Julen är mysandet och pysslandets högtid! Varför inte ordna lite julmys för barnen och deras kompisar. Här har vi samlat några tips om hur du ordnar barnens egen lilla julfest.
Här på redaktionen älskar vi glöggfest och julmingel - få saker har så hög mysfaktor! Här har vi samlat lite tips och idéer inför glöggfesten: recept på hemgjort glögg, tillbehör och tilltugg.
Passa på att fylla julen i år med härlig, stämningsskapande julunderhållning! Julquiz, julmelodikryss, julfestlekar eller en julig skattjakt för barnen. Här har vi samlat jullekar för liten och stor.
Vi på grapevine tycker om enkla, smidiga lösningar! Här får du lite bra tips till julbordet. Enkla lösningar men med din egen touch - som hemlagat - men på inte mycket mer än 10 minuter! Precis som grapevines alla festaktiviteter...
Inget är så mysigt som att baka tillsammans i juletid! Doften av saffran, kanel och choklad sprider sig över huset! Här får du 10 härliga recept till julbaket.
Få saker är så traditionsbundet som just julen. Hur man firar jul kan i vissa familjer vara lika heligt som en gång Jesus och krubba. Läs om våra jultraditioner!
Att fira året som gått och välkomna det nya, är en av årets största fester! Här hittar du tips och idéer till den glittrande nyårsfesten!
julfest
Ditt betyg I snitt:4.8 (4 votes)

Julfest!

Hela december brukar vara fylld av julfester och glöggfester. På jobbet och tillsammans med kollegorna blir det ofta en julfest, lite julmingel eller ett julbord. Med vännerna blir det glöggfester, adventsfika och julpyssel för barnen.

Hemligheten för att orka med allt trevligt umgänge är att göra det lite enkelt - det är inte meningen att man ska vara helt slut när julafton kommer! Här hos oss hittar du naturligtvis alla roliga tävlingar och festaktiviteter till festerna. Julquiz eller en rolig julfestprodukt med juliga lagutmaningar till jobbets julfest, en julig skattjakt till barnens julpyssel, tipspromenad till föreningens julavslutning, ett mysigt julmelodiquiz för adventsfikat, sångblad och bordsplacering till julbordet och mycket mer!

Här har vi också samlat lite förslag på hur du enkelt ordnar mat och tema till en julfest i december. Lägg till en rolig julfestaktivitet så infinner sig julstämning i massor!
julfest

Adventsfika med julsmörgåsar

Bjud på adventsfika på söndageftermiddagen - en härlig avslappnad julfest. Gör ett enkelt buffébord med julsmörgåsar, kaffebröd och godis. Gör flera olika sorters små smörgåsar, så att man orkar smaka på alla.

Förslag på små julsmörgåsar:
• Kavring med sill och skivat kokt ägg. Variera ev. sillsorten, senapsill, löksill, vitlökssill. Toppa med en dillkvist.
• Vörtbröd med julskinka, senap och rödkål.
• Grovt bröd med köttbullar och rödbetssallad
• Grovt bröd med leverpastej, knaperstek bacon, rödkål och krasse (en dansk julspecialitet blir det om du dessutom värmer leverpastejen)

På buffébordet passar också lussekatter, pepparkakor, knäck och clemetiner. Avsluta gärna med en skål ris ala malta och saftsås.
Servera kaffe, te och en mugg glögg till. Julmust och julöl kan också vara gott till smörgåsarna.

Här hittar du en hel massa recept till julbaket och på julgodis>>

Grötgille

Bjud på gröt på julfesten! Enklare kan det knappast bli. Låt gästerna själv sleva upp ur en stor gryta risgrynsgröt. Bredvid ställer du en kanna mjölk och en kanna saftsås och skålar med kanel, kardemumma, vitt socker, farinsocker, russin och hackade mandlar och någon god sylt. Låt gästerna själv bestämma hur de vill äta sin gröt.

Bjud på några av julsmörgåsarna (ovan) till och så klart lite julgodis och kakor och kanske en slurk glögg när gästerna kommer.
Roliga jullekar för julfesten:

Gratis lagindelningslek!
Har du mingel på din julfest och ska göra någon av våra många jullekar behöver du dela in deltagarna i lag. Här kan du beställa en rolig lagindelningslek för julfesten, den fungerar särskilt bra för mingelfesten, eftersom den också hjälper gästerna att hålla rätt på sitt glas resten av kvällen. Den fungerar också bra för en bordsplacering om gästerna ska sitta vid småbord, ett lag vid varje bord. Du kan beställa lagindelningsleken gratis! Fyll i rabattkoden RUDOLF vid beställning så får du 100% rabatt!


Beställ lagindelningsleken för glöggmingel och julfest GRATIS här>>

julfest glöggfest
Glögg och pepparkakor

Ska du bjuda på lite glögg och pepparkakor en kväll kan det vara en idé att låta gästerna smaka på några olika sorters glögg, utbudet har ju på senare år blivit allt större. Du kan naturligtvis även göra din egen glögg till julfesten. Russin och mandlar hör till. Bjud också på några små goda tilltugg till glöggen!

Under "Glöggfest" hittar du 10 goda tilltugg till glöggen och också recept på hur du gör din egen glögg.

Läs alla tips till glöggfesten här>>
Lussevaka med italiensk buffé

Luciasången är en italiensk folkmelodi från Neapel och helgonet Lucia levde sitt liv och dog martyrdöden i Syrakusa på Sicilien. Bjud därför på en liten italiensk buffé till Lucia!

Förslag på rätter:
• Små minipizzor med fyllning efter smak. Parmaskina eller italiensk salami och ruccola är en favorit.
• Tomat och mozzarellasallad
• Pastasallad med pesto, kyckling, cocktailtomater och pinjenötter
• Melon och parmaskinka. Skär honungsmelon i lagom munsbitar, sno ihop en halv skiva parmaskinka och fäst med en tandpetare
• Ciabattabröd
• Olivolja och tapanader till brödet
• Olika sorters oliver
• Frukt
Julfest för barnen? Här hittar du en massa tips till barnens egen julfest, mat, pyssel och lekar till julpyssel och julmys!>>
Julfest 2020
Julen 2020 bjuder vi inte in till julfest. Vad ska man då hitta på? Här finns tips på hur man fixar den digitala julfesten>>