Vad hittar man på när man ska ha födelsedagskalas för någon som fyller 10 år? Utmaningen brukar vara att hitta aktiviteter som passar barn i den här åldern...
Det är mycket man ska tänka på när man ska fixa barnkalas - vi hjälper med en checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas!
Ett barnkalas med tema blir ännu roligare! Här hittar du förslag på teman och tips på hur du fixar närmare 20 olika temakalas - piratkalas, undervattenskalas, detektivkalas, isprinsesskalas och mycket mer...
Ett kalas utan lekar är som tårta utan grädde! Vi listar de allra bästa barnkalaslekarna och spännande skattjakter till kalaset.
Detektiver, agenter och mysterium är ett kul tema för barnkalas och fester långt upp i åldrarna. Låt barnen sätta på sig en lösmustasch och lösa ett klurigt mysterium!
Under de senaste åren har det kommit allt fler så kallade Escape games, Escape rooms eller Breakout Games – kärt barn har många namn. Kul, klurigt och "IRL"! Med vår hjälp kan du fixa ditt eget Escape Game hemma!
Lys upp höstmörkret med en Halloweenfest - höstens roligaste för både barn och vuxna! Vi har samlat alla våra tips för den roligaste festen!
INBJUDNINGSKORTSFIXAREN! Gör snabbt och enkelt egna, fina inbjudningskort till barnkalaset. Välj bland 21 fina kort, skriv in din text och få ett färdigt inbjudningskort att skriva ut omedelbums. Snabbt och enkelt!
Vad ska man bjuda på på barnkalaset? Vi har samlat bra förslag på kalasmat!
Så fixar du ett kalas med pirattema och skattjakt på de sju haven! Utklädning, mat, tårta och lekar...
Det perfekta kalaset för små prinsessor och prinsar! Här får du tipsen som gör prinesskalaset till en succé!
FILM! Se filmen om hur du fixar roligaste barnkalaset med en temaskattjakt!

Vilda Västern barnkalas!

Vilda Västern eller "cowboy och indianer" är ett fint, gammalt klassiskt tema, som till och med våra egna föräldrar lekte som barn. Och visst har vi alla någon gång följt Laura Ingalls eller familjen Macahans äventyr. I somras var det många barn som fick en ny favorit i Sommarlovs filmer om legenden Zorro. I verkligheten var "Vilda Västern" en ganska svår tid för nybyggare som slet hårt och ursprungsbefolkning som led - men i sin sagoversion fylld av klichéer och legender, en härligt fantasieggande dåtid - perfekt för ett temakalas!

Här är våra bästa tips på hur du fixar roligaste Vilda Västern barnkalaset!
vilda västern barnkalas
Ditt betyg I snitt:5 (1 vote)

5 tips till Vilda Västern-kalaset:

1. Utklädning till Vilda Västern kalaset

Utklädningen kan man ganska lätt fixa själv. Med jeans, en rutig skjorta, en snusnäsduk runt halsen och en cowboy-hatt på huvudet kommer man långt om man vill klä ut sig till cowboy eller cowgirl. Man kan också klä ut sig till indian med ett pannband med istoppade fjädrar, ansiktsmålning och en pilbåge. Med en svart mask, hatt och slängkappa och gärna en värja blir man Zorro!

barnkalas zorro

2. Inbjudan till barnkalas med Vilda Västern-tema

Skriv inbjudan för hand på ett lite tjockare papper som du fått att se gammeldags ut genom att stryka en tepåse över det och bränna kanterna, rulla ihop och knyt ett läderband runt, stick i en fjäder.
Du kan också enkelt göra en fin inbjudan med din egen text i grapevines inbjudningskortsfixare.

Här fixar du fina inbjudningskort>>

3. Mat till Vilda Västern barnkalaset

Till Vilda Västern-temat passar det så klart bra med rustik mat från det amerikanska köket. Några förslag:

- Chili con carne som serveras med nachochips, creme fraishe och grönsaksstavar.
- Tacobuffé med alla tillbehör
- Pulled pork med tillbehör som skivad tomat, saltgurka, yoghurt och bönsalsa. Servera i tortillas eller hamburgerbröd.
- Låt barnen göra sina egna hamburgare, kan du, och årtiden tillåter, grilla gärna!

barnkalas cowboy och indianer

4. Barnkalaslekar till Vilda Västern kalaset

Vilda Västern skattjakt
Med grapevines temaskattjakt kan du enkelt sätta temat på kalaset och med ett Vilda Västern-äventyr som genomsyrar hela kalaset har du den enda aktivitet som behövs enkelt fixad!

Sheriff Star i Gunville har utlyst en belöning på $10.000 till de som kan fånga den ökände Wild Billy Bull som ligger bakom rån och boskapsstölder i hela Vilda Västern - död eller levande! Låt barnen ge sig ut på ett riktigt Vilda Västern äventyr! Kul och spännande skattjakt för barnkalas med Vilda Västern-tema! Du får allt som behövs. Skattjakten finns anpassad för barn i åldern 4-6 år och i en liten knepigare variant för barn i åldern 7-10 år.
Läs mer om Vilda Västern-mysteriet>>
Vaska guld
Fyll en plaskpool med sand och vatten. Göm enkronor i sanden (eller någon annan form av små metallbitar). Låt barnen vaska efter enkronor med en tallrik eller liten bricka (gärna metall eller plast). Alla får vaska tills de hittat en eller två kronor per barn.
Skjuta prick
Man kan låta barnen skjuta prick med hjälp av vattenpistoler. Sätt pingisbollar på toppen av ölflaskor (som du fyllt med vatten så att de står stadigt). Låt barnen skjuta prick med vattenpistol. Får man ner en pingisboll, vinner man ett litet pris, kanske en chokladguldpeng för varje träff?
Kasta lasso
Sätt en käpphäst i marken. Tillverka ett lasso av en tamp. Låt barnen försöka fånga hästen genom att kasta lassot runt hästen.
Säckhoppning
Klassisk säckhoppning är också en kul kalaslek på Vilda Västern-kalaset.
Kasta prick
Man kan också trava konservburkar på varandra och låta barnen försöka få ner så många burkar som möjligt genom att kasta en tennisboll.

5. Dekoration till Vilda Västern kalaset

Vilda Västern-kalaset kan man gärna ha utomhus under fina indiansommardagar! Den ambitiöse bygger en tipi av pinnar och filtar i trädgården eller dekorerar med höbalar.

Inne eller ute kan man ganska enkelt göra fina dekorationer med hjälp av lite kartong och vattenfärg. Det kan vara kul att planera och förbereda kalaset med födelsedagsbarnet. Klipp ut stora kaktusar i kartong och måla gröna. Eller gör ett par saloondörrar att sätta upp i en dörröppning.

Övrig rekvisita kan vara knallpulverpistoler och käpphästar!

Duka rustikt, ett naturfärgat presentpapper funkar fint som duk! Klipp ut och måla små kaktusar i kartong att dekorera bordet med. Duka också med grapevines fina bordstablett som är både dekoration och pyssel i väntan på maten!
Beställ bordstabletten här>>