|
Grillad fisk
Att grilla mat i ett folieknyte är både gott och enkelt. Testa till exempel att grilla lax i ett knyte. Eller varför inte grilla färsk tonfisk, utan knyte. Tonfisk är idealisk grillmat, den blir färdigt snabbt och får jämn färg och värme. Man ska dock vara försiktig med tonfisken. Den behöver egentligen inte mycket mer än att se grillen och vips så är den klar! Grillar man den mer än någon minut, förstör man fiskens struktur/konsistens. |
Lax i folieknyte
Laxfilé
Kokt färskpotatis
Salt
Vitpeppar
Smör (ca. 100 g)
Grädde (ca. 1 dl)
Vårlök (ca. 2-3 st.)
Dill |
Skär potatisen i ca en halv centimeter tjocka skivor. Lägg en portion potatis på en fyrkantig foliebit. Skär lax till portionsbitar, du kan även göra laxkotletter om du vill. Lägg en laxbit på potatisen och strö över lite salt och peppar. Gör sedan blandningen med smör och grädde – smält smör, tillsätt grädde, hackad lök och dill. Häll blandningen över laxen och stäng knytena. Klart att grillas! |