4-årskalaset är ofta det första stora barnkalaset - för både 4-åringen och de vuxna som ska fixa. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 4-årskalas!
När barnen fyller 5 år har de ofta redan varit på rätt många kalas och de har egna idéer och synpunkter på hur ett bra barnkalas ska gå till. Vi har listat våra bästa tips för ett lyckat 5-årskalas!
7-årskalaset är viktigt. Det brukar vara i den här åldern som barnkalas är som "störst" i barnens värld och kalasen avlöser varandra. Så här ordnar du ett buskul barnkalas för 7-åringar!
När barnen är 8 år är barnkalas fortfarande jättekul och viktigt, både att vara huvudperson på sitt eget kalas och att fira kompisarna. Här hittar du idéer och tips till barnkalas 8 år.
Det är mycket man ska tänka på när man ska fixa barnkalas - vi hjälper med en checklista - 10 saker att tänka på när du ska fixa barnkalas!
Ett barnkalas med tema blir ännu roligare! Här hittar du förslag på teman och tips på hur du fixar närmare 20 olika temakalas - piratkalas, undervattenskalas, detektivkalas, isprinsesskalas och mycket mer...
Ett kalas utan lekar är som tårta utan grädde! Vi listar de allra bästa barnkalaslekarna och spännande skattjakter till kalaset.
GRATIS! Vi bjuder på dekorationsmaterial att pyssla själv till barnkalaset. Beställ, skriv ut och klipp och klistra! Välj mellan 4 olika teman.
INBJUDNINGSKORTSFIXAREN! Gör snabbt och enkelt egna, fina inbjudningskort till barnkalaset. Välj bland 21 fina kort, skriv in din text och få ett färdigt inbjudningskort att skriva ut omedelbums. Snabbt och enkelt!
Så fixar du ett kalas med pirattema och skattjakt på de sju haven! Utklädning, mat, tårta och lekar...
Det perfekta kalaset för små prinsessor och prinsar! Här får du tipsen som gör prinesskalaset till en succé!
FILM! Se filmen om hur du fixar roligaste barnkalaset med en temaskattjakt!
Stor guide till alla grapevines skattjakter för barn & barnkalas. Jämför för vem, var, hur och hur länge - här finns alla svar...
barnkalas 6 år
Ditt betyg I snitt:3.8 (4 votes)

6-årskalas - Barnkalas för 6-åringar

När barnen har hunnit bli 6 år och går i förskoleklass, är det de stora barnkalasens tid. Kan man är det vanligt att man bjuder hela klassen eller kanske alla tjejer eller alla killar i klassen. Kan man är det då en bra idé att låna en lokal för 6-årskalaset, tex på skolan eller att vara ute i trädgården eller parken om årstiden tillåter. Det brukar bli väldigt många barnkalas i den här åldern, och det kan vara en bra idé att de i klassen som fyller år samma månad går ihop och håller ett 6-års kalas tillsammans. Är det två-tre kompisar som har kalas kan man då be gästerna att bara ta med en kalaspresent som passar alla tre födelsedagsbarnen så blir det också en rimligare mängd födelsedagspresenter till varje barn, och alla lägger då kanske en extra liten slant på presenten istället, så det blir lite mer "rejäla" saker i paketen. En annan fördel är att man är fler vuxna som är med och fixar kalaset, det underlättar också det praktiska och man kan dela upp arbetsuppgifterna så att någon fixar mat, någon tårta och någon ansvarar för lekarna.

På 6-årskalaset är det sällan några föräldrar som stannar kvar, och sällan några barn som vill ha sina föräldrar där. Nu är man "stor" och vill hänga själv med sina kompisar. Är det ett kalas med blandade barn, så att några kommer från förskoleklassen och några är kompisar från annat håll, kan det kanske behövas lite föräldrar de första 10 minuterna eller så för de barn som är nya i gruppen.

Här hittar du en checklista med 10 saker att tänka på när du ska fixa ett barnkalas>>

6-årskalas

Mat till 6-årskalaset

Lite riktig mat på kalaset innan tårta eller glass och godis är både bra och trevligt. På 6-årskalaset kan barnen uppskatta lite mer fantasifull mat än korv med bröd och de kan tex hantera att själva ta mat från en buffé. Har man ett tema på kalaset kan det vara kul att hitta på mat som passar tll.

På bloggen Barnkalasbus finns en del matnyttiga tips för olika temakalas>>

Läs här om bra mat till 6-årskalaset>>

Tema till 6-årskalas

Tema på 6-årskalaset - och vilket barnkalas som helst - är kul! Det gör ju att det sticker ut och blir lite annorlunda, och dessutom är det kul att planera temakalas med födelsedagsbarnet. Bestäm ett tema, spåna kring mat, gör egna dekorationer och fundera ut kul lekar. Kul teman till 6-årskalaset är tex Mysteriekalas eller Deckarkalas.

Här hittar du förslag på över 15 olika temakalas>>

barnkalas 5 år

Kalaslekar till 6-årskalaset:

Även 6-åringar gillar fiskdamm och dansstopp, men det kan vara kul att hitta på någon mer avancerad lek. Att göra ett temakalas med lekar som hänger ihop med temat blir så klart extra roligt. Hos oss på grapevine.nu finns färdiga temaskattjakter som "gör" barnkalaset. Alla temaskattjakter har spännande historier som engagerar och ett mysterium att lösa, det kan vara superhjälten Sune som behöver hjälp att desermera bomben som Boven med den gröna masken hotar att spränga i Big City, det kan vara Kapten Kuling som behöver hjälp att hitta piraten Enebenes saktt så att han kan starta ett delfinbarnhem för att hjälpa de utrotningshiotade delfinerna, eller det kan vara bibliotikarien i Småköping som behöver hjälp att hitta de värdefulla försvunna böckerna som boven Skuggan stulit. Mysterierna löser barnen genom att lösa gåtor och utmaningar som göms inne eller ute.

Här hittar du en hel massa fler temaskattjakter som passar till 6-årskalaset>>

Skattjakter vi gärna rekommenderar till 6-årskalaset: