Grillade quesadillor till förrätt
Detta behövs:
Mjuka tortillabröd
Riven ost
Tacosås

Täck ett tortillabröd med riven ost och lägg på ett till bröd som lock. Grilla på båda sidor i ett par minuter. Skär dina tortillas i lagom stora bitar och servera som förrätt med tacosås.

Grillad fisk
Att grilla mat i ett folieknyte är både gott och enkelt. Testa till exempel att grilla lax i ett knyte. Eller varför inte grilla färsk tonfisk, utan knyte. Tonfisk är idealisk grillmat, den blir färdigt snabbt och får jämn färg och värme. Man ska dock vara försiktig med tonfisken. Den behöver egentligen inte mycket mer än att se grillen och vips så är den klar! Grillar man den mer än någon minut, förstör man fiskens struktur/konsistens.

Lax i folieknyte
Laxfilé
Kokt färskpotatis
Salt
Vitpeppar
Smör (ca. 100 g)
Grädde (ca. 1 dl)
Vårlök (ca. 2-3 st.)
Dill

Skär potatisen i ca en halv centimeter tjocka skivor. Lägg en portion potatis på en fyrkantig foliebit. Skär lax till portionsbitar, du kan även göra laxkotletter om du vill. Lägg en laxbit på potatisen och strö över lite salt och peppar. Gör sedan blandningen med smör och grädde – smält smör, tillsätt grädde, hackad lök och dill. Häll blandningen över laxen och stäng knytena. Klart att grillas!

Tonfisk på grillen
Detta behövs:
Tonfiskfilé
Timjan
Olivolja
Svartpeppar
Salt

Skär filén till lagom stora biffar. Strö finhackad färskt timjan över fisken och häll på olivolja. Smaksätt till sist med svartpeppar och salt. Låt vila i kylskåp ett par timmar. Lägg sedan tonfisken på grillen en kort stund och se till att det inte blir genomstekt, medium blir perfekt!

Kött- och görnsaksrecept hittar du här>>
(c) Mirago Media AB, 2008