-talsfesten? Vi bjuder på inspiration om 80-tals kläder, 80-tals mat, 80-tals musik,80-tals kläder och händelser - och naturligtvis har vi också gjort det ultimata 80-tals quizet fullt med nostalgi!
Det är mycket man ska tänka på när man ska fixa barnkalas - vi hjälper med en checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas!
Sommarfest är kul! När man är utomhus och solen skiner kan man göra mer än att bara sitta och prata. Umgås med en rolig festlek till sommarfesten. Spela klassiker som kubb eller brännboll eller fixa cykelorientering eller tipspromenad om alla gäster. Vi har samlat lite kul tips och partylekar!
Ju äldre barnen blir desto svårare är det att fixa aktiviteter till fest och kalas, då är en mobilskattjakt den perfekta lösningen! Se filmen!
En kul frågesport på festen kan sätta stämningen och temat på en fest. Det är nästan alltid kul med frågesport! Ska man göra en själv är det några saker man ska tänka på - eller så kan man så klart köpa en färdig som passar festtema och säsong.
En middag gästerna garanterat aldrig glömmer! Låt dem alla vara med och spela avgörande roller i ett mysterium med mord eller låt dem med logik och slutledningsförmåga lösa en spännande mordgåta.
FILM! Se filmen om hur du fixar roligaste barnkalaset med en temaskattjakt!
Festen blir roligare med ett tema! 70-talsdisco, togaparty, "tusen och en natt" eller middag med mord - här får du tips till temafesterna gästerna inte glömmer...
Ditt betyg I snitt:4 (8 votes)

Tipspromenad - rolig aktivitet för fest och kalas!

En tipspromenad är en uppskattat aktivitet eller lek för både vuxna och barn. En tipspromenad kan passa perfekt vid sammankomster av helt skilda slag, för barnkalas eller klassfest, för sammankomster i klubbar och föreningar, för företagsevenemang eller fester av alla de slag. Det är lätt hänt att man tänker på skolans kunskapsfrågor och stencilerade svarsformulär när man tänker tipspromenad, men med kul tipspromenadfrågor och gärna ett kul tema på tipspromenaden kan den bli en perfekt festlek.

En tipspromenad är trevlig om man har fest på något ställe där alla gästerna inte har varit, då kan man med hjälp av tipspromenaden visa omgivningarna, och en tipspromenad kan också vara perfekt när man ordnar stor fest själv, då kan man till expempel välkomna gästerna med en drink, sätta ihop lag med människor som kanske inte känner varandra sedan tidigare och låta dem lösa en kul tipspromenad tillsammans som också kanske sätter stämning och tema för hela festen, medan festarrangören får tid att duka fram en buffé eller förbereda middagen.

Lägg gärna till något trevligt under själva tipspromenaden på festen! På julfesten kan det vara mysigt att skicka ut gästerna på en tipspromenad i mörkret och sedan halvvägs tända en massa ljus och bjuda på varm glögg ur termos!
En tipspromenad eller tipsrunda kan ha lite olika format. När man gör en klassisk tipsrunda sätter man upp papper med en tipspromenadfråga på varje. Varje fråga har tre svarsalternativ som nämns 1, X, 2 och svarsformuläret har typiskt en tabell med 1, X, 2 där man markerar rätt svar. Fördelen med en tipspromenad är att svarsalternativen gör att man alltid kan gissa, det är en fördel när man till exempel gör en tipsromenad med barn i olika åldrar och med olika kunskper och tipspromenaderna är också enkla aoch snabba att rätta eftersom svaren anges med alternativ i en tabell.

Poängpromenad är väl egentligen bara ett annat namn för en tipspromenad. Gemensamt för båda är att man går runt och svarar på frågor. Poängpromand väljer man att kalla det om man har frågor med svarsalternativ men utan att kalla dem 1, X, 2 eller om man gör frågor utan svarsalternativ, där deltagarna bara ska fylla i ett eget svar.

Tipspromenad för barn

Barn brukar tycka att det är kul med tipspromenad och det är också ett bra sätt att få dem att röra på sig. För de yngsta barnen kan en tipspromand med mest bilder vara kul, då kan de delta på ett annat sätt än att bara få en fråga läst för sig. För de lite äldre barnen som just har börjat läsa kan en tipspromenad vara buskul, just att få känna att man kan klara att gå runt själv, läsa (kortfattade) frågor och fylla i svar. En tipspromenad kan så klart också vara mycket lärorik. Vill man kan man göra en tipsrunda eller poängpromenad som man gör lite roligare genom att kanske låta varje svarsalternativ ge en bokstav som sedan sätts ihop till ett lösenord. Man kan ju också lägga till kul grejor runt tipspromanden. Har man tex tipspromenad på barnens Halloweenfest kan man hänga upp ett skelett i ett träd, fylla en frågesida med plastspindlar eller till och med hoppa fram och skrämmas lite någonstans på vägen.

Tipspromenadfrågor

Tipspromenadfrågor ska både vara roliga, finurliga och gärna då på samma tema som tipspromenaden har om nu ett team finns för tipsrundan.
Svåra tipspromenadfrågor kan göras enklare genom att lägga in svarsalternativ som enkelt kan väljas bort med vanlig logik och uteslutningsmetoden.
Det är inte så svårt att göra egna tipspromenadfrågor men det kan ta tid att få till layout och design samt då att alla tipspromenadfrågor hänger ihop på ett finurligt och roligt sätt.

Ofta vinner man tid på att köpa en helt färdig tipspromenad med frågor, svarsalternativ, svarsformulär och en trevlig design.


Tipspromenad barn

Tipspromenad för barn är ett trevligt sätt att få barnen att röra på sig utomhus och använda sina små grå hjärnceller för att svara på frågorna och inte minst hitta frågorna. Om du vill göra tipspromenaden lite mer utmanande för barnen kan du göra det svårare att hittar frågorna dvs inte markera vägen till nästa fråga övertydligt. Många barn tycker att tipspromenad är en rolig aktivitet som kräver lite samarbete, kunskap och finurlighet. En modern tipspromenad barn är mobilbaserad där men dels hittar frågorna med hjälp av mobilens karta men också svarar på frågorna med hjälp av mobilen. Modern tipspromenad barn hittar du här.