Se alla Grapevines produkter för fest, underhållning och umgänge här - enkelt för dig, jätteroligt för dina gäster! >>
Mordmysterier
Skattjakter
Provningar
Frågesporter
Festkoncept
Tipsrundor
Högtider
Gör det själv böcker
Presentkort
För barn
För tonåringar
För vuxna
Läs fler festtips:
Bordsplaceringlekar>>
Musikquiz>>
Festteman>>
Mordgator och mysterier>>
Frågesporter & quiz>>
10 tips till barnkalaset>>
Skattjakt>>
Kalaslekar>>
Barnkalas & barnkalasteman>>
Möhippa>>
Firmafest>>
Kickoff>>
Företagsevent>>
Påsk 2015>>
Påskpyssel gratis >>
Artikelarkiv från Grapevines e-magasin>>
Grapevine Norge
Grapevine Suomi
Grapevine Deutsch
Skattjakt: Ismysteriet

Ett härligt äventyr tillsammans med isprinsessan Arabella, pingvinen Puck och älgen Ola! Barnen måste hjälpa isprinsessan att rädda den årliga snöfesten! Skattjakten kan utföras inne eller ute, hemma eller borta, för många barn eller få - enkelt för dig, jättekul för barnen! 169 kr.
För 4-6 år>> | Från ca 7 år>>
För 4-6 år
För 7-10 år
 
 
 

roliga festlekar

Festlekar

De flesta fester blir roligare med lite festlekar och aktiviteter! Naturligtvis ska lekar till festen anpassas efter sällskapet och lagom är bäst. Roliga lekar ska förgylla tillställningen, inte ta över den.

Har gästerna förväntningar på en avkopplande kväll med mycket tid att prata ikapp med vännerna, ska de ju inte behöva flåsa runt i fysiska aktiviteter hela kvällen. Men en lagom kul och utmanande lek på kvällens tema eller efter säsong kan också få slut på tompratet och få människor som tidigare inte kände varandra att ha riktigt trevligt tillsammans.

Roliga lekar sträcker sig över allt från sofistikerade bordplaceringslekar till frågesporter, musikquiz eller kanske ett spännande mordmysterium. Här bredvid hittar du fler sidor där vi på redaktionen samlat tips och idéer. Där hittar du också tips för barnkalas.

På den här sidan har vi samlat roliga lekar - lite av de klassiska och mer "fysiska" festlekarna som passar bra till en familjefest eller till grillfesten utomhus på sommaren:

Fest lek: Blås en pingisboll, papperstuss eller bomullstuss över ett bord.
Två lag eller person står på var sin sida om bordet och när leken börjar så finns bollen mitt på bordet. Med hjälp av blåsningar ska bollen flyttas över motståndarens kant av bordet. En vinst är ett poäng. Först till fem vinner fest leken.

Fest lek: Gissa låten?
En börjar sjunga vilken låt som helst och de andra ska gissa rätt. Då får man sluta och det är nästas tur. Man får dock inte sjunga samma låt två gånger - då åker man ut och kommer man inte på en låt åker man också ut.
Är sällskapet musikintresserade finns en risk att man får hålla på väldigt länge.

Variant på gissa låten:
En i laget förses med hörlurar där han / hon hör en låt. Den som hör låten ska nynna, lalla, vissla elelr på annat sätt framföra låten man hör utan att sjunga texten. De andra ska gissa. Upplagt för väldigt många skratt, då de flesta låter ganska tonöva då de nynnar till något som bara de själva hör.

 
Skattjakt: Djungelmysteriet
Skattjakt för alla äventyrare! Barnen får ge sig ut på expedition i djungeln för att hitta Mayaindianernas glömda stad och dess mytomspunna skatt! Ett äventyr fyllt av spännande utmaningar, gåtor som måste lösas och möten med djungelns vilda djur! Allt du behöver ingår - lägg bara till en gnutta fantasi! Finns i två åldersanpassade varianter, för 4-6 år och 7-10 år. 169 kr. .
Mer info 4-6>> | Mer info 7-10>>
För 4-6 år
För 7-10 år
Piratskattjakt: Skattjakt på de 7 haven
Ordna piratkalas med spännande skattjakt! Låt de små piraterna ge sig ut på äventyr på de sju haven! På vägen mot skatten ska knepiga gåtor och spännande uppdrag lösas. Du får allt du behöver för att snabbt och enkelt ordna denna superroliga skattjakt med pirattema! Finns i två åldersanpassade varianter, för 4-6 år och 7-10 år. 189 kr.
Mer info 4-6>> | Mer info 7-10>>
För 4-6 år
För 7-10 år
Skattjakt: Detektivmysteriet
Ett riktigt roligt mysterium för barnen att lösa! I Småköping försvinner värdefulla böcker från biblioteket och det har utlysts en belöning till dem som hittar böckerna. Låt barnen bli detektiver och lösa kluriga gåtor i jakten på böckerna! Allt som behövs finns i produkten - enkelt för dig buskul för barnen! Finns i två åldersanpassade varianter, för 4-6 år och 7-10 år. 169 kr.
Mer info 4-6>> | Mer info 7-10>>
För 4-6 år
För 7-10 år

 

Mordgåta till festen
Teatermordet - en perfekt mordgåta till festen
Ett smart och fantastiskt spännande mordmysterium för 11-15 personer, där alla deltagare spelar en roll. Tillsammans löser ni mordgåtan. Detta får du: värdguide, roll-beskrivningar, manus, rekvisita och allt annat som behövs för en otroligt spännande och rolig kväll! Dina gäster kommer att älska detta!
Mordgåta middag>>
lekar till festen
Frågesport: Vart är vi på väg?
Med resefrågesporten "Vart är vi på väg?" får du snabbt och enkelt klurig och rolig underhållning till festen. Denna frågesport påminner om TV-programmet "På spåret". Du får 12 resmål med kluriga ledtrådar och lika många musikfrågor. Allt är komplett med frågor, facit, svarsformulär och spotifyspellista. En kul och klurig frågesport!
Frågesport Vart är vi på väg>>
Mordmysterium: Mordet på Mystery Manor
Mordet på Mystery Manor är en klurig, rolig och enkelt genomförbar mordgåta till middagen. Mordet på Mystery Manor kräver ingen utklädning eller skådespelarinsatser av gästerna utan är ett klurigt mordmysterium som alla, oavsett antal gäster, kan vara med och lösa. 299 kr.
Mer info>>
Skattjakt: Superhjältemysteriet
Ett riktigt roligt äventyr för alla små superhjältar. Hjälp Supersune att rädda Big City från Boven med den gröna masken. En skattjakt som "gör" hela superhjältekalaset. Du får allt som behövs och fixar enkelt det hela på mindre än en halvtimme. Ett kalas barnen aldrig glömmer! Finns i två åldersanpassade varianter, för 4-6 år och 7-10 år. 169 kr.
Mer info 4-6>> | Mer info 7-10>>
För 4-6 år
För 7-10 år
Skattjakt: Spökmysteriet
I Spökmysteriet behöver småspökena Buu och Boo hjälp av barnen för att hitta nycklarna till Ödehusets källarvalv - för här finns den hemliga skatten som vaktats av Gammelspöket i 100 år! Ett riktigt spännande mysterium för barnen bland spöken, monster, häxor och trollkarlar... Perfekt till kalas och så klart till Halloweenfesten! Finns i två åldersanpassade varianter, för 4-6 år och 7-10 år. 169 kr.
Mer info 4-6>> | Mer info 7-10>>
För 4-6 år
För 7-10 år
Skattjakt: Prinsessmysteriet
Den perfekta kalasaktiviteten för alla med prinsessdrömmar! Prinsessmysteriet är en rolig skattjakt där alla prinsessor får hjälpa att befria prins Månstråle, som en ond fe har förvandlat till groda och låst in i slottstornet. Som brukligt är kan prinsen bara bli sig själv om han blir kysst av en prinsessa! Finns i två åldersanpassade varianter, för 4-6 år och 7-10 år. 169 kr.
Mer info 4-6>> | Mer info 7-10>>
För 4-6 år
För 7-10 år

 

Festlekar vid bordet: Klapp klapp vänd leken
Roliga lekar behöver inte vara komplicerade - mycket kan vara enkelt och bara höja stämningen en liten stund. Alla sätter sig med höger arm i kors med den som sitter till höger, samt vänster hand om personens hand som sitter till vänster. När någon klappar i bordet ska det som en löpeld upprepas så att händerna klappar i bordet i tur och ordning. När någon klappar två gånger med samma hand så vänder varvet. Om någon klappar fel med en hand eller glömmer klappa så åker handen bort från bordet. Den som har sista handen kvar vinner. Riktigt rolig fest lek som höjer stämningen enormt. Roliga sällskapslekar.

Fest lekar: Lattja charader
Man delar upp gästerna i två lag som tävlar mot varandra. En lagmedlem får en fras på ett papper av lekledaren och ska genom charader få det egna laget att gissa rätt. Sätt gärna en tidsgräns, tex 3 minuter. Har laget inte gissat rätt innan tiden går ut, får det andra laget en gissning. Anpassa svårighetsgraden efter gästerna. Roliga charader kan man också göra på tema, tex ska man gissa filmen / tv-serien från 80-talet på 80-talsfesten. En bra utgångspunkt kan vara charaduppgifter från ett sällskapsspel. Ge lagen minst en fråga per person, gärna två beroende på hur många ni är och hur mycket tid ni har. Flest poäng vinner. Det blir mycket skratt, stoj och stim av denna fest leken. Färdiga charader att beställa kommer inom kort på grapevine.

Fest lek: Lägg till en sak och kom ihåg
En person börjar med att säga tIll exempel "igår gick jag till mataffaffären". Nästa person lägger till vad man handlade i mataffären och så vidare. Alla måste upprepa hela historien från början och lägga till sin bit på på slutet. Till slut blir det ohållbart och roligt. Ett tips för att komma ihåg mycket är att lägga till en melodi eller sjunga historien. Då blir det lättare att komma ihåg.

frågesport filmmusik
Frågesport om filmmusik
Frågesport med filmmusik med färdig spellista. 32 låtar med frågor om vilken filmen är samt följdfråga. Roliga frågor till fest. Hollywood tunes innehåller klassiska filmer från 1939 till 2003. Musikfrågor till fest. Du får den färdiga spellistan på Spotify, instruktioner, frågor, svarsformulär och facit.
Riktigt rolig frågesport som passar bra på festen och middagen!
Frågesport spotify>>
Mordmysterium: Mord vid Midsommar
Tycker du om engelska "mysdeckare"? Då ska du bjuda dina gäster på en mordgåta i samma anda! Följ med och fira Midsommar på familjen Pamps sommarnöje. Här finns spöken som visar sig i den ljusa sommarnatten, intriger, kärlek, svek och inte minst - ett mystiskt mord begås! Vem är mördaren? 299 kr.
Mer info>>
Tipspromenad: Vad hände sen?
Pröva din och dina vänners nutidskoll med denna skojiga tipspromenad. Du får 20 frågor om olika uppmärksammade händelser och ska minnas vad som hände sen. Allt från frågor till svarsformulär är färdigt att skrivas ut och användas på momangen. Vem minns mest och bäst?
Beställ tipspromenaden här>>
Skattjakt för barnen
Med vår färdiga skattjakt ordnar du en riktigt rolig och proffsig skattjakt på bara några minuter! Skattjakten är färdig att användas och fungerar i alla hem, du anpassar själv längd och svårighetsgrad genom att välja bort ledtrådar. Barnen älskar att jaga från ledtråd till ledtråd. Perfekt till barnkalaset, eller för att förgylla festen för de yngsta. För barn 3-10 år. 129 kr.
Mer info>>
Mordmysterie i Dödens dal
Mordmysteriet i Dödens dal - Faraos förbannelse
Ett spännande mordmysterie som inte kräver skådespelarinsatser eller utklädning av deltagarna. Vi beger oss till Dödens dal där faraos förbannelse vilar över de arkeologiska utgrävningarna. Du och dina gäster ska tillsammans lösa mordgåtan. Här behöver ingen spela någon karaktär eller klä ut sig.
Mordgåta>>
Detektiverna på museet
NYHET!

Ett riktigt klurigt och spännande mysterium för barn i åldern 9-12 år. Den ovärderliga masken av drottning Nefertiti har försvunnit spårlöst på museet! Museiintendent Jansson tror inte det är fråga om en stöld utan ett urgammalt mysterium. Riktigt klurigt och spännande för barnen med filmer och gåtor. Enkelt att ordna!
Mer info>>

Fest lek: Ihopsnörning av lag
Gästerna är uppdelade i lag. Varje lag får ett garnnystan. Lagens uppgift är att på en given signal trä ett nystan genom brallorna respektive klänningar, kjolar och till slut knyta ihop garnet. Det lag som först är ihopsnörat vinner. Stimmigt, roligt och defintivt en ice-breaker.Kul festlekar.

Fest lek: Pennan i flaskan
Ännu en lag lek till festen som du säkert provat någon gång. En penna fästes i ett snör och snöret knyts runt midjan. Under varje tävlande ställer man en flaska som man genom knäböjningar ska pricka in pennan i. Gör det på tid eller i lag där laget där alla klarat det snabbast vinner.

tipsrunda för barn
Tipsrunda för barn
Detta är en tipsrunda med barnens mest älskade barnboksfigurer. En tipsrunda är den perfekta aktiviteten på barnkalaset. Frågorna passar för barn som är 3-4 år.
Allt färdigt, bara att skriva ut frågor och svarstalonger. På några minuter har du gjort en kul tipsrunda till barnen!
Tipsrunda för barn ladda ner>>
Skriv ditt liv
Tipspromenad barnkalas
Den perfekta, lärorika aktiviteten för ett barnkalas är en tipspromenad. Denna tipspromenad har 20 frågor om barnens mest älskade barnboksfigurer. Frågorna är anpassade för barn 4-6 år.
På några minuter har du gjort en kul tipsrunda till barnen!
Tipspromenad för barn>>
BARNKALAS
Presenttips: Skriv ditt liv
Med tillminabarnbarn.se skriver man boken om sitt liv! Enkelt, kul och opretentiöst. Verktyget ger massvis med inspiration, man fyller i färdiga sidor och laddar upp bilder. Man skräddarsyr boken helt efter sitt liv och bestämmer själv hur omfattande den ska bli.
Skriv ditt liv>>
Tipspromenad: Efterlyst!
Efterlyst är en rafflande och rolig tipspromenad som passar i de flesta sammanhang. Flera svenska kändisar har försvunnit och i efterlysningarna som satts upp runtom staden har deras namn trillat bort. Det är nu upp till dig att klura ut vilka kändisar det är som beskrivs.
Beställ tipspromenaden här>>
Pubquiz
Med detta kluriga och underhållande pubquiz kan du förvandla ditt hem till en brittisk pub. Du får 25 frågor och 15 citat, facit och svarsformulär och allt är klart att skrivas ut och användas. Frågornas ämnen är blandade så det är en fördel att ha lag med blandade kunskaper.
Beställ pubquizet här>>
Frågesporter till temafesten
Superroliga frågesporter som gör temafesten. 70-, 80- eller 90-talets musik, film, världshändelser, sport och mycket mer. Quizen är kompletta med svarsformulär och facit och spotifyspellista för musikfrågorna.
Beställ 70-talsquiz>>
Beställ 80-talsquiz>>
Beställ 90-talsquiz>>

 


© grapevine.nu, Mirago Media AB